Cu căruța din Cioroborta in UE…

imageFoarte multă lume (jurnaliști, analiști politici, bloggeri, prieteni, neprieteni, cumătri, lăturași, pro-democrați, pro-liberali democrați, pro-europeni, seceri și ciocane, cu tot cu stele…) scrie, comentează, decid, toarnă plumb în cap, ca să ghicească dacă va vota PL guvernul în frunte cu Iurie Leancă sau nu.

E bine că se scrie, e bine că se comentează, ba chiar, pe alocuri se dau și indicații; nici o problemă, totul e democratic! Alta e că unii văd „paiul” din ochiul PL, dar nu văd trandafirul din ochiul PDM și stejarul din ochiul PLDM.

„PL să demonstreze că nu-i interesează funcțiile, dar  integrarea europeană!… „PL va răspunde dacă nu vom avea un guvern proeuropean”! PL, PL, și iar PL de o sută de ori!!! Și nici odată PLDM sau PDM. Interesantă logică și model de gândire, nu-i așa?

Acum, haideți s-o luăm de la început. De mai bine de două luni,  PL, PLDM și PDM au început să repare căruța construită împreună în 2009-2010, care de un timp stă răsturnată și boțită sub un gard la Cioroborta,  pentru a ne urca în ea și… di-i-i, murgule, spre Bruxeless…

Cu greu, dar s-a reparat… „PL mare treabă n-a făcut”, așa,  doar o roată”…, cum spun ei, „restul, noi – PDM și PLDM”.  Bine, fie și așa, important e să ne „urnim”din loc și să pornim la drum.

Când „ne sunăm”, la ce oră? „Cu cât mai dimineața, cu atât mai bine”. Cu toate că inima și-a încetinit bătăile, zic, începutul e bun, ce-a fost, a fost! Important e că ziua n-a trecut înzadar, avem căruța. Să fie într-un ceas bun, ne vedem mâine. Seară bună!

Și „mâine” a fost o săptămână, apoi alta, ca până la urmă să ni se dea de înțeles, că locul nostru e lângă oiște, iar în căruță locul e rezervat pentru PCRM!!!

Toată povestea e deja cunoscută, nu vreau s-o descriu… O întrebare totuși apare: câți din acești ”trei” vor rămâne în această căruță în drum spre Bruxeless ??? A doua întrebare: presupunem că-i credem, precum că nu s-au urcat trei în căruță, ci doar doi… Dacă e așa, atunci apare a treia întrebare: poți ajunge la Bruxeless într-o căruță cu trei roți?…

4 răspunsuri to “Cu căruța din Cioroborta in UE…”

  1. Cristi Enciu Says:

    Dupa cum se deruleaza evenimentele in aceasta regiune,ravnita de rusi ,putem face concluzia ,ca spatiul exsovetic,fostele republici unionale,incet dar sigur dupa o perioada de 25 ani incepe sa lunice spre Rusia.Veriga slaba a acestu-i joc geopolitic,este Europa si in primul rand Germania si F,ranta.Aceste doua tari sunt motorul economic al UE,insa nedespunnand si de o forta militara corespunzatoare ele nu se pot impune in fata Rusiei,adica la ora actuala n-au nici vointa si nici putinta.Germania a mai incercat sa-si impuna vointa in cele doua razboaie mondiale si nu ia reusit.Daca nu i-a reusit atunci cand era libera in luarea deciziilor,cuatat mai putin acum,cand nu mai are aceasta libertate.deaceia prefara cu orice pret dialogul,fiind slaba militar.ca urmare acest fapt se rasfrange si asupra situatiei politice din RM.Neacceptarea PL la guvernare este o consecinta a acestui fapt,la fel si nevotarea Lui Leanca la functia de premier.Ideia cu cooptarea comunistilor la guvernare ,fie direct s-au indirect a venit din Afara.Ideia generala este o Romanie cu un Presedinte de dreapta (german) ca factor de securitate pentru Europa si o Moldova de stanga ca factor de stabilitate pentru interesele Rusiei .Cred ca vizita demnitarului german a avut scopul sa consfinteasca acesta situatie si ia va dura pe tot parcursul mandatului lui Putin-vom fi a zona de tampon.Cat in privinta americanilor,ei vor controla Europa de Est de la Marea Baltica la Marea Neagra,plus declaratie noului ambasador -noi vom colabora cu orisice guver ales legitim in .RM Daca votam PL -destepti eram,am votat neoocomunisti si-am ramas PROSTI.Moldova ,Moldova ,ca multa minte-ti mai trebuie!

  2. Cristi Enciu Says:

    Suntem oare si noi vanduti rusilor ca si ucrainenii/?.Asta e intrebarea care trebuie sa ne framante

  3. igortonu Says:

    PL+PNL ar fi o solutie reusita pentru a face un salt simtitor spre europa,alegerile anticipate bat la usa.bravo PL,bravo M.Ghimpu cade obicei da dovada de verticaitate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: