În 2010, politicienii ne-au făcut să zâmbim în repetate rânduri

sursa: Publika TV

Le-am urmărit în fiecare zi declaraţiile, am stat cu ochii pe fiecare decizie pe care au luat-o. Este vorba despre oamenii politici, care nu de puţine ori ne-au făcut să zâmbim. Asta pentru că sub masca fiecărui politician se ascunde un om. Liberalul Mihai Ghimpu, care a fost şi preşedinte interimar al Moldovei, s-a purtat întotdeauna aşa cum a simţit. Şi a tratat cu umor fiecare situaţie în care a fost pus. Nici măcar atunci când a aterizat cu elicopterul într-un lan de porumb nu s-a supărat pe subalternii săi.

Tot Ghimpu este cel care nu scapă nici o ocazie pentru a-şi povesti amintirile. A făcut-o şi în timpul unei vizite la o cazarmă militară. A testat şi un pat, ca să fie sigur că soldaţii au toate condiţiile pentru a se odihni. Şi a explicat în stilul lui inconfundabil ce crede despre cei opt ani de guvernare PCRM. Fostul preşedinte interimar a dovedit că are un suflet de artist.

Nici premierul Vlad Filat nu s-a lăsat mai prejos. În timpul unei vizite la o sală de sport, dar şi când a fost la o unitate militară, şi-a încercat puterile ridicând greutăţi. Filat a dovedit că nici muncile câmpului nu îi sunt străine. Într-o vizită la Străşeni, a pus mâna pe sapă şi s-a apucat de treabă. Chiar dacă a recunoscut că nu îi place deloc prăşitul. Nu s-a oprit aici. A condus chiar şi un tanc la o demonstraţie militară.

Deşi în opoziţie, preşedintele comuniştilor, Vladimir Voronin, nu a rămas în umbră. El s-a remarcat nu atât prin acţiuni, cât prin declaraţii. Ţinta lui preferată – Alianţa pentru Integrare Europeană şi liderii ei. După o absenţă de jumătate de an de la şedinţele Parlamentului, Voronin a revenit la Palatul Republicii cu un scop bine stabilit, „să bată ultimul cui în sicriul Alianţei”. Replica nu s-a lăsat aşteptată.

De la democratul Marian Lupu am aflat că în politică se ghidează după principii şi valori. Ne-a spus-o chiar el, în repetate rânduri, mai ales în perioada negocierilor pentru formarea coaliţiei de guvernare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: