Vaniuşa – salvatorul ???

unnamed“Noi am salvat cursul european” – la tot pasul spune Ion Hadârcă şi toţi puii lui de papagal. Ştiţi de ce?Fiindcă la noi minciuna face uşor picioare lungi, dovadă este activitatea Preşedintelui PLDM, V. Filat, şăful reFilaţilor PLR, căruia, într-un timp foarte scurt, i-a reuşit să amăgească o parte din cetăţenii republicii, dar şi o bună parte din conducerea UE.

La noi, cu minciuna ajungi „om mare”, Preşedinte, Prim-ministru, deputat, ministru, academician, milionar, dar cel mai important – mare „patriot” şi „salvatorul” cursului european. Câtă obrăznicie, ticăloşie şi manipulare din partea acestui căpcăun politic, căci, ce are votul pro Filat cu vectorul European, atunci când PL a declarat că va vota pentru orice candidatură din partea PLDM la funcţia de Prim-ministru, în afară de V. Filat, care este clar suspectat cel puţin de trafic de influenţă (nu mai zic de moţiunea de cenzură şi altele…)?! Dar cel mai important, ce are cursul european cu complotul împotriva Preşedintelui PL ??? De ce nu s-a oprit Hadârcă şi ortacii lui la votul pentru „cursul european”, dar au atacat constant PL şi au încercat să preia filialele din teritoriu, fără să reuşească? Pentru că aşa i-a zis mareşalul şi Filat să facă !!! Iată şi dovada: odată ce nu le-a reuşit să pună mâna pe PL, repede au improvizat un PLR. Astfel, acum apare al patrulea partid cu denumire liberală, procesul începând îndată după ce noi am schimbat denumirea Partidului Reformei în Partidul Liberal şi am câştigat cu Dorin Chirtoacă Primăria mun. Chişinău: PNL,PLD şi proaspăt încropitul PLR !!! Ce ziceţi, dragi prieteni, de dragul liberalismului, banului sau din intenţia de a distruge Partidul Liberal a trădat Ion Hadârcă?

Aşa că, dle Hadârcă, nu minţi lumea, ştii foarte bine că doar împreună am hotărât să votam altă candidatura în afara de Filat şi totul s-a schimbat după ce ai primit comanda şi verzişorii… Şi ultima: dacă nu trădai, fracţiunea PL ar fi votat guvernul Leancă, numai că fără V. Marinuţă şi Gh. Şalaru, şi cu totul în alte condiţii, dar cel mai important, în interesul cetăţenilor, nu al vostru, al coaliţiei Aerobank (de exemplu: furtul Băncii de Economii şi concesionarea Aeroportului etc). Şi ultimul argument: cum să votezi guvernul Leancă, care este compus de Coaliţia formată cu concursul celor şapte deputaţi trădători şi, în plus, din guvern fac parte încă doi tradatori: V. Marinuta şi Gh. Şalaru? Anume ei sunt motivul de ce noi, cei cinci deputaţi PL, n-am votat ultimul guvern.

Închipuiţi-va măcar pentru o clipă, dragi prieteni, că Preşedintele PL era Ion Hadârcă, şi nu eu. Am fi câştigat oare Primăria mun. Chisinau în 2007 sau am fi avut şansa ca-n 2009 să doborâm guvernarea comunistă şi să punem temelia cursului european?

Cum se spune, obraznicul mananca praznicul, aşa şi „deadea” Vanea încearcă, dar de data aceasta n-o să-i meargă! Fiindcă moldovenii nu iartă trădătorii, pentru că ei au fost trădaţi mai mult decât Partidul Liberal. Aşa că, cine trădeaza, trădător pe viaţă rămâne şi nu se spală nici cu toate apele Volgăi, chiar dacă ar pune mâna şi Putin.

În legătura cu ideea „reunirii”, pot să-ţi răspund de pe acum: „tambovskii volk” ţi-e frate la alegerile viitoare, dar şi pe restul vieţii!

19 răspunsuri to “Vaniuşa – salvatorul ???”

 1. Unitatea ,,DOI JUMATE,, Says:

  @LAURENTIU

  vise placute in continuare.

 2. Laurentiu Says:

  Dna Pavlicenco, sunteti foarte deschisa in tot ceea ce faceti, dar nu stiti politica in sensul ei direct si bun. Iar Ghimpu in politica e ca pestele in apa, deaceea Ghimpu are pimar de Chisinau, va avea si Presedinte a Romaniei reintregite si nu dvs, care aparent sunteti mai unionista, mai inflacarata, mai directa, mai dreapta. De ce? Ori dansati sub alta muzica ori nu aveti capacitati indeajuns, dar fara suparare, fiecare are locul sau in viata, pacat ca in Moldova sunt prea putini politicieni adevarati.

 3. =Saveta Unionista= Says:

  Lichelele Anti-România si Anti-Unioniste de la Chisinau:
  Premierul Iurie Leanka:
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  – provenit dintr-o familie bulgareasca comunista de la sud,
  – cu studii prin anii 1980 la Scoala Diplomatica de la Moscova in perioada ocupatiei sovietice
  – si trimis apoi tot de Kremlin la Budapesta pentru a studia limba maghiara
  – il regasim finalmente „Secretar II diplomatic” in 1989 la Ambasada URSS de la Bucuresti cu misiuni speciale KGB fara acoperire

  Va mai mira ?
  – declaratiile lui anti-românesti
  contra trimiterii studentilor basarabeni in România
  sau „spusele” lui Anti-Unioniste si Anti-Basescu ?

  – sau vânzarea mafiotica pe ascuns a Aeroportului Chisinau unei companii rusesti din Vladivostok
  si a Bancii Moldovei unei alte companii rusesti ?
  – chiar credeti naiv ca el doreste sincer Asocierea noastra la Uniunea Europeana, prin Siberia ?

  -Apele se limpezesc: „Who is Who” de la Chisinau:
  anti-românii si anti-unionistii moscalo-fili:
  deputatii Marian Lupu, Dumitru Diacov, Vlad Filat, Igor Corman, Iurie Leanka, etc. ghidati din spate de clanurile mafiotice moscalesti Lucinski si fiii lui, Snegur- fiica si ginerele Gherman, anti-românul evreu Ilan Shor, comunistul Voronin, dar si de tradatorii infiltrati falsi patrioti deputat Ion Gadârka, Arkasha Suczeweanski / Presedintele Uniunii Scriitorilor/, ratatul Iura Roshka, etc.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

 4. Inima Says:

  Observatorul, încurci puţin iţile. Da, „aderarea la UE si REINTREGIREA sunt doua lucruri diferite”
  Sunt propruse două căi de ReUnire
  – Unirea acuma, urgent. E posibil aşa ceva acuma ? Dacă a depinde de mine eu aş vota cu 2 mâni. De ce forţile politice ce strigă tare „Unirea” la alegeri au puţini susţinători ? Puţini cetăţeni pentru ReUnire, din cauza manipulării de politica Rusiei şi slugile Rusiei din RM
  – Unirea prin integrarea în UE. Acuma proeuropeni sunt în jur la 50%. O parte din „proeuropeni” la moment sunt antiromâni, împotriva Unirii; dar „în drum” spre UE se vor dezmitici că suntem un popor şi trebuie de Unit. Nu-i exclus că „în drum” spre UE vor deveni mai molţi cetăţeni proUnirea şi ReUnirea se va înfăptui pînă la aderarea la UE
  Pentru a face coaliţii la alegerile parlamentare trebuie pînă la alegeri să fie în relaţii bune. Cineva mi-a spus că pe un blog foarte tare unde se scrie despre Unirea (a-i înţeles de ce blog spun?) cînd comuniştii ponegrea pe Chirtoacă cu cînii vagabonzi, pe acel blog era fotografia unui cîine ucis pe stradă, cu sînge la bot şi cineva din forumişti i-a dorit lui D. Chirtoacă aşa moarte. Acea dorinţă a rămas pe blog, toţi citeau şi doar Dna Can şi-a cerut iertare, dolianţa de aşa moarte lui D.Chirtoacă rămănînd pe blog.
  Dar cred că nu a-i uitat cî la ultimile alegeri cei ce strigă cel mai tare „Unirea” luptau în folosul comunistului Dodon, împotriva lui Chirtoacă, chiar mai aprig ca comuniştii, ca Dodon
  Chiar dacă forţile proromâne cîştig 15-20% Unirea nu se va înfăptui. Trebuie „educaţi” cetăţenii pentru a conştientiza necesitatea ReUnirii
  Cît priveşte care partid şi cînd a fost format. Părerea mea că nu contează. Se voteză acel partid care doreşti. Şi totuş. Deschide : – e-democracy. md –
  – Congresul de constituire a PL 24.04.2005
  – Congresul de constituire a PNL 16.12.2006
  Sunt încrezut că PL şi PNL trebuie să conlucreze, în orce caz să nu să se ponegrească în public
  Cît priveşte Filat, „Hadîrcă & CO” (subalternii lui P.Lucinskii – membru pc ussr la Moscova) au scopul să distrugă forţile cu adevărat proromânia, proUnirea. Situaţia va fi şi mai gravă dacă oligarhul Sturza („omul” lui P.Lucinskii) cumpără (re)formaţii lui Vaniuşa.

 5. VIRGIL anti-KGB Says:

  toti incapabilii din politica vor sfarsi la groapa de gunoi a istoriei.Te-ai visat ghimpule un nou maresal Ion Antonescu,care face unirea cu Romania,uitand de faptul ca GERMANIA NU SI-A RECUPERAT ,,Kaliningrad-ul,fost KONIGSBERG,, si nici PRUSIA ORIENTALA<Silezia,Danzing si BRESLAU(azi Wroclaw)!!!!

  Si iti imaginai tu in mintea ta ca Romania ,tara noastra care a PIERDUT razboiul 2 mondial la 23 august 1944,o sa recupereze Basarabia!

  VISE PLACUTE IN CONTINUARE!!

 6. VIRGIL anti-KGB Says:

  ghimpule nu mai minti.Ai fost presedintele interimar al Republicii Moldova.Puteai sa inoti in banii chinezilor dar ai preferat cersitul la comisia europeana,pe niste mizilicuri de 400 milioane euro.Sa-ti fie de bine! politica dumitale a ajuns la faliment.Daca nu poti,atunci lasa pe altii sa poata!

 7. Observatorul Says:

  pentru Inima PPCDista probabil
  aderarea la UE si REINTREGIREA sunt doua lucruri diferite, hai sa nu ducem lumea in eroare, am o sumedenie de argumente in acest sens.
  Dca s-a tot pomenit ca piinea si cutitul era la Filat in a face Alianta, acum va spun ca piinea si cutitul e la Ghimpu pentru a coagula fortele proromane, la moment macar PL, PNL, PAD.
  Dar daca orgoliile sunt mari constat un fapt: dnl Ghimpu de la presedinte de parlament, presedinte interimar, a ajuns sa fie liderul unui grup de 5 deputati.
  O coagulare acum, ar putea sa dea rezultate bune la alegeri, astfel sa se obtina un scor de 15-20%, si ulterior acest rezultat prin mandate sa nu poata fi neglizat de alti actori politici la crearea unei noi majoritati.
  Daca PL merge singur, ori nu trece preagul de 6 %, ori daca trece, ia vreo 6-7 deputati, si ar putea sa ramina in afara guvernarii cum e si acum cu acest grup de 5 deputati.

  Aici mai aduc aminte ca PL nu a dorit sa mearga impreuna cu PNL la alegerile municipale, si a tot spus ca PNL sa se dizolve, insa fiecare a mers pe cont propriu, si PLului nu iau ajuns inca vreo 300 de voturi ca sa mai obtina un mandat si astfel sa fie o majoritate democratica in CMC.

 8. Inima Says:

  Un cunoscut mi-a spus despre acest blog şi disputa la tema „vaniuşa”
  Nu-i nimeni ideal, dar Dl Ghimpu prin anii mulţi luptînd pentru idealurile proromâne, proeuropene, anticomuniste şi de ieşire a R.Moldova de sub influienţa Rusiei merită tot RESPECTUL
  1. „Иван Иванович ” – foarte dur cu multă dreptatea, dar M.Ghimpu a declarat că nic o dată nu va fi la guvernare cu comuniştii
  2. „Observatorul”, eşti un PNL-ist, eu nu-s membru de partid. Şi eu sunt pentru ReUnire. Dacă ar depinde de votul meu, eu aş vota cu două mâni. ReUnirea va fi cînd majoritatea cetăţenilor vor dori ReUnirea. Şi eu găndesc că forţile proromâne nu trebuie să se atace reciproc.
  Eu aşa înţeleg că PNL doreşte acum urgent ReUnirea, e bine că a ridicat problema Reunirii.
  dar PL vede ReUnirea prin aderarea la UE, pentru că avem mulţi cetăţeni pro UE
  Mai mulţi polticieni spun ceva cam aşa, că pe drum spre Europa R. Moldova se va ReUni cu Românie. Mai mulţi cetăţeni vor înţelege necesitatea ReUnirii.
  Nu trebuie de uitat că Rusia şi slugile Rusiei ne trag spre Rusia, ne mai vorbind cît este atăcată România. Cetăţenii RM sunt foarte manipulaţi împotriva UE, şi mai mult împotriva României
  Vezi cîţi cetăţeni la votare sunt pentru cursul proUE, cursul spre Rusia şi pentru Reunire.
  Deci pentru ReUnire trebuie de UNIT forţile proromâne, sau cel puţin de a nu se atăca public între dînsile, pentru a avea în sumă mai mulţi votanţi proromâni. Doar au mai fost deputaţi pro ReUnirea în Parlament, dar dacă erau în minoritate, nu a fost posibilă ReUnire.
  Cît priveşte de 4 partide liberale. Nu văd că ar fi fost atăcat PNL. M. Ghimpu s-a revoltat împotriva apariţiei a „proaspăt încropitul PLR !!! Ce ziceţi, dragi prieteni, de dragul liberalismului, banului sau din intenţia de a distruge Partidul Liberal a trădat Ion Hadârcă?”
  Cît priveşte data apariţiei. Da ai dreptate. Ca istorie de partid PNL în R.Moldova, dar actualul partid PNL conform saitul „e-democracy” Congresul de constituire este 16.12.2006. Tot pe „e-democracy” Congresul de constituire actualului PL este 24.04.2005. În genere – dacă vre-un partid orecare a apărut mai tîrziu nu înseamnă că e mai rău partid, poate fi şi mai bun. N-am înţeles revolta Dtale
  Dar nu aceasta, cînd cine a fost constituit, nu este principalul. Eu chiar MĂ BUCUR că este şi PNL şi PL. Cetăţenii care doresc ReUnirea, în dependenţă care cale o văd mai reală de ReUnire – direct R. Moldova cu România acuma urgent, sau prin UE – pot alege şi partidul PNL sau PL. Principalul să avem mai mulţi cetăţeni proromâni şi la momentul critic va fi ReUnirea
  Cînd cetăţenii văd cum se aruncă zoi se dezamăgesc în forţile proromâne. Aşa a fost şi la ultimile alegeri locale din 2011, cînd împotriva lui Chirtoacă lupta char mai aprig ca Dodon şi unile forţe proromâne (nu numesc partidul, politicianul). De ce ? Ca rezultat avem în CMC mai mulţi consilieri comunişti
  3. „VIRGIL anti-KGB” – prea mari pretenţii lui M. Ghimpu. Cîte voturi a avut PL şi căte PCRM, PLDM şi PD ? „Pînea şi cuţitul” era la Filat, care la ignorat şi pe Ghimpu (PL), şi pe Lupu (PD), şi pe Urechianu (AMN). Ghimpu ca preşedinte a făcut tot c a putut, dar nu a fost susţinut de PLDM şi PD, adă-ţi aminte de Decretele Preşedintelui Interimar
  M.Ghimpu
  4. „Saveta” – a striga că eşti Unionist(ă), încă nu înseamnă că eşti Unionist(ă). Dta probabil că eşti Unionistă, dar adăţi aminte că şi Roşca, şi Hadîrcă strigau Unire. Sunt două căi de ReUnire – susţinută acuma, urgent, sau ReUnirea mergînd spre integrarea în UE. Scopul final fiind acelaş, ReUnirea, nu trebuie să se atace aceste forţe. Fie să se adune, fie să meargă pe drumuri alături spre scopul final. Vremea a arăta care cale e mai bină
  5. „Mişutca” – Ghimpu „provoacă dezgust” politicei Moscovei antiromâne, comuniştilor, Hadîrcă, ţie „Mişutca”. Omul. politicianul nu poate fi drag tuturor.
  Dupa trădare lui „Hadîrcă şi compania” M.Ghimpu a păstrat partidul. M.Ghimpu este un luptător şi nu se dă învins uşor
  Rămăi „Mişutca” cu politicenii tăi plăcuţi, care vorbesc (amăgesc) frumos trădînd

 9. Mishutka Says:

  Jalnic badea Misha, jalnic… Ai ingropat partidul, in zadar mai faci spume la gura, provoci dezgust chiar…

 10. VIRGIL anti-KGB Says:

  PS: asa s-a intamplat in Romania in 2001,cand a venit indianul MITTAL STEEL din New Delhi si a cumparat SIDEX GALATI.

  A aratat guvernul Romaniei ca Romania are ,,SI ALTE ALTERNATIVE,, in afara Uniunii Europene si ca daca UE nu pompeaza bani seriosi in Romania,Romania va ramane neutra si nu va intra in Uniunea EUropeana.

  In politica nu conteaza decat interesul national.Ori ce INTERES NATIONAL este la Chisinau,faptul ca CEA MAI SARACA TARA DIN EUROPA-MOLDOVA sta ca un cersetor la mila fondurilor europene nerambursabile? primind niste firimituri de 400 si ceva ,nici 500 milioane euro,timp de sase ani?!?!?

  Cu banii astia poti sa-ti cumperi hartie igienica la Guvern si atat!! in loc ce sa fi adus INVESTITII CHINEZE,cand toata planeta profita de banii cash si YUAN-ul chinezesc?

  Au cumparat chinezii VOLVO in Suedia,porturile grecesti Pireu,Salonic, caile ferate din Ucraina,si tu te balacaresti cu niste politicieni la Chisinau,in loc ce sa fi venit cu o propunere concreta pentru Basarabeni,pentru a crea LOCURI DE MUNCA,uzine,investitii, care sa genereze TAXE sa maresti salariile si pensiile la bugetari.

  Au cumparat chinezii zgari-norii din New York si Chicago,tari africane intregi,Uganda Tanzania,tari americano-latine,Peru,Venezuela,Uruguay,

  Au cumparat chinezii si au copiat APPLE, PANASONIC,toata tehnologia europeana,si au invadat planeta.

  Puteau sa arunce pentru MOLDOVA 10 miliarde dolari investitii contra la acces ca baza industriala pentru EUROPA,si in trei zile terminai conflictul cu teroristii din tiraspol,cu igor smirnov si mafia lui KGB.Ii cumparai cu tot cu papuci si cu tot cu rachete si Kalasnikovuri!

  Dar ai preferat sa fii timid si cuminte in banca ta,alegand calea europeana.Probabil te-ai crezut in 1941,cand au venit romanii si nemtii,si nu in 2013,cand Romania pierduse al 2-lea razboi mondial,implicit Basarabia.

  Tarile BALTICE au primit investitii serioase din SUEDIA FINLANDA,finlandezii fiind fino-ugrici ca si estonienii.

  Diferenta este ca ROMANIA nu are banii SUEDIEI,care a stat in CAPITALISM in ultimii 100 de ani!! Romania a fost comunista,nu are CASH,si coruptia o sufoca,la fel ca la Chisinau cu mafia lui Vlad Filat.

  O tara corupta ca MOLDOVA nu se va dezvolta niciodata in UNIUNEA EUROPEANA,fie in interiorul sau exteriorul Romaniei!

  UE are un plan MARSHALL doar pentru tarile care stiu sa atraga fondurile europene,si sa le implementeze.In schimb ROMANIA a blocat sute de mii de proiecte europene din 2007 pana azi,pentru ca Guvernul aloca 10 procente din aceste fonduri europene, 90 la suta banca europeana,iar GUVERNUL a dat banii europeni doar gastii mafiote de partid! fie PDL PSD PNL si toate partidele corupte securiste!!

  Dumneata stai si viseaza domnule Ghimpu!! asteapta americanii,ca si Toma Arnautoiu in munti,ca si partizanii in anii 50 in Romania!

 11. VIRGIL anti-KGB Says:

  Ghimpule faci ce faci,si tot mai tare gafezi in politica.Dupa atatea declaratii populiste si hei-rupiste,fara nici un pic de diplomatie politica,si fara nici un fel de experienta,parca ai fi de trei zile in politica,tot dumitale vii sa critici pe altii,in loc ce sa incerci sa corectezi erorile trecutului.

  Ghimpule,azi puteai fi presedintele Republicii Moldova,cu drepturi depline in locul lui Timofti,si puteai rezolva conflictul transnistrean,prin negocieri directe de la egal la egal cu Moscova.Puteai face din Moldova din ,,zona STALINGRAD,, zona ,,TIROLUL ESTULUI,, sau ,,ELVETIA ESTULUI,,

  Nu ai adus nici o investitie straina,nu ai mobilizat capacitatile intelectuale ale Basarabiei pe un drum concret,ci ai gafat prin declaratii sforaitoare si fara rost,si in acest caz tie ti se potriveste perfect zicala din popor ,,gura bate curu,, Desi nu sunt roman de origine,nu pot sa nu constat cat de tare ai tergiversat niste decizii pentru Moldova,desi puteai sa ajungi in locul lui Timofti,si nu doar presedinte interimar al Moldovei.

  Moldova putea primi pe loc 2,3,4 miliarde dolari de la China,care este cel mai bogat stat din lume,cu cei mai multi bani cash,si se putea dezvolta,si nu sa stati pe ajutoare europene,fonduri europene de ,,buna vecinatate,, de nici macar 500 milioane euro,care sunt niste mizilicuri.V-ati complicat aiurea,asteptand americanii,ca si partizanii de prin Romania in ani 50,cu arma in mana.

  Nu tataie,dumneata habar nu ai diplomatie si se vede ca nu ai nici un fel de experienta politica internationala.Si atunci trebuia sa stai deoparte sa-i lasi pe altii sa ridice Moldova.Pentru ca nici in interiorul Romaniei,ori al NATO ori UNiunii Europene Moldova nu se va dezvolta daca exista monopol economic si mafie politica a lui Vlad Filat,Plahotniuc sau Oleg Voronin.

  Din cauza monopolului economic total,Voronin(desi comunist in teorie,capitalist in fapte,prin avere de 2 miliarde euro),nu i-a primit pe investitorii chinezi.

  Puteati face din Moldova o insula europeana,o poarta de intrare in Europa pentru corporatiile gigant din China.Iar CSI si Rusia nu se opuneau,atata vreme cat chinezii au investit masiv in Rusia si in Ucraina,atat in domeniul feroviar,transporturi,cat si exploatari,industrie,etc.

  Ati stat ca niste milogi si cersetori,asteptand diplomatii din tarile Occidentale,in loc ce sa aveti o demnitate si onoare!! Este si acesta in politica un fel de santaj asupra Occidentului ca ,,daca nu pompeaza bani,s-ar putea sa investeasca India,China,lumea petrolifera araba,, si s-ar putea sa piarda Europa.

  Dar tu nu ai avut nici o datorie la Bucuresti,Moscova sau Bruxelles cu nimeni,ci singura datorie o ai fata de basarabenii care te-au votat si aceia care nu te-au votat!

  Ti-ai ratat menirea istorica,atacand inutil pe toti politicienii,sau ai facut declaratii stupide ori populiste,in loc ce sa-ti vezi de inaltul politicii internationale,de negociere cu China,si rezolvarea conflictului cu Transnistria.

  Mafia lui Igor Smirnov,dupa ruginirea fierului si industriei de armament din Kolbasna,Tiraspol si alte zone,putea sta la o masa rotunda si sa investeasca in toata Moldova,iar Transnistria sa se reunnifice cu Basarabia,si terminai conflictul militar,ceea ce era in interesul Basarabiei,pentru a aduce investitori seriosi,pentru dezvoltare.

  Ai ajuns Ghimpule,sa iti plangi de mila,asta faci.O sa ajungi la 0,1 la suta in alegeri nu te mai voteaza nimeni.Oamenii au nevoie de politicieni de succes,care sa fi venit cu solutii concrete si nu doar cu circ politic de doi bani,atacuri la persoana si copilarii de acest gen.Cand tara arde,baba se piaptana.

 12. Baştinaşul Says:

  Am votat cu PL şi râmân cu ei. Tărie şi succese, dle M.Ghimpu!

  Razand,
  Risti să pari nebun.
  Plangand,
  Risti să pari sentimental.
  Intinzand o mană cuiva,
  Risti să te implici.
  Arătandu-ti sentimentele,
  Risti să te arăti pe tine insuti.
  Vorbind in fata multimii despre ideile si visurile tale,
  Risti să pierzi…
  Iubind,
  Risti să nu fii iubit la randul tău.
  Trăind,
  Risti sa mori…
  Sperand,
  Risti să disperi,
  Incercand măcar,
  Risti să dai gres…
  Dar dacă nu risti nimic,
  Nu faci nimic,
  Nu ai nimic,
  Nu esti nimic…”

 13. Vitalia Pavlicenco Says:

  Pentru o lamurire absolut necesara

  In general, nu intru pe acest blog, dar mi-a trimis cineva link-ul. Ceea ce ma face sa scriu este minciuna lui Ghimpu. El ii critica pe toti, dar nu spune adevarul. Pentru ca atunci cind Urechean, acum prieten cu Filat, in 2006, a dat afara grupul national-liberal din AMN pt initiativele privind iesirea din CSI, limba romana, NATO, anularea Acordului din 1992 si a Memorandumului din 1997, initiative facute de Cosarciuc si Pavlicenco (afara a dat-o numai pe Pavlicenco dintre acestia) in baza manifestului electoral al AMN si a Planului Fractiunii AMN, am avut, la propunerea lui Ghimpu, intilnire cu el, care m-a invitat in PL, fara nimeni altii din echipa ce ne-a urmat. Pe care i-a facut „comunisti”, „nomenclatursiti” etc., dupa care a facut pact cu asemenea fosti „nomenclaturisti sovietici” in Consiliul municipal. I-am spus ca nu imi abandonez grupul national-liberal. Dupa care trebuia sa aiba loc o masa rotunda cu liberali din Germania si Romania, la Iasi, si Ghimpu a respins participarea. L-am sunat personal si a refuzat, ca sa nu spun mai mult. Dua care s-a format PNL. Noi stim ca Ghimpu si Chirtoaca a umplut Romania cu minciuni despre noi, ca sa ma intrebe pe mine un consul roman daca nu cumva PNL a fost format contra PL? Ghimpu nu are niciun fel de scrupule in a spune minciuni si nici nu recunoaste ca „astia rai” din PLR, pe care ii face in tot felul, sunt rezultatul promovarii de catre el, deci nu se poate sa nu iti asumi nicio vina. Iar noi, PNL, am fost corecti, nu am jubilat cu ruperea PL, ba chiar am regretat public, nu suntem incintati nici de o parte, nici de alta, dar minciunile nu ne plac. Nu mai spun de cum s-au manifestat constant liberalii in toti acesti ani fata de PNL, ca am tot scris si scris, dar nu are la cine sa ajunga. Si ca in Consiliul municipal ajungeau voturi democratice, daca exista o cooperare PL-PNL, cum am tot propus, dar de fiece data ni se cerea sa ne dizolvam. Si ultimul lucru. Au vent oameni ingroziti si dezgustati sa imi spuna cum cei doi „mari” liberali ma fac securista peste tot in teritoriu si prin Primarie, am martori. Eu am cistigat recent o cauza de constatare a faptului cu valoare juridica, in premiera in RM, asa cum am cistigat toate dosarele, creind precedente, prcum ca nu am colaborat niciodata cu KGB-ul sovietic sau moldovenesc si ii voi chema pe toti in judecata, inclusiv pe birfitorii liberali, daca vor mai umbla cu denigrarile. Ii sfatuiesc pe toti sa se uite la trecutul lor si sa aiba grija de documentele veridice de arhiva unde se regsesc, pe care le cunoaste lumea. Pt ca eu nu am niciun fel de conturi cu trecutul. Si daca Ghimpu sterge acest comentariu, il voi plasa pe blogurile mele.

 14. cetatean Says:

  Pentru observatorul!
  Dna Vitalia, nu are importanta de cand este un partid ori altul, ci meritele acestui partid si doctrina lui.

 15. Saveta Says:

  –Mai Ghimpule Mihai:
  toate bune si frumosase: dar eu am o intrebare:
  – Esti tu Unionist sau nu ?
  De ce taci la aceasta tema ?
  – De ce te feresti de acest subiect ? Sau vrei sa ramâi si tu vesnic in tarcul molscalesc – RM ?
  Doar fratele tau sarmanul Gheorghe Ghimpu a declarat ca Salvarea noastra este doar in Re-Unirea cu România !
  De ce taci si te faci niznai in popusoi ?
  Sau esti cu totul prost si nu intelegi ca viitorul politicienilor adevarati trece doar prin UNIONISM ?

