Fratele Gheorghe rămâne a fi pentru mine un exemplu de înțelepciune, demnitate și devotament!

640px-Gheorghe_Ghimpu_arboreaza_TricolorulCu 14 ani în urmă, pe 13 noiembrie 2000, a decedat fratele Gheorghe, un mare patriot, om de ştiinţă, politician şi adevărat român. A fost deținut politic în perioada sovietică pentru convingeri sale și participarea la fondarea Frontului Național-Patriotic din Basarabia și Nordul Bucovinei (1972), fondator al Mișcării de Eliberare Națională, membru al Comitetului Executiv al Frontului Popular din Moldova, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, autorul cărții „Conștiința națională a românilor moldoveni”.

Fratele Gheorghe rămâne a fi pentru mine un exemplu de înțelepciune, demnitate și devotament, fiind primul care a avut curajul pe 27 aprilie 1990, să dea jos drapelul sovietic şi să arboreze tricolorul pe clădirea Parlamentului.

Astăzi am depus flori la mormintele fraților mei Gheorghe și Simion, patrioți și luptători pentru libertate și valorile românești.

Fratele Gheorghe a lăsat în urma sa o comoara, şi anume dragostea faţă de tot ce e românesc, vorba lui – „Ne vom salva doar revenind la românism şi realizând reîntregirea neamului românesc!”

Dumnezeu să vă odihnească în pace, iubiții mei frați! Veți rămâne veșnic vii în memoria celor care iubesc tot ce e românesc!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: