(video) Ministrul liberal Ion Cebanu: avem tineri proeuropeni la Ungheni

sursa: pl.md, cu referire la tineret.ungheni.md

La 15 noiembrie 2010, în cadrul Galei Tineretului 2010, Ungheniul a fost desemnat Capitala Tineretului 2011. Astfel, în anul 2011, în Ungheni se vor desfăşura mai multe acţiuni cu caracter social, cultural, economic şi de divertisment, oraşul va fi gazda unor evenimente de dimensiune naţională, axate pe sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret, informarea tinerilor despre posibilităţile de dezvoltare şi crearea parteneriatelor regionale în domeniul politicilor de tineret.

 Conform agendei de implementare a proiectului, la 4 februarie 2011, ora 13.00, în incinta Sălii de conferinţe a complexului de agrement „Patria”, oraşul Ungheni, str. Naţională 19, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”.  În organizarea acestui eveniment au fost implicaţi 25 tineri activi din instituţiile de învățământ din oraşul Ungheni.

În cadrul conferinţei participanţii au fost informaţi despre serviciile prietenoase tinerilor existente în Ungheni, perspective de dezvoltare a acestora, despre activităţile care urmează a fi implementate în capitala tineretului, despre implicarea tinerilor în planificare, organizarea şi monitorizarea activităţilor planificate.

La eveniment a participat și Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului Republicii Moldova, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret locale şi naţionale, autorităţilor publice centrale şi locale, tineri activi, membri ai Consiliilor Locale ale Tinerilor, voluntari, educatori de la egal la egal, reprezentanţi ai mediului de afaceri, donatori.

În opinia organizatorilor, conferinţa le-a permis tuturor participanţilor să facă schimb de opinii pe subiectul: stimularea participării tinerilor din Moldova cu scopul de a facilita cooperarea în acest domeniu.

Acest eveniment s-a desfășurat în coordonare cu Ministerul Tineretului și Sportului, în cadrul acțiunilor dedicate Anului Internațional al Tineretului și Anului European al Voluntariatului.

(video integral: expresul.com)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: