Premiul lui Ghimpu: Dacă PCRM nu se conformează, va fi exclus din registrul partidelor

După ce regimul totalitar comunist a fost condamnat, astăzi, de către Parlament, Comisia Electorală Centrală (CEC) nu va mai putea înregistra niciun partid cu simboluri interzise. Declaraţia aparţine liderului PL, Mihai Ghimpu.

„Prevederea care interzice înregistrarea partidelor cu simboluri străine intră în vigoare din octombrie. Toţi trebuie să se conformeze, iar dacă PCRM nu va înţelege acest lucru, atunci vom fi nevoiţi să îi excludem din registrul partidelor. Această ideologie a regimului totalitar comunist a fost adusă cu tancurile şi baioneta şi au fost împuşcaţi oamenii care nu se supuneau regimului. Crimele dacă nu sunt condamnate, ele se repetă. De 20 de ani am vrut să fie condamnate aceste infracţiuni ”, a menţionat Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu a declarat că astăzi a primit „premiul cel mare” prin votarea acestui proiect de lege. „Pentru mine e un mare cadou. E cadou şi pentru cei care au suferit în urma acestui regim, chiar dacă nu le-au fost întoarse casele, banii, pământul. Vreau să le mulţumesc colegilor din Alianţă pentru că au votat condamnarea acestor crime”, a mai adăugat liderul PL.

Mihai Ghimpu a precizat că prin acest proiect nu încearcă să excludă Partidul Comuniştilor din lupta politică: „Sunt minciuni, aberaţii de ale comuniştilor. Noi am interzis doar secera şi ciocanul, nu şi partidul”.

Publika.md aminteşte că, Legea privind condamnarea crimelor regimului totalitar comunist a fost adoptată astăzi cu 53 de voturi. Astfel, simbolistica acestui regim este considerată ilegală. Mai mult, iniţiativa prevede şi interzicerea promovării ideologiilor totalitare.

Sursa: publika

2 răspunsuri to “Premiul lui Ghimpu: Dacă PCRM nu se conformează, va fi exclus din registrul partidelor”

  1. buzut.1234 Says:

    Victoria lui Mihai este si a noastra. Traiasca neamul romanesc.Domnilor Ghimpu si Saharneanu, va rog sa organizati
    la vocea basarabiei lectura articolului din LA autor Anton Moraru Republica Moldova in politica externa a Germaniei… lectura ION UNGUREANU.

  2. Mihai Ghimpu: Basarabenii au pus cruce simbolului comunist, secera si ciocanul | Victor Roncea Blog Says:

    […] publika via Mihai Ghimpu Blog si Ziaristi Online Posted in Analize, Documentare, Editoriale, Top News Tags: Basarabia, […]


Lasă un comentariu