Mă declar fan Mihai Ghimpu

sursa: balaceanca.net

Mihai Ghimpu mi se pare din ce în ce mai mult cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova. Unionist convins, mai puţin afacerist decât Vlad Filat, probabil şi cu mai puţine interese obscure, sincer (la o primă vedere) prin definiţie, omul nu încetează să mă amuze şi să mă impresioneze totodată prin felul lui de-a fi. Are ceva curaj omul. Chiar sunt curios care va fi rezultatul alegerilor legislative de peste Prut. Sper să şi câştige. Până atunci m-am delectat cu savuroasele lui declaraţii din ultima perioada. Prezent într-unul dintre sectoarele capitalei Ghimpu a fost extrem de savuros în declaraţii:

“Asemenea unor insecte care stau pe spatele animalelor, comuniştii sug, sug, sug, sug şi sug, iar noi tăcem. Noi trebuie să luăm ciocanul acela de pe sigla lor şi să li-l dăm în cap”, a spus preşedintele Partidului Liberal. Cireaşa de pe tort a fost însă o declaraţie referitoare la atitudinea schimbătoare a comuniştilor din Republica Moldova:

“Comuniştii au văzut că riscă să le fie interzise secera şi ciocanul şi au ieşit cu steagul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De parcă Ştefan cel Mare a fost prim-secretar de partid peste Moldova.”

Nu ştiu cum îl vede presa din Republica Moldova, însă mie mi se pare un tip absolut interesant. În august anul acesta s-a luat puţin la trântă cu ursul sovietic. “Preşedintele interimar al Republicii Moldova flutură condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov prin faţa Moscovei. Mihai Ghimpu a semnat, luni, un decret prin care reaminteşte „tragicele consecinţe ale semnării Tratatului sovieto-german de neagresiune din 23 august 1939“, scria presa la acel moment. Super tare a fost şi în replica dată lui Lavrov, ministrul de externe al Rusie, un bou bălţat în opinia mea, ce-i drept unul foarte pregătit:

“Nu România are armata pe teritoriul Republicii Moldova. Cetăţenii Republicii Moldova s-au convins că România recunoaşte independenţa Moldovei şi a fost prima ţară care a făcut-o”, a declarat presei Mihai Ghimpu.

“Cum să particip la paradă alături de armata care ne-a adus comunismul, a organizat foametea şi ne-a deportat în Siberia? Astăzi ea se află în cetatea lui Ştefan cel Mare. Această armata a stat şi la baza formării Transnistriei”, şi-a argumentat Mihai Ghimpu în urmă cu ceva timp decizia de a nu trimite trupe anul acesta la parada de 9 mai.

Un răspuns to “Mă declar fan Mihai Ghimpu”

  1. Cătălin Cornea Says:

    Felicitări domnule Ghimpu și succes în alegeri!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: