Discurs ținut la sfințirea CRUCII LIBERTĂȚII

DSC_0866E cam frig, dar Dumnezeu este cu noi și cred că această zi va încălzi pe veci neamul nostru, unitatea noastră și libertatea noastră !

Nu poți fi liber, dacă teritoriul țării tale sau o parte din el este ocupat, dacă la tine acasă ești impus să vorbești limba celui ce te-a ocupat, în locul limbii materne, să înveți istoria ocupantului, în loc de istoria poporului tău, să te închini și să depui flori la monumentul străinului, în locul monumentelor eroilor neamului tău.

A fi liber înseamnă a trăi împreună cu poporul tău pe pământul strămoșilor tăi, pământul dat Dumnezeu, a contribui la păstrarea și dezvoltarea valorilor naționale, dar, în primul rând, a-ți cunoaște și a vorbi limba maternă și a te mândri cu propria identitate, cea română, a fi urmaș adevărat al strămoșilor tăi, a iubi tot ce înseamnă OM, NAȚIUNE, ȚARĂ!

Liviu Rebreanu spunea: „Libertatea e cea mai mare nenorocire pentru poporul care nu-i copt s-o aibă.” Eu, stimați prieteni, consider că noi, românii moldoveni, suntem copți de a trai în LIBERTATE, poporul nostru, NAȚIUNEA, merită, ca și celelalte popoare și națiuni, să trăiască liber și să-și hotărască prezentul și viitorul.

Acest lucru îl demonstrează toți acei care chiar din prima zi de ocupație au luptat pentru libertatea și unitatea noastră, pentru viitorul nostru: „Arcașii lui Ștefan”, „Sabia Dreptății”, „Majadahonda”, formată din liceenii din Orhei, Partidul Libertății și mulți, mulți cetățeni români care au fost striviți de către arma ocupantului, inclusiv și fratele meu, Gheorghe Ghimpu, care a stat 6 ani în lagărele comuniste, fiind luat în ziua Crăciunului de aici, din Colonița. Iată de ce am decis ca această CRUCE să fie pe acest pământ al Coloniței, între două râuri, între Prut și Nistru. Dar cel mai important, nici un locuitor al Coloniței nu a luptat împotriva neamului, nici un consătean nu avem care ar fi lucrat în KGB ca să ne ia limba, identitatea și tot ce ne-a dat Dumnezeu.

Această Cruce a Libertății vine să ne amintească că libertatea nu se cerșește, libertatea se cucerește! Pentru libertate trebuie să lupți, și chiar dac-o ai, trebuie să ai grijă de ea ca de propria fântână sau ca de un izvor.

CRUCEA LIBERTĂȚII este un simbol al unității de pe ambele maluri ale Prutului și Nistrului. Pe ambele maluri ale acestor râuri locuiesc români, unii dintre care, din păcate, și-au uitat limba, identitatea, mama, tatăl, români moldoveni pe care i-a impus Rusia să împuște unul în altul în Războiul de pe Nistru, așa cum astăzi în Ucraina împușcă frate în frate.

Această cruce este și un simbol al credinței și demonstrează că toți înaintașii noștri nu au murit în zadar, iar idealurile pentru care au luptat se vor realiza. Pe data de 30 noiembrie, împreună în familia NATO și UE! CRUCEA LIBERTĂȚII este un simbol al rezistenței împotriva sistemului totalitar comunist. Doar fiind liberi, putem să ne construim viitorul! Această Cruce trebuie să devină astăzi simbolul victoriei noastre, să nu-i mai reușească nimănui să calce pe acest pământ și să ne ia libertatea. Eu sunt convins că Dumnezeu vede și aude, și prin această Cruce va apăra neamul nostru, ne va apăra pe noi, românii moldoveni de pe malurile Nistrului și Prutului.

E timpul ca cetățenii Republicii Moldova să conștientizeze că nu există viață fără libertate. Se spune că cel mai important este viața, dar viața fără libertate nu mai e viață… Iată de ce libertatea înseamnă viață !

Eu sper că toți cei care vor trece pe lângă această cruce sau o vor vedea își vor aminti de libertatea noastră, vor lupta pentru ea și vor duce mai departe drapelul libertății pentru care au murit mii de oameni, inclusiv colegi de-ai noștri, oameni care și-au jertfit viața, familia, pentru libertatea naostră, pentru această zi, ca în toamna anului 2014, într-un an crucial, istoric pentru noi, să ridicăm în memoria lor această Cruce, Crucea Libertății neamului românesc.

Trăiască neamul românesc! Trăiască libertatea! Cu PL în familia NATO și UE! Cu PL pentru Libertatea și Unitatea noastră!

26 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: