(foto) Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei din Germania

Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu a avut o întâlnire, în seara zilei de ieri, cu un grup de cetăţeni ai Republicii Moldova, stabiliţi în Germania. Întâlnirea a avut loc la Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania.

În cadrul întrevederii au fost abordate diverse aspecte ce vizează realizările şi problemele diasporei, în special protejarea şi promovarea drepturilor şi intereselor diasporei atât în Republica Moldova, cât şi în statele de reşedinţă. Discuţiile s-au referit şi la consolidarea relaţiilor cu reprezentanţii diasporei, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova plecaţi la muncă sau la studii să fie încurajaţi să revină acasă.

Cetăţenii din diasporă au fost interesaţi de situaţia politică din Republica Moldova, în special de motivele crizei din AIE. Reprezentanţii din diaspora şi-au exprimat speranţa că clasa politică de la Chişinău va găsi înţelegerea şi înţelepciunea pentru a continua cursul european al Republicii Moldova. Potrivit cetăţenilor din diaporă, această criză le poate spulbera speranţa de a reveni acasă, la famiile lor.

Mihai Ghimpu s-a referit la situaţia politică din Republica Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice şi implementarea reformelor în conformitate cu angajamentele asumate faţă de partenerii de dezvoltare. Totodată, Preşedintele PL a explicat cauzele apariţiei crizei în AIE, dând asigurări că PL va face tot posibilul ca obiectivul strategic asumat – integrarea europeană a Republicii Moldova – să fie dus la bun sfârşit.

Deputatul Mihai Ghimpu a exprimat mulţumiri reprezentanţilor diasporei pentru eforturile depuse în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova şi ţările lor de reşedinţă, dar şi pentru implicarea lor în procesul de democratizare şi integrare europeană a Republicii Moldova. “Ne dorim să vă întoarceţi cât mai repede acasă. Îi aşteptăm, în primul rând, pe cei care îşi fac studiile peste hotare ca să întinerim clasa politică de la Chişinău. Dacă o astfel de clasă politică, care consideră mai importante reglările de conturi decât cauza pentru care luptăm şi eradicarea sărăciei, va persista şi în continuare, cetăţenii noştri, în loc să se întoarcă acasă, vor pleca şi mai multi pentru a-şi salva viaţa, pierzând deplina încredere şi în guvernarea democratică”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii diasporei din Germania.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Un răspuns to “(foto) Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei din Germania”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: