Bună dimineața, multpătimiţi şi trădaţi moldoveni!

Sărbătoarea scumpelor noastre doamne ne-a rupt întrucâtva pe noi, bărbaţii, măcar pe o zi, de la gândul despe viitorul nostru european… Pe mine, sincer vorbind, m-a sustras mai puţin, chiar dacă am participat la 2
evenimente:  pe 7 martie la Concursul Miss Corjova, iar pe 8 martie la o partidă de popice (bowling), împreună cu cei mai buni liceeni şi studenţi liberali.
Sărbătoarea-i sărbătoare, dar situaţia creată de colegul fostei AIE-1 şi  AIE-2, dl V. Filat, rămâne una strigătoare la cer. Vorbeşte frumos despre succesele obţinute în parcurgerea drumului european, dar ocupaţia lui principală ramâne a fi obţinerea puterii absolute (“toata Republica să devină verde”) şi înmulţirea averii acaparate, cu grav trafic de influienţă, contabandă, corupţie şi celelalte metode cunoscute de cei, care vin să obțină puterea în stat cu un scop premeditat – să se îmbogățească.

În sfârşit, multpătimiţii mei moldoveni, m-am convins şi eu că V. Filat este într-adevăr foarte “pragmatic”. Să vorbeşti  zi şi noapte despre “succesele integrării europene” şi-n momentul decisiv pentru viitorul nostru european să-ţi trădezi poporul, după ce l-ai îmbătat cu vorbe dulci, o poate doar un trădător “pragmatic”.

Să-ţi etichetezi colegii de Alianţă timp de trei ani de zile, fără motive plauzibile (exact ca-n perioada de tristă amintire şi teroare comunistă din -37, 40-90), drept “duşmani”, “trădători de Patrie”, “aliaţi ai Rusiei”, “oameni de buzunar” (tot astfel de limbaj s-a practicat de către unii începand cu anii -88 -89, perioada luptelor decisive pentru limbă şi alfabet) doar pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la furtul  banilor publici, destinaţi bătrânilor, părinţilor, copiilor, celor care trăiesc într-o sărăcie lucie, la fel, o poate face doar un “pragmatic” trădător.

Aceasta-i situaţia, acesta-i adevărul – am fost trădaţi cu toţii, stimaţi cetăţeni! Dar cel mai important este, că nu vrea “pragmaticul nostru” să se oprească aici; de fapt, nu poate, fiindcă “înaltele” ordine aduse cu vântul dinspre est nu se discută, ci se execută; el insistă în continuare să fie Prim-ministru şi nu e greu de înţeles de ce: pentru că doar având funcţii cheie în stat îţi poţi trăda poporul, nu prăşind în sudoare acest multpătimit pământ. Iată pentru cine munciţi, iată pentru cine aţi votat Dumneavoastră – pentru cel, ce vrea să vă ţină în continuare în genunchi în fata ocupantului; pentru ca viaţa să vă fie chin şi sărăcie, departe de copiii Dvs-tră, din motivul că  pe ei e mai greu să-i amăgeşti, să-i cumperi cu orez şi săpun.

Dragi cetăţeni, cum credeţi, de ce  V. Filat este atât de insistent, după ce toată lumea a văzut (inclusiv, auzit, din interceptările telefonice) cu ce s-a ocupat el timp de trei ani de zile; chiar şi după ce eu am afirmat, că nu-l vom vota din nou pentru funcţia de Prim-ministru al Republicii? De ce ne  şantajează, precum că “ori el e Prim-ministru, ori vor fi alegeri anticipate”? Tot din aceleaşi raţionamente – ca să dispară definitiv Alianţa pentru Integrare Europeană; şi dacă nu-i reuşeşte totul azi, se gândeşte că poate-i va reuşi mâine. Într-un cuvânt, cum n-o fi, să moară Alianţa, iar odată cu ea şi visul nostru de a ne rupe de Rusia; dacâ nu în alegerile anticipate, atunci peste doi ani, în urma alegerilor ordinare, fiindcă cetăţenii nu vor vota partidele Alianței, compromise de V. Filat în calitatea sa de Prim-ministru, care, în loc să muncească pentru a scoate oamenii din sărăcie, mai tare i-a sărăcit, el în schimb înbogăţindu-se substanţial! Şi-n cazul acesta, cade şi PL, cu toată străduinţa noastră de a salva Alianţa, ceea ce însemna de fapt și salvarea lui V.Filat ca Prim-ministru. Unde nu-i cap, vai de picioare… Dar oare mai e nevoie de cap, când îţi lipseşte Patria?

Iată de ce Fracţiunea Partidului Liberal nu va vota nici într-un caz iarăşi candidatura lui V.Filat la funcţia de Prim-ministru a Republicii Moldova!!!
”Un duşman hotărât şi care atacă trebuie să se unească cu prinţul moştenitor sau cu sfetnicul cel mai de frunte (al adversarului) şi să provoace o revoltă lăuntrică” Hitopadeca, 3, 93: bohtlingk.

”Trădarea şi violenţa sunt suliţe cu două vârfuri; ele rănesc pe cel care le întrebuinţează mai rău ca pe dușmanul lor”. Brontb, Wutir, 17, p. 200.
P.S. Stimaţi analişti de pe malul “Jurnalului de Chişinău”, înzadar  încercaţi să daţi vina pe mine de distrugerea Alianţei: “Ghimpu a tăiat craca Alianţei”. Concluzia nu este a voastră, ci a “şefului” vostru, dar vă rog să nu uitaţi că “şeful vostru” nu este şi şeful meu! Şi nu vă mai faceţi în continuare de ruşine, lumea nu mai este aşa de naivă cum credeţi voi, burtărarii!

17 răspunsuri to “Bună dimineața, multpătimiţi şi trădaţi moldoveni!”

  1. Victor Tabuci Says:

    Dle Vasilache, n-o mai face te rog pe „eroul” şi dacă tot vii ca un simplu cititor, apoi mai lasă „aprecierile” astea către cei ce comentează, fie şi sub porecle, e treaba lor, au tot dreptul la anonimat. Nu e cazul s-o faci pe „a la Chimpu”! Altfel nu te mai da de simplu cititor. Oamenii ce comentează aici, dacă nu ai observat, îşi expun fiecare durerea sa proprie trăită, e simplu să-ţi dai seama din mesajele lor, sunt votanţi PL şi au tot dreptul la critică! Aşa că mai las-o cu „ŞEFUL”… Cei cu „şeful” nici nu intră pe-aici, au ei unde şi ce comenta. Şi ce ştii tu dle de tradiţii NKVD-iste ca să vii cu învinuiri în adresa cuiva?

  2. Ghenadie Vasilache Says:

    Ca să fie clar pentru toată lumea: din momentul în care am avut o discuţie cu Mihai Ghimpu, eu nu mai administrez acest blog. Comentez aici ca un cititor simplu. Pagină personală aparţine exclusiv domnului Preşedinte şi dumnealui singur îşi scrie articolele, respectiv – degeaba îl subestimaţi. Dumnealui este o persoană lucidă, cu un umor fin şi peniţă ascuţită care taie pe viu în burtărăi. Dacă apreciaţi doar declaraţiile stupide şi lipsite de sens ale „Şăfului” vostru – e problema voastră personală, dar să ştiţi că blogul https://ghimpu.wordpress.com nu are pre-moderare, respectiv nu este redactat, cenzurat, ca blogurile lui Dodon, Filat şi celorlalţi actori politici (actori, în sensul direct, – nota mea).
    Îmi pare rău că majoritatea comentariilor negative de aici sunt ascunse după porecle, în cele mai bune tradiţii NKVD-iste. Şi mai aveţi tupeul să vă declaraţi pro-europeni şi democraţi… Vai de steaua voastră!

  3. Vlad Says:

    Ilie, dar si Ghimpu, deopotriva, aici scriu tocmai acei oamenii care au votat PL. Ghimpu – marea rusine in gradina Domnului! Nimeni nu a crezut ca el poate ajunge o coada de topor debila, in care motaie un plod de dictator. Marele maestu Botgros ii ureaza dlui Timofti sa „fie presedinte toti atatia ani cat a fost el dirijor”, iar sturluibaticul Ghimpu vrea sa-l dea jos. Pai, cum sa nu spui ca Ghimpu e un nelegiuit de vocatie, un mincinos din nastere, un sclav de meserie si un nesimtit ordinar? Pe deasupra, e un sinucigas cretin. Mereu il apuca benganeala! Daca a ajuns un nimeni in drum, n-are decat sa plece. Ca ne-am saturat de iesirile sale nechibzuite, de circurile astea clocite! Tradatorul dracului, umplut de bistari, care o face pe mironosita, ciocu’mic!

  4. dali Says:

    nicu Says: 10/03/2013 la 11:54 adevarat ca nu se leaga, e ca si cum ai baga cu de-a sila 2 gospodine intr-o bucatarie.
    Cum crezi cine mai tare din acesti 2 enumerati de tine vrea sa fie conducatorul R. Moldova? si cine din ei este mai credibil in fata Rusiei? si cine ar avea de castigat daca intr-un „maine” vor fi alegeri?

  5. Ilie G. Says:

    NIcule se leagă dacă ai avea ceva minte, Rusia nu-l mai susține pe Voronin, ci pe cel care îi va apăra interesele(spre exemplu Gazele), și cred că îți dai seama că vorba este espre d-nul Filat, în loc să avem o alternativă al resursele energetice dinspre România el a anulat contractele să obțină Gaza mai ieftine, hîtrul de Filat……
    și aș ruga pe toți cei care comentează, dacă scriți romțnește arătați că aveți cultură ceva în voi și nu jigniți un om deștept și patriot cum e Mihai Ghimpu, puteți să aveți altă părere, dar fiți oameni, mă refer la pseudonimele Nicu, Vlad, Adi, rosca și care vor mai fi, iartă-i Doamne…..

  6. Vlad Says:

    Ceva mai penibili si mai odios nu putea intreprinde acest nemernic ordinar de la Colonita a 5-ea. Chiar are obraznicia unui latrau bolsevic. Du-te in mortii ma-tii, sclav retardat si lepra poltica din junta lui Plahotniuc, fiindca te-am votat! Esti idiot de bubui, tontalaule!

  7. rosca Says:

    Doamne, iarta-l pe Ghimpu Cred ca voronin a avut dreptatea cand afirma ca locul lui Ghimpu e la Codru. Deschide-ti larg portile spitalului, sar putea sa nu incapa!!!!!!

  8. Costel Says:

    Ghimpu stie ca a belit-o si cu amicu sau Plahotniuc, si cu ideea Unionismului pe care el singur a bagat-o in fund. Cu scoala lui de pe marginea drumului, cu borhoturile varsate si laturile pd-miste infulecate, a ajuns un maldar de moaste jegoase. Nu-l scapa nici numirea lui Dorin in fruntea PL. Fiindca este perceput ca un marlanoi nenorocit din clanul de interlopi.Penru ele, acum, razbunarea, ura, ranchiuna si demagogia sunt legi de referinta> Ignora pana si declaratiile oficialilor europeni. Si-atunci, la ce dracu mai da mana cu ei? Rade lumea, el, insa, continua sa faca rahatul praf. Ca un neica’prostovanu cu vederi nesanatoase. Daca nu-si vine in fire, nimic nu-l va mai scapa pe acest batran prost-crescut din gura lupului.

  9. Victor Tabuci Says:

    Apropo, Dodon pregăteşte referendum pentru demiterea Primarului General, oare cum credeţi, cu cine va vota electoratul PLDM-ului, chiar dacă nu integral? Oare chiar aţi uitat cu ce scor a învins Dorin Chirtoacă? Şi pe dânsul vreţi să-l sacrificaţi? Ar fi bine dacă aţi fi amabil să ne explicaţi!

  10. Victor Tabuci Says:

    Numai înţeleg nimic – Mihai Ghimpu tot trage cu răutate glonte după glonte de calibru mare în capul lui Filat şi nu înţelege că trage nu doar întru-n aliat politic, dar glontele trecând prin capul lui Filat se opreşte exact în capul lui Ghimpu. E o sinucidere totală executată cu o îndârjire nemaivăzută! Defapt lovind în Filat şi PLDM – Ghimpu îşi distruge propriul partid! Încă foarte puţin şi nici Dorin Chirtoacă şi nici nimeni altul nu va mai putea salva acest partid de la perzanie. Ar fi mare păcat? Probabil da! Am votat şi eu PL-ul de când a apărut. Am încercat să-i fac campanie electorală cu forţele proprii prin cercurile mele, inclusiv printre rusofoni. Şi ce văd eu în ultimul timp? Mihai Ghimpu a prihvatizat mişcarea naţională şi tot ce e legat de ea, încearcă cu înverşunare să se dea drept unicul şi cel mai mare eurointegrator, iar cine nu e cu dânsul sau nui împărtăşeşte gândurile e trecut în rândurile duşmanilor. Apoi ce-ar trebui să simt eu acum şi mulţi ca mine, care are cap pe umeri şi creier în acel cap? O mare amărăciune şi ruşine!
    Sunt curios – cu cine mâine va mai veni Ghimpu şi PL-ul la guvernare, dacă astăzi loveşte dur şi încearcă să distrugă concurentul politic PLDM-ul? Or poate gândeşte că tot electoratul PLDM-ului va vota PL-ul? Trebuie să fii ţicnit de-a-binelea să gândeşti aşa! Şi cine în acest caz ne va mai face reforme şi ne va integra în UE? Poate comuniştii lui Voronin cu PD-ştii lui Plahontniuc şi PL-ul?
    Cică nu-i place că l-au băgat în buzunarul lui Plahotniuc. Păi da cine domnule e vinovat? Filat? Sau poate chiar Plahotniuc? Cum ar fi putut s-o facă? Filat nici cu degetul nu trebuia să facă nimic, căci dumneata dle Ghimpu ai făcut totul şi singur, de bună voie. Ai sărit în acel buzunar bănuiesc cu mare plăcere. Sigur, acolo e cald şi plăcut! Nu ştiu ce şi cum gândesc „burtărarii” dle Ghimpu, eu personal sunt un simplu programator, dar lumea chiar nu este naivă, aici aveţi perfectă dreptate! Noi, adică lumea, vedem şi înţelegem multe lucruri şi fără explicaţiile „burtărarilor”. Nu mai „retrăiţi” atât de mult pentru noi! Încă multe aşi mai avea de spus, dar ăsta e doar un „comentariu”, nu articol.
    În final mă alătur de cele expuse de Adi. Vă urez succese, dar eu voi vota mai bine cu PLDM, deşi nu-mi prea place Filat, dar nu mai am încotro. Nu mi-aţi mai lăsat şanse!

  11. sandu Says:

    domnule Ghimpu
    Esti un cretin

  12. Nicanor Says:

    Dle Mihai Ghimpu eu sunt absolut cu deacord cu Adi cred ca e timpul sa- oferiti timpul momentul d-lui Dorin Chirtoaca cum a spus si Adi altfel ve-ti deveni Schelet Politic!!! Personal am ramas dezamagit de d-voastra si nu mai incercat sa ne bagati „Asi” prin mineca ca nu mai merge avem nevoie de lucruri concrete si nu de „emotii” acest articol nu mi-a spus nimic clar. Ve-ti fi mult mai mult stimat daca ve-ti ceda locul d-lui Dorin Chirtoaca pt ca el merita !!! Dar actiunile d-voastra din ultima perioada foarte mult au deranjat si dezamagit pt cei care va sustin si nu cred ca o sa va mai sustina inclusiv si eu . Il respect foarte mult pe Dorin dar d-voastra deja ii stricati si lui imaginea dar el nu merita sa-i fie stricata imagina pt ca e unicul politician pe care il respect din Tara asta !

  13. Adi Says:

    Mult-stimate Mihai Ghimpu.

    Vreau să vă spun un singur lucru: În calitate de unionist înflăcărat, care a votat mereu cu PL, aveţi cuvântul meu de onoare că nu mai vedeţi votul meu niciodată.
    Pentru mine, sunteţi dezamăgirea anului. Tâmpeniile pe care le trântiţi în public – nu credeam că o voi spune vreodată, dar sunt nu mai prejos de tâmpeniile lui Voronin.

    Aveţi puţin timp la dispoziţie să faceţi ceea ce ar fi trebuit să faceţi cu mult timp în urmă – lăsaţi la cârma partidului un om COMPETENT, nu o batjocoră care să nimicească încrederea şi ratingul partidului. Iar cel puţin un om competent, PL îl are – în persoana lui Dorin Chirtoacă.

    Ţineţi cont de cele scrise aici, dacă PL o ţine tot aşa, cu tâmpeniile pe care le trânteşte Ghimpu – la următoarele alegeri, indiferent când vor fi acestea, veţi fi taxaţi a dracului de tare.

    Votul meu – va merge la PLDM. Votul practic a tuturor cunoscuţilor mei – va merge la PLDM.

    Nu-mi pasă dacă se publică sau nu acest mesaj, însă mă adresez celor care gestionează aşa-zisul „blog” a’ lui Ghimpu (pentru că la inteligenţa lui e clar ca bună ziua că nu o face el singur – voi, la sigur că aveţi ceva mai multă minte decât săracul tip – încercaţi să îi explicaţi ceea ce este clar ca lumina zilei pentru noi: La următoarele alegeri, un PL în frunte cu Mihai Ghimpu o să fie dat cu capul de ziduri. Şi este păcat să moară un partid cu o idee pro-românească din cauza unui handicapat politic.

    Numai bine.

  14. Vitalicus Says:

    Bravo d-le Mihai.
    Mult as dori sa va tineti TARE, sa nu va dati influentat de „jurnalistii” platiti de la jurnal, sau spiridusii de la etajul 6 al Guvernului.

  15. nicu Says:

    Domnu Ghimpu daca Filat ne tirie inapoi spre Rusia de ce comunistii au votat dem. guvernului?Voronin ar trebui sa-l duca in brate pe Filat.Ceva aicea nu se leaga.

  16. vlad Says:

    Ghimpu nu e teafar! Nu e nici pe departe conciliant, din cauza necurateniei morale. Ranjeste in agonie, dupa ce partenerii occidentali au catalogat demiterea lui Filat ca pe un conclav de sadica razbunare. Ranchiuna urla in ungherele mintii sale bolnave! Carcoteste si invrajbeste, minte si blastama cu sadica daruire!


Lasă un comentariu