Bună dimineaţa, minte – mintea moldovanului de pe urmă!

E ora 2 şi 14 minute, ora Germaniei şi nicidecum nu mă prinde somnul. Gânduri, gânduri, amintiri şi chiar înjurături…  Desigur că nu deasupra Berlinului aflându-mă, pe vârful turnului, ci în camera din hotel, la masa de scris. Trei ani, nu trei luni sau trei zile, doamnelor şi domnilor oficiali şi neoficiali din toate colţurile lumii, de când „sunt pus” în “buzunarul lui V. Plahotniuc”, în loc să asculte argumentele mele şi să guvernăm pentru oameni, nu pentru bani. Să fii permanent în lupta pentru titlu, vorba regretatului N.Sulac: ” Cineva-i cineva, dar cineva nu-i cineva”. Oare,  nu a fost clar de la bun început ca lupta dintre doi „berbeci” nu se termină până nu cade mort unul din ei, cel mai slab. Dacă ştii că eşti mai slab,  sau,  între timp, ai devenit mai slab, (nu am în vedere partea fizică a unuia sau altuia, ci schimbarea situaţiei, din cauza a ceea ce-ai făcut tu ori colegii tăi, sau a ceea ce faceţi împreună), de ce să sari la bătaie, care-i sensul, unde-i mintea? Câte tiruri de minte trebuiau încărcate ca să te ajute să înţelegi că poţi să ataci un coleg „de stână”, mai „berbec”  ca tine, doar numai în cazul în care eşti curat ca lacrima.

Nu este o constatare, dragi prieteni, credeţi-mă. Este o realitate pe care o văd în aceste zile, de aici, de departe de casă, din Berlin, unde omul e mândru de Ţara lui,  de cei ce conduc Ţara lui. Aceasta Ţară se numeşte Germania, ca pe timpuri, unificată şi cu o singură capitală, cu o unică limbă vorbită, chiar dacă pe alocuri, unele cuvinte ale unui neamţ nu sunt înţelese de un  alt neamţ, locuitor al  altui land. Este vorba de graiul local şi nimeni nu spune că au două sau mai multe limbi vorbite. Numai la noi, la moldoveni, este altfel. Deşi  apa e apă începând de la Oradea şi până-n Coloniţa,  denumirea limbii  vorbite este  diferită. Germanii au doar o singură identitate, chiar dacă Ţara lor este un stat federativ, nu cumva să credeţi că federaţia a apărut între nemţi şi, de exemplu,  „transnistreni”. Nu, este o federaţie doar a nemţilor, mai bine zis a landurilor nemţeşti,  populate de nemţi. Anume această Ţară  a dorit şi  încă mai doreşte să ne ajute să scăpăm de urgia urgiilor, de dominaţia antiumană a „eliberatorilor” care ne „ajută”  timp de 200 de ani să fim şi noi “în rând cu lumea”. Noi însă, sau mai bine zis EL, moldovean fiind, limba moldovenească vorbind, minte moldovenească având, sau poate nu moldovenească ci cremlinească…

Nu exclud această variantă, dragii mei, ba mai mult – înclin tot mai mult şi mai mult spre această variantă. Altfel, cum să înţeleg  că, în loc să ocupăm toate capitalele Europei pentru a obţine la Summit-ul din toamnă la Vilnius semnarea Acordurilor, avem declanşarea conflictului “pe loc uscat”, cum se zice pe la noi. În numele cui, în interesul cui s-a  început lupta  din nou şi anume în acest an,  crucial pentru noi.

Chiar nu vă înţelegem, mi-a zis unul din oficialii Germaniei,  cu care m-am întâlnit în aceste zile. „Nu cred că Republica Moldova va câştiga în urma acestei crize apărută peste noapte în Alianţă, la sigur că va câştiga altcineva, acei care deja sărbatoresc victoria.” Iată, multstimaţi cetăţeni, cine sunt moldovenii “patrioţi”, “pragmatici”, „muncitori”, „cinstiţi” şi foarte „devotaţi omului şi cauzei.”

E ora 4 şi 52 de minute, ochii mi se închid, capul imi vuieşte de „fericire” pentru că simte că au rămas câteva ore şi  trebuie să mă pornesc spre casă, la buna şi gospodina noastră Alianţă, la „muncitorul şi bunul nostru gospodar, ŞEFU.”

Deja e 5 şi 30  şi mi s-a făcut puţin somn. E dimineaţă, vorba din străbuni: „Cine se scoală mai de dimineaţă, mai departe ajunge”, dar pentru prima dată este, dragi prieteni, când nu vreau să ajung departe,  să vin acasă.  Trist, dar nu am încotro, trebuie să revin acasă, poate schimb ceva spre bine. Ce-i drept, nu prea văd cum, pentru că am ajuns în situaţia în care  dictonul latin „Nu  pot trăi nici cu tine, nici fără tine” astăzi se potriveşte de minune mai mult Alianţei, decât fetelor.

La revedere, Berlin, singura capitală a tuturor germanilor!  Mulţumesc, stimaţi oficiali ai Germaniei, stimaţi cetăţeni ai Germaniei, pentru frumoasa primire pe care mi-aţi oferit-o,  pentru sprijinul politic şi financiar acordat Republicii mele, mai bine zis cetăţenilor noştri.

Dumnezeu să Binecuvinteze Germania!

Dumnezeu să Binecuvînteze Republica Moldova!

5 răspunsuri to “Bună dimineaţa, minte – mintea moldovanului de pe urmă!”

  1. Severin Dinu Says:

    dacă la toamna ,la Vilnius ,nu se semneaza nici un acord UE-R.Moldova,eu nu mai vitez PL niciodată…Cu toată stima si respectul pentru unii colegi din PL

  2. dan Says:

    Romania, incepe sa devina singura alternativa, vrea nu vrea fiul ratacitor se va intoarce acasa pt ca acolo e singurul loc unde este primit neconditionat…

  3. Dumnezeu să binecuvânteze unirea românilor... | Ion Petrescu Says:

    […] Continuarea o puteţi citi apăsând aici. […]

  4. nadejda Says:

    Si bine-ti face Dl Ghimpu daca nu votati motiunea de cenzura, poate vezi ca haiducii nostri ajung la un numitor comun.!

  5. Victor Tabuci Says:

    „A treia zi după Paşti”, cam aşa aşi numi eu acest articol dle Ghimpu, că ar suna puţin mai frumos… 🙂
    Astfel de expuneri era mai bine să le auzim mult mai devreme, nu atunci când mai că se aprinde casa…
    Nu zic că „ŞEFU” n-ar trebui criticat, dar spun că PD-ul nu trebuie „acoperit” căci nu mai suntem noi chiar toţi fără minte şi pricepere. Tot luptaţi cu comuniştii, dar liderii PD de unde oare au venit? Nu cred că cu preţul păstrării AIE ar trebui acoperite atâtea crime, în special economice, făcute anterior şi în prezent. Şi să le tot arunci doar în capul lui Filat tot nu este corect. Dvs. personal v-aţi supărat foc pe ziarişti pentru mai puţin. Argumentul Dvs. precum că unii criminali ar putea răspunde mai târziu nu ţine! La urma urmei trebuia să Vă exprimaţi altfel, acum însă V-aţi pomenit asociat cu acei criminali.
    Acum întradevăr poate şi reuşiţi să schimbaţi ceva spre bine. Să Vă ajute Dumnezeu!


Lasă un comentariu