Sondaje

29 răspunsuri to “Sondaje”

  1. Lucien Says:

    Buna ziua, nu va ganditi la o petitie online pt re-unire…cu ocazia centenarului?

  2. oxana Says:

    cum as putea sa iau legatura cu Mihai GHIMPUL?

  3. Tonu Igor Says:

    Buna ziua incerc sa las un comentariu pe…Valeriu Munteanu – Nevertebraţii de la guvernare..dar nu pot …va rog sa verificati ….multumesc mult.

  4. Chilaru Says:

    sint ajuns de o luna in moldova si vreau sa vorbesc direct cu M.Ghimpu!!!!!

  5. spartakus Says:

    Domnule Mihai Ghimpu!
    Cu toata stima si respectul pentru Dumneavoastra, dar eu cred ca a sti a pierde e m-ai importam decat a invinge!. Desi poate sunteti corect dar prea impulsiv. E timpul sa faceti generalizari.

  6. ion Says:

    Buna ziua.Vă scriu pensionarii din oraşul Bălţi.La noi în oraşi ajutorul pe timp de iarnă,pentru pensionari,li se dau,doar la cei care suma totală pe fiecare membu al familiei de pensionari,să nu depăşiască 800 de lei, precum la Chişinău,această sumă e de 1029 de lei.Cu ce noi ne deosebim de pensionarii din Chişinău,sau la noi e mai cald?De ce noi trebue să plătim comuniştelor din Bălţi,care î-şi cumpără călăi,ca să bată pe copii noştri? Vă rog luaţi măsuri!

  7. Mircea Popescu Says:

    Scrisoare deschisa liderilor PL si PNL din Basarabia

    Doamnelor, Domnilor

    Va scriu astazi, 27 Martie 2011, dupa comemorarea istoricului act al unirii in una dintre comunitatile romanilor imprastiate in lume, cea din California, fiind sub impresia profunda a maretiei gestului acelor adevarati oameni politici ai Basarabiei care acum 93 de ani au dat semnalul Intregirii Romaniei in conditii vitrege pentru tara noastra.
    Personal, desi acest lucru nu este important, sunt si urmasul unei vechi familii razesesti basarabene care a pierdut membri ai sai ca urmare a deportarilor cotropitorilor si care, in cea mai mare parte, s-a refugiat in teritoriul neocupat al Romaniei de peste Prut.
    Mai important este ca fac parte din larga diaspora romaneasca care de ani de zile sprijina miscarea nationala pentru emanciparea romanilor basarabeni si pentru readucerea neamului romanesc din nou impreuna intr-un singur stat asa cum ne-a fost lasat de stramosi inainte de a se abate asupra poporului nostru urgia sovietica si tavalugul rusificator.

    Am urmarit si am sustinut PPCD-ul cand a reprezentat la un moment dat singura miscare pro-romaneasca basarabeana, miscare in care romanii de pretutindeni si desigur si cei din Basarabia si-au pus sufletul, au visat, au sperat si in cele din urma s-au simtit tradati ca urmare a pactului facut de conducatorii acestui partid cu diavolul rosu al comunismului cu radacini moscovite, promotor al unui anti-romanism feroce. Si acest pact rusinos a maturat din viata politica pe cei care si-au tradat poporul si nazuintele lui.

    Atat PNL cat si PL sunt doua partide care-si afirma deschis, fara teama pro-romanismul si se identifica ca fiind amandoua sustinatoare ale intereselor romanilor basarabeni.
    Dumneavoastra, cei de la PL, ati reusit sa intrati in Parlament promovand un tanar lider charismatic, definindu-va ca partid de opozitie anti-comunista si avand un mesaj moderat national romanesc care insa a evitat sa abordeze deschis problema reunificarii tarii.
    Acest mesaj electoral neangajant v-a ajutat sa obtineti un avantaj prin atragerea romanilor basarabeni deceptionati de tradarea PPCD, dar inca destul de speriati de propaganda si agresivitatea comunistilor si celorlalti “moldovenisti” care taxeaza ca tradare orice mesaj care atinge “suveranitatea” statului.
    Daca pe scurt timp ati obtinut un avantaj electoral, continuarea aceleiasi ezitari amplificata prin declaratii transante recente de negare a idealului unirii, asemanatoare celor care au trimis PPCD la groapa de gunoi a istoriei, a condus la scaderea dumneavoastra in preferintele electoratului si la izolarea in cadrul AIE cu perspective nu tocmai favorabile in cazul unor alegeri anticipate sau chiar la termen.

    Pe de alta parte, dumneavoastra cei de la PNL care ati promovat mesajul pro-romanesc si pro-unionist, prin tonalitatile extrem de critice la adresa PL pe care l-ati considerat nu numai un concurent pentru castigarea electoratului romanesc, ci un adevarat dusman in locul unui PCRM anti-romanesc, ati reusit performanta sa va indepartati tocmai acest electorat.
    In plus, s-a creat o stare de conflict, aparent ireconciliabil intre principalii lideri, Mihai Ghimpu si Vitalia Pavlicenco.

    Desigur, departe de culisele lumii politice basarabene, dar cu privirea atintita asupra consecintelor vizibile si din informatiile privind situatia din Basarabia, indraznesc sa atrag atentia asupra pericolului imens pe care aceasta lupa fratricida dintre doua forte politice, dintre doua partide, dintre singurele partide pro-romanesti basarabene va conduce inevitabil la disparitia dumneavoastra asa cum s-a intamplat cu PPCD si deci la disparitia fortelor politice care pot reprezenta si sustine interesele populatiei majoritare romanesti in parlamentul basarabean. Drept consecinta, veti deveni autorii morali ai naruirii iluziilor, ai sperantelor acestora in construirea unui viitor comun cu fratii de peste Prut.
    De altfel, recenta teza a Moldovei Mari construita de poporul moldovenesc pe care Igor Dodon o readuce la suprafata face ca spectrul separarii definitive a celor “doi frati dintr-o tulpina” sa devina destul de real in cazul revenirii, in orice forma, a fortelor antiromanesti la conducerea Basarabiei.

    Doamna Vitalia Pavlicenco, domnule Mihai Ghimpu,

    Animozitatile dintre dumneavoastra nu sunt importante pentru destinul natiunii romane, partidele pe care le conduceti temporar nu sunt partidele dumneavoastra de buzunar, sperantele romanilor basarabeni, dar si ale celorlati romani care asista consternati cum doua partide romanesti se sfasie intre ele spre satisfactia dusmanilor neamului nostru, nu trebuie inselate din nou.
    Basarabia a suferit prea mult, fie ca a fost cotropita, fie ca populatia ei a fost decimata si “reprogramata” ideologic in urma invaziei hoardelor sovietice, fie ca la conducerea ei au ajuns persoane care au reprezentat interesele altora, numai ale basarabenilor nu.

    Doamna Pavlicenco, domnule Ghimpu, judecati lucid, evaluati viitorul partidelor pro-romanesti pe care astazi le conduceti si le reprezentati, priviti spre viitorul Basarabiei si spre sansele ei de a supravietui si evolua de una singura intre Ucraina si Romania, avand si spectrul unei Rusii care inca va considera in zona ei de influenta si hotarati impreuna daca alaturandu-va intr-o singura forta politica pro-romaneasca si pro-unionista nu veti aduna acea parte a populatiei basarabene care se simte parte a poporului roman, dar care este derutata si dezbinata din cauza pozitiilor dumneavoastra nealiniate.

    Introduceti fara frica in Parlamentul de la Chisinau ideea pro-unionista si va asigur ca nu veti ramane singuri in fata furtunilor care vor urma, societate romaneasca atat din lumea politica cat mai ales din societatea civila fiind alaturi de dumneavoastra.

    Mircea Popescu
    California
    27 Februarie 2011

  8. Olga Says:

    Nu stiu cum,in cine sa mai credem noi societatia,familiile vulnerabile,persoaanele cu desabilitati pentru ca d fiecare data suntem dezamajiti d conduceria si locala si republicane.de 4 ani ma tot rog la toti cu lacrimi pin la pamint sa ne asute statul dar cu foarte mare regret,dupa sute de scrisori la guvern,la parlament pentru a fi ajutata familiea mi’a la problema care o avem cu locuinta foarte avariata .dar noi suntem patru persoane invalide de gr. unu.dintre care 3 suntem in carucioare ,totilocuim cu mama ,nu va puteti imajina cit ne este de gre’u.odata fiind dv..la intilniria cu cetatenii la Drochia neati promis ca veti verifica situoatia ,veti luoa cazul nostru in control si ca ne veti ajuta.insa pina la moment problema noastra nu este solutionata .ce sa facem cum sa traim cind in raionul Drochia dl.. presedinte nu pate face regula ,nu poate conduce,veniti si controlati ce se petrece cum sa’u furat banii ajutoarele oamenilor saraci.sa’a facut ecscrocherii pe baza mortilor in mai multe sate a raionului Drochia,inclusiv si in satul nostru Drochia. din 2010 mi sa alocat o suma de la consiliul raional care nici pina astazi nu este data sta iin contul primariei la procente,se folosesc ei.oare asa se face dreptul in europa ?aprop directurul Asistentei soociale din drochia este din partidul comunist.speram ca totus veti trage atentia la drepturile noastre ,si la lacrimile familiei ,si ne vet ajuta,veti trimite o comisie ,sa’u veti veni chiar d-tre la ETALONUL drochia asa cindva spunia dl..Calaras ca r-ul nostru va fi etalon,insa cu rgret sa prefacut o gaura de vulpi care fura din gospodaria omului pasarile…..astept cu nerabdare raspunsul dv…si ajutorul pentru a ne rezolva problema.

  9. Tudor Says:

    salutare Domnule Ghimpu,noi diaspora din Spania .Pamplona va sustinem.Dumnezeu sa va ajute in viitor .Succese ..

  10. bumbu Says:

    D-le Ghimpu, cu parere de rau in raionul Stefan-Voda sau pierdut si se vor pierde voturi din cauza ca conducerea partidului din teritoriu nu doreste sa promoveze tinerii(fara de care PL nu este PL). Tinerii sunt marginalizati, si sunt pe cale de duca daca se mai face un pas gresit. Eu voi strica votul meu la locale din cauza ca PL-istii de aici nu fac schimbari si au procedat urit cu tinerii, iar cu alti candidati nu voi vota niciodata.
    Implicati-va va rog!!!

  11. Nornegru Says:

    Mai baieti cucuieti,
    ce pe bloguri tot scrieti
    de aici din Romania
    va spun cu toata taria
    pe Ghimpu de il votati
    Basarabia onorati
    si o faceti tocmai buna
    sa-ntregiti Patria Strabuna
    ca sa fie dodoloata
    Mai mandra si mai mareata!!
    Iar la cel Decembrie -ntai
    sa se-auda -n Alba Iulia
    de la Nistru pan la Prut
    cum mai suna -iar rasuna
    dorul sfant din mii de piepturi
    „VREM SA NE UNIM CU TARA”
    Cu surorile si fratii
    rasfirati cat sunt Carpatii!!!
    Horia,Closca si Crisan
    inviati s-or inchina
    spre Stefan si spre Suceava,
    spre Mihai si-a lui Banie
    si intreaga Romanie.

  12. scai Says:

    Domnule Mihai Ghimpu !
    V-am votat pe Dumneavoasra si pe Partidul Liberal.
    Dumneavoastra procedati corect in tot ce faceti.
    Va stimez foarte mult eu, fratii si surorilr mele, toti moldovenii simpli sunt de partea Dumneavoastra !
    Va doresc multa sanatate si succese la viitoarele alegeri !
    Traiasca Moldova fara comunisti !

  13. Olga Says:

    dl Gimpu vine iarna dar problema noastra nu este solutionata pina la moment ,dl presedinte interimar ajutatimi familia cum sa ma mai rog. nu va imajinati ct ne este de greu nu mai putem rabda dezamajiria,dezordinia si atitudnia cu care se poarta APL, 1SI 2 INTERVENITI VA ROG LA CAZU NOSTRU SI AJUTATINE CU AJUTOR FINANCIA R pentru a ne construi locuinta acum cit este posibil. pe 15.09.10 va fi sedinta consiliului raional Drochia interveniti va rog cu contribuiria dv…ca crestin,ca presedinte ,si ca un parinte . astept raspunsul,si ajutorul dv….

  14. Olga Says:

    Dl-e Gimpu dl-e presedinte demonstrati tuturor ca dv… necatind la haina care cuiva nu’i place ,in schimb dv.. aveti,si veti avea in continuoare un suflet mare bun ,si ca sunteti crestin adevarat si ca va veti tineti cuvintul ,si promisiunia ca orcine altul ,si ca nu sunteti asa cum o spun uni ca sunteti indiferenti fata de persoanele cu necazuri mari. asa cum sunteti o meritati din plin ceia ce va doriti. nu haina face pe om, ci omul face haina. asta e ceia ce gindesc.! sper la ajutorul si sustineria dv…si ca nu voi fi dezamagita? succes mare si multa bafta.

  15. grigore Says:

    Cred ca, la moment, Dl Mihai Ghimpu, este unicul politician, adevarat patriot al tarii, care spune lucrurilor pe nume,
    care stie sa negocieze si in felul sau (nu intotdeauna elegant);
    rau ca nu are si ceva scoala in manipulare a maselor
    ca moldovenilor nostri le place sa fie manipulati
    si rau ca poporul nostru (in mare) este sarac de minte si de duh.
    eroii si oamenii destepti au murit pe front
    au fost deportati si discreditati,
    copii lor au trait toata viata cu o pata rusinoasa pe inima
    o rusine perversa, ce le inneaca patriotizmul
    chiar si cei ce s-au intors din Siberii, sunt derutati
    ce sa mai vorbim despre restul populatiei
    trist
    am fost critic fata de Dl. Ghimpu mult timp, pentru ca nu-l cunosteam (si pentru ca credeam in alt partid )
    sper, acum, sa nu tradeze adevarul si verticalitatea sa,
    pentru interese personale sau de partid, si credeti-ma ii este, si ii va va fi foarte greu, in continuare,
    pentru ca noi nu ne cinstim adevaratii eroi
    dar eu cred ca el are mari sanse sa fie socotit asa,
    Si cei ce nu-l inteleg, in aparitiile sale neindeminatice, ginditiva ca sunt altii, ce au tot palmaresul calitatilor de „politician carismatic” , dar nu sunt capabili de nimic inafara de vorbe goale si magulitoare
    nu asa oameni fac istoria,
    ci oameni ca Dl Ghimpu
    Sa-i dea Domnul putere si sa-l ajute in cele bune

  16. bumbu Says:

    AVETI TOATA SUSTINEREA POPORULUI!!! SUCCESE MARI!!! SA VA REALIZATI PLANURILE IMPREUNA CU NOI!!!
    ms d-le MIHAI GHIMPU!!!

  17. cris Says:

    nu va inteleg..prin ce e radical ghimpu??doar pentru ca are curajul sa spuna unele lucruri in fata si pentru ca e onest?ma..e singuru om care nu se clatina dupa cum bate vantu si are viziuni clare nu ca ceilalti.

  18. sergiu Says:

    As dori ca urmatorul presedinte al tarii sa fie M.Ghimpu.

  19. romanu Says:

    da domnule presedinte mihai ghimpu, va faceti pe deplin auzit in republica moldova si peste hotare ,felicitari pentru atitudinea de pana acum .oamenii va sustin in candidatura la presidentie si doresc sa aibe pe inca 4 ani un presedinte nationalist-patriot ,care luptA cu legea si istoria in mana pentru binele cetatenilor republicii moldova . noi va admiramca sunteti primul presedinte si singurul de care are nevoie tara in aceasta vreme de rastriste . noi toti o sa va ajutam ca impreuna sa cladim o noua societate ,bazata pe constiinta nationala , iubire de neam , munca si vom contribui la scoaterea din groapa plina de noroi in care am ajuns .nu va lasati si implementati proiectele pe care le aveti cu orice scop. lumea va ajuta si adevarul va iesi la iveala . pentru limba romana si pentru unire cu romania . republicsa moldova nu are ce cauta ca stat ci unita cu romania caci toti suntem romani si traim romaneste in cuget si simtiri .traiasca mihai ghimpu -unionistul poporului roman!

  20. Cazacu Says:

    Bravo,d-nule PRESEDINTE!!!! Primul si adevaratul patriot al acestui neam in functie de presedinte al RM!!! Ma mindresc cu PL, eu am fost si voi fi mereu cu oamenii care isi cunosc trecutul, cu cei carora nu le este frica!!! Furnica l-a trintit pe urs!!! I-a intrat in ureche – si…gata!!! Nici un fel de frica, nici un pas inapoi!! Eu cred in D-voastra!!! Si vad in ochii D-voastra licarul libertatii din ochii tatalui meu… prin ’88 – ’89… cind eu,…mic… , stateam pe umerii lui cu insigna-tricolor la piept…, a zburat timpul,…suntem mari…,…am facut universitati,…doctorate,…masterate…ne-a aruncat soarta peste hotare… Tatal meu …batrin si bolnav, abia de se mai poate apropia de telefon cind il sun, dar e la curent cu orice stire… si asteapta faptele D-voastra ca sa poata adormi linistit… speranta unui copil…, a unui vis neimplinit,…in tatal meu,..in mama mea…, in mine…. la mii de km de casa parinteasca!!! Un licar in ochii mei …traieste!! Un licar in ochii fiului meu se va naste…si nu va pieri nicicind… in numele poporului roman, care se va destepta odata!!! Nu mor dintr-o lovitura/ Oricit viata-ar fi de dura!!/Mereu tinar voi ramine, /caci iau jar in loc de piine, Lacrimi beau in loc de apa,/Zborul mi-e sub bolta-nalta!!…! NU MA POTI IN LANTURI STRINGE7 VULTURUL IN ZBOR SE STINGE!!!!!!!!!! TRAIASCA ROMANIA MARE!!!!! INAINTE SI DOAR INAINTE!!!!!!!!! BRAVO, D-LE GHIMPU!!!!!!!!

  21. Spinu_Alexandru_T Says:

    Sergiu, suntem un popor falit, adormit şi ,,drogat” de prostiile comilor, dacă ai avea ochii deschişi şi raţiunea limpede, ţi-ai da rapid seama că unicul om, astăzi, care ne mai reprezintă cu adevărat, atît pe noi ca cetăţeni cît şi interesele noastre naţionale, este Domnul Ghimpu.

    Domnule Ghimpu, mă mîndresc că am un asemenea preşedinte, care nu se teme să spună adevărul în faţă, sunt foarte fericit că depuneţi eforturi pentru a trezi spiritul nostru românesc, că aţi readus graiul miorotic al limbii noastre române.

    Vă rog un lucru, merge-ţi mai departe, ţine-ţi capu sus!.

    Şi încă ceva, introduce-ţi în constituţia noastră blestemată, un simplu dar firesc, limba ROMÂNĂ!.

    Vă mulţumesc că sunte-ţi aşa precum sunteţi, vă vrem preşedinte în continuare, numai bine!.

  22. Sergiu Says:

    Ghimpu este rusinea natiunii si vacuumul ratiunii!

  23. Dunitru Says:

    D-le Ghimpu,ca cuget, gîndire îmi sinteţi aproape vaş vota ca preseninte……dar,este un dar în ARFC si Î.S.Cadastru aţi făcut o restructurare de doi bani (am în vedere Şefii de filiale, Directorul ARFC e la locul lui-partial.)Şi incă ceva, mai faceţi shoping, uitativă în oglindă,răsfoiţi o revistă de modă (costume combinate cu camaşa, cravata). În rest vă stimez foarte mult. Ţineţi-o tot aşa. Baftă

  24. Vad Says:

    Imi place Ghimpu cum lupta impotriva PCRM, dar ca presedinte nu- vad.

  25. DJV Says:

    Bravo Mihai Ghimpu! Sus PL!

  26. Viorica Says:

    In sfirsit a venit ziua cind suntem mindri de conducatorul statului nostru Republica Moldova. Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti!

  27. doomie Says:

    Din ce in ce mai mult il admir pe d-nul Ghimpu. E radical dar corect ! Succese !

  28. webspider Says:

    In sfarsit, am ocazia sa-i spun lui Ghimpu tot ce gandesc despre el.
    1. Noi nu am votat PL in Chisinau, noi am votat impotriva la PCRM.
    2. Noi nu am votat pe Ghimpu la anticipate, noi am votat pe Chirtoaca.
    3. Si in general, Ghimpu e prea radical, neretinut pentru un presedinte.

  29. Vadim Says:

    Succese PL


Lasă un comentariu