Domnule Prim-ministru, dacă 90% din cei menționați în Raportul Kroll sunt onești, de ce țineți lista ascunsă sub preș?

Trăiască Guvernarea, trăiască Justiția Ceilalți, cum puteți…

De două zile mă tot chinui să înțeleg sensul cuvintelor rostite de Prim-ministrul Pavel Filip ce ține de publicarea raportului Kroll-2…

Citez: „Dacă ar fi acum să facem publice toate numele, care se găsesc în acest raport, eu vă asigur, că 90% din aceste nume sunt oameni absolut oneşti, dar care pur şi simplu au fost în acest circuit. De aceea, nu pot fi făcute publice aceste nume”.

O apreciere halucinantă, dacă ținem cont de faptul, că n-a spus-o un om simplu, ci un Prim-ministru în funcție, care trebuie să fie un exemplu de echidistanță și grijă pentru bugetul statului (probabil, această “apreciere” i-a fost “sugerată” de consilierul său… Pentru că, înafară de miliardul furat, dacă mai luăm în calcul și transferul în băncile de peste hotare a 16 miliarde de lei veniți de la BNM către cele trei bănci (BEM, Banca Socială și Unibanc), – adică și acesta tot un furt, – atunci e vorba nu doar de 1 miliard, ci de tocmai 2 miliarde!!! Și atunci, cum să cataloghezi pe cei 90% din cei indicați în raportul Kroll-2 drept “oameni onești”?!!!
Interesantă concluzie: miliardele furate, băncile falimentate, cei implicați fiind oameni absolut onești, imaculat de “cinstiți”!

Ce fel de logică trebuie să ai, ca să-i numești “onești” pe oamenii, cărora le împrumuți bani, iar ei nu-i întorc?!!! Poate Prim-ministrul vorbește despre altfel de onestitate? Poate el are în vedere “onestitatea” față de persoana, pentru care omul a fost impus să ia aceste credite, lui revenindu-i un mic procent, iar ceilalți bani ajungând în buzunarul “comanditarului”?

Și oricum “onestul” este vinovat, pentru că n-a anunțat organele de drept și astfel a devinit complice în furtul banilor!!! Or, poate între timp, s-a schimbat sensul cuvântului ONEST și eu nu sunt la curent?

Poate cuvântul “onest” înseamnă deja OM bogat CU BANI FURAȚI ? Nu cred, dar mai bine să verific dicționarul explicativ: ONÉST, -Ă, onești, -ste, adj. Cinstit, de treabă, corect. – Din lat. honestus, it. onesto, sursa: DEX ’09 (2009)

După cum vedeți, ONEST înseamnă, ca și până acum: OM CINSTIT, DE TREABĂ, CORECT – definiția a rămas aceeași! Dar problema este, că vorba despre delapidatorii băncilor nu e spusă de un copil, care abia a început să vorbească, ci de un Prim-ministru! Zău că nu mai știu cui să cred: dicționarului sau Prim-ministrului? Sau, și unuia, și altuia, în cazul în care banii au ajuns nu în buzunarul celui care a luat credite, ci în buzunarul celui, ce l-a “rugat frumos” să o facă…

În sfârșit… și slavă Domnului, că de altfel v-aș fi chinuit și pe voi, dragi prieteni ai facebookului. Adevărul poate fi că acei oameni care au luat credite, într-adevăr, s-au ținut de cuvânt și au dat tot ce trebuia să deie anume cui trebuia!

Posibil, aceasta și înseamnă “om onest” în accepția Prim-ministrului… Iar P. Filip crede că și DEX-ul are în vedere exact ceea ce a subînțeles el, Prim-ministrul, din explicația termenului. Rămâne să vedem…

Față de cine au fost “onești” cei 90% din lista celor incluși în raportul Kroll-2, lumea cred că poate singură să-și imagineze. Oare nu cumva anume din acest motiv sunt protejați așa de tare cei din listă, fiind declarați “onești”???
Or, dacă nu este nimic de ascuns, atunci la ce bun să pui lista sub preș, de parcă ar fi cel mai mare secret de stat, lăsând loc pentru interpretări ? Așa că, până nu va fi publicat raportul Kroll-2 INTEGRAL, vom avea dreptul să credem cu toții că CINEVA ANUME nu-și dorește acest lucru, pe motive că figurează singur în listă. Și că Prim-ministrul P. Filip tocmai de asta este nevoit să ne convingă pe noi, muritorii de rând, că nu-i obligatoriu să cunoaștem tot raportul, inclusiv lista “oneștilor”.

Aș aprecia în alte condiții intenția lui creștinească de a ne proteja nervii de stres, dar, lumea trebuie să-și cunoască în sfârșit “eroii”, altfel riscăm să ne trezim cu alte miliarde furate (cine știe dacă lucrul ăsta nu s-o fi întâmplat din nou între timp?) Cine știe, poate până la anul, cu ocazia centenarului MARII UNIRI, ni se vor întoarce toate miliardele furate! Să vedem!

Dar până atunci, mă opresc aici, scandând: Trăiască Guvernarea “noastră”! Trăiască Justiția “noastră”!

Trăiască noii “noștri” Primari! Trăiască miliardarii! Ceilalți, trăiți cum puteți… Dacă mai puteți…

P.S. La interpelarea mea privind desecretizarea listei creditelor neperformante, Guvernatorul BNM S. Cioclea a invocat secretul anchetei. Atunci am înțeles, că de fapt nu este vorba despre secretul anchetei, ci despre secretul Guvernării, lucru confirmat prin publicarea raportului Kroll în sinteză.

Un răspuns to “Domnule Prim-ministru, dacă 90% din cei menționați în Raportul Kroll sunt onești, de ce țineți lista ascunsă sub preș?”

  1. macar Says:

    Se tine sub pres din cauza lui ghimpu si alti debili ca el, care au ros fundul ani la rind in parlamentul prostiuat de psrm, pdl, pd, pl s.a.m.d.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: