Mihai Ghimpu: „Noi trebuie să susţinem persoanele cu dizabilităţi, creîndu-le toate condiţiile de trai şi activitate”

sursa: moldpres.md

Cu prilejul Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabililtăţi, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a donat copiilor de la Casa-internat pentru copii cu deficienţe mintale (băieţi) din oraşul Orhei un set de îmbrăcăminte, dulciuri şi alte produse.

Acţiunea, realizată cu suportul agenţilor economici autohtoni, se înscrie în seria de manifestări organizate de conducerea Republicii Moldova în cadrul decadei de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi. Aceasta are drept scop manifestarea solidarităţii faţă de persoanele cu nevoi speciale, cunoaşterea experienţelor şi conştientizarea situaţiei acestora în efortul de a construi pentru ei o viaţă fără bariere.

Instituţia din Orhei, patronată de Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, are în grijă copii cu dizabilităţi mintale şi locomotorii severe, fiind unica de acest gen din ţară. În cadrul Casei-internat, cei circa 300 de copiii, cu vîrste cuprinse între 4 şi 18 ani, beneficiază de tratament medical şi recuperatoriu, activităţile didactice limitându-se la educaţia tehnologică şi artele plastice.

Tot astăzi, şeful statului a vizitat expoziţia cu vînzare a lucrărilor confecţionate de persoanele cu dizabilităţi, care a fost organizată de autorităţile naţionale în Palatul Republicii. Cele mai multe din lucrările procurate de Preşedintele Mihai Ghimpu au fost făcute cadou de şeful statului copiilor cu dizabilităţi, prezenţi la acţiunea respectivă. „Organizarea unor asemenea acţiuni este binevenită, dar avem încă foarte mult de lucru în direcţia respectivă. Noi trebuie să susţinem persoanele cu dizabilităţi, creîndu-le toate condiţiile de trai şi activitate, deoarece fiecare cetăţean al Republicii Moldova trebuie să beneficieze de drepturile stipulate în Constituţie şi în direcţia respectivă vom activa în continuare”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: