Igor Dodon ne oferă un ”master-class” despre cum să scapi de minciunile electorale

big-igor-dodon-si-acordul-de-asociere-cu-ueIgor Dodon, ajuns Președinte printr-o eroare a istoriei fuge de răspundere, după ce acesta a promovat în campanie ”teme ferbinți”, precum: lichidarea unionismul, federalizarea republicii, denunțarea Acordului de Asociere, închiderea Biroului NATO de la Chișinău etc, acum ajuns Președinte, încearcă să dreagă busuiocul prin mutarea acestor promisiuni irealizabile, de la candidatul la funcția de președinte la partidul a cărui membru a fost.

Rezoluția adoptată la Congresul al XIV-lea Extraordinar al Partidului Socialiştilor desfășurat duminică ne vorbește despre o susţinerea acordată liderului partidului de opoziţie, Igor Dodon din partea majorităţii alegătorilor, drept rezultat al implementării de către partid a unui ”program eficient”, a ”efortului” depus de toate structurile de partid, a ”activităţii” ample de promovare masivă a politicii formaţiunii în teritoriu.

Tovarășii socialiști au uitat să încludă în rezoluție, faptul că au mers în campanie, speriind alegătorii cu ”jandarmul român” și tancurile NATO, au omis și faptul că finanțarea campaniei electorale a fost realizătă prin scheme off-shor, din Bahamas și alte paradisuri fiscale, prezentate de presă cu lux de amănunte.

Ca să mențină moralul alegătorilor săi, socialiștii au decis să includă în rezoluția lor și faptul că odată ce vor ajunge la guvernare, fie după alegerile anticipate pe care și le doresc sau cele ordinare din 2018, vor denunța Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Observăm că această promisiune a fost pe larg promovată și de candidatul Igor Dodon în campania pentru alegerile prezidențiale.

După cum observăm, socialiștii, odată ajunși cu Igor Dodon Președinte, au înțeles ceea ce spuneam eu în campanie, că în prerogativele Președintelui nu intră și denunțarea acordurilor și tratatelor, dar în prerogativele Parlamentului.

Ca să fie mai credibili, și să dreagă busuiocul, tovarășii socialiști pasează această promisiune din agenda candidatului Igor Dodon în agenda PSRM, doar pentru a scăpa de responsabilitate și de a acoperi un eventual eșec în ași onora promisiunea făcută în campanie.

Cetățenii trebuie să cunoască, că promisiunea cu denunțarea Acordului de Asociere UE-RM este doar o strategie de PR lansată de socialiști, pentru a jongla în continuare și a ”bucura” electoratul său. Ridicolă este și promisiunea aderării Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică. Nuștiu cum vor realiza socialiștii această chestiune, odată ce Republica Moldova nu are hotar cu așa zisă Uniune Economică Euroasiatică, care nici nu există.

Chestiunile incluse în rezoluție precum, aprobarea concepției privin federalizarea Republicii Moldova, anularea legilor prin care a fost deschis Biroul de legătură NATO la Chișinău, dar și inițierea unor proiecte de Legi, care vor interzice partidele și ONG-urile care promovează Unirea Republicii Moldova cu România, sunt niște chestiuni propagandistice, care au scop de a ține populația republicii pe baricade, pentru a induce frica în oameni și pentru a fi pe placul finanțatorilor de la Kremlin.

Or, eu consider că teme precum federalizarea sau legi care să obstructrucționeze dreptul cetățenilor la libera asociere și la libera opinie vor avea un impact negativ, iar Republica Moldova, care conform Constituției este stat unitar, ar putea să-și piardă suveranitatea, despre care tovarășii socialiști refuză să vorbeacă atunci când sunt acuzați că susțin fățiș separatismul de la Tiraspol și Comrat și ocupația de la Moscova. Igor Dodon trebuie să înțeleagă, că orice deviere de la normele constituționale înseamnă impeachment pentru dânsul în Parlament.

Un popor fără cultură este ușor de manipulat, pe asta mizează Igor Dodon. Informați-vă!

3 răspunsuri to “Igor Dodon ne oferă un ”master-class” despre cum să scapi de minciunile electorale”

  1. TOMAS Says:

    Ca d.Ghimpu sa demisioneze onorat ,trebue sa aiba-onoare.

  2. coressi Says:

    afirmati domnuleGhimpu ca sunteti liberal!!!!!!dovediti aceasta afirmatie prin demisia de onoare in conditiile in care ati obtinut un scor rusinos la ultimele alegeri prezidentiale basarabene!.Altminteri una se vorbeste, alta se gandeste ! La Multi Ani!

  3. Cristi Enciu Says:

    De ce toate aceste promisuini minciunoase prind la electoratul din rm si ce trebuie de facut . 1suntem unica fosta republica sovietica unde propoganda sovietica a reusit sa creeze asa numitul popor.. sovietic., -moldovenii-tarani in marea lor majoritate supusi procesului de dsnationalizare si rusificarii fortate.2 propaganda sovietica si sistemul educational i-a educat sa-i respecte si sa-i iubesca pe rusi si sa-i deteste si sa-i urasca pe romani.3 in perceptia lor democratia se asociaza cu- saracia(pensii si salarii mizere) iar socialismul cu un trai mai decent pPana nu schimbam asest mod de gandire si perceptie ,atat timp rm va fi bantuita de acesta naluca ruso-sovitica.Solutia Contrapropaganda si reforme structurale si sociale-alta educatie si un trai mai decent.In cazul lui Dodon -o campanie media puternica de descreditare in baza promisiunelor oferite electoratului sau,astfel sansele de a castiga alegerile parlamentare se vor diminua


Lasă un comentariu