 16. cetatean Says:

  Se alege graul de neghina! Cine are urechi sa auda si cine are minte sa inteleaga! Da Doamne minte alegatorului nostru ca sa deosebeasca graul de neghina. Am impresia ca doar in politica moldoveneasca se poate intampla asa tradari si manipulari. Oamneni buni, deschideti ochii! suntem mintiti la orice pas. S-au schimbat valorile. Aia de la conducere parca au innebunit.Tradeaza nu numai poporul , ci familia si copii! Ce sa mai vorbim. „Bleadi”

 17. =Marușca lui Tenuță Unionistu dela Hotin= Says:

  Un Pelerinaj Unionist: Drumul RE-Unirii !
  ––––––––––––––––––-
  Ascultaţi, priviţi şi parcurgeţi imaginar destăinuirile particpanţilor la „Drumul RE-Unirii: Chişinău-Alba-Iulia„
  alături de grupul de entuziaşti care au făcut aievea acest drum unionist în perioada 24 nov.–1 dec. 2013
  pentru a sărbători împreună cu Ţara-Mamă
  Ziua Naţională a României!

  Aici:
  11 Secvenţe audio și imagini foto:

  http://voceabasarabiei.net/index.php/stiri-vb/14793-audio-galerie-foto-hai-cu-noi-pe-drumul-unirii

  Susţinători:
  – Asociaţia „Tighina”, preşedinte – Alecu Păluţă,
  – Platforma Civică „Acţiunea -2012″,

  Traseu:
  Chişinău – Străşeni – Călăraşi –Ungheni – Iaşi – Târgu Frumos – Paşcani – Grinţieşti – Ceahlău – Topliţa – Cluj-Napoca – Aiud – Alba Ilia,
  cu popasuri la 18 mănăstiri şi locaşuri sfinte.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  Echipa de pelerini:
  1.
  Doamna Tamara Suniţa,
  organizatoare vrednica de Pelerinaje Spirituale Anuale Unioniste în Romănia
  tel. 373. +69 119 817 sau 40. +771 412 887
  2.
  Domnul antreprenor Dumitru Pogorea în costum naţional,
  originar din s. Taraclia, Căuşeni, stabilit în Siberia,
  preşedintele Centrului naţional cultural „Luceafărul” din Novosibirsk.
  luceafarul2010 at yahdex.ru
  3.
  Doamna Măriuca Andronache din s. Brânzeni, Edineţ,
  din partea asociaţiei „Vasile Stroescu„
  (n. 11 noiembrie 1845, Trinca, județul Hotin, d. 13 aprilie 1926, București)
  cărturar de frunte, susținător al învățământului școlar și om politic român basarabean,
  filantrop și membru de onoare al Academiei Române,
  care a promovat cultura națională și a neamului, patriot şi mare unionist.
  4.
  Anatol Marcu din Râșcani, strănepotul mecenatului Vasile Stroescu,
  5.
  Ciprian Buculeţ din Edineţ, românofil: „Vrem Re-Unirea cu România !„
  6.
  Nicandru Maţcan, profesor din Edineţ
  7.
  Rodica Berliba din Edineţ, profesoară de istorie la liceul „M.Eminescu„
  aflată la prima sa călătorie de suflet în România
  8.
  Titi-Ana Lupu, profesoară la liceul „Pan Halippa„ din Edineţ
  /IN MEMORIAM: regretatul soţ Alecu Lupu, mare patriot si unionist /
  9.
  Ionică Eșanu din s. Corjeuţi, Briceni
  10.
  Ancuţa Vâlcu, unionistă
  11.
  Luana Guzun-Crudu, profesoară de știinţe socio-umane
  12.
  Alecu Cibotaru, mare luptător unionist din s. Bardar, Ialoveni
  13.
  Mihăiţă Zeamă, profesor de istorie de la Soroca,
  activist, Asociaţia „Astra„, consultant mitropolitan
  14.
  Anica Gheţu din Leova, dintr-o familie de deportaţi în Siberia.
  15.
  Mitru Dăncuţă, elev la Colegiul de Artă din Soroca
  16.
  Margareta Cemortan-Spănu din Bălţi, autoarea unor cărţi despre deportările din Siberia.
  17.
  Vlad Cirimpei, anti-comunist din Burlăneşti, Edineţ şi stabilit la Bălţi,
  oraş rusificat şi cu mulţi moldoveni rusificaţi.
  18.
  Sorin Becciu, student sorocean la Iaşi, membru al Platformei „Acţiunea-2012„
  19.
  Andrieş Viziru, din s. Costuleni, redactor-prezentator la Radio Moldova din Chişinău
  20.
  Maricica Bulat-Saharneanu, jurnalistă la Radio „Vocea Basarabiei„ din Chişinău
  tel. 804.423.
  –––––––––––––––––––
  N.B.
  Oameni binevoitori cu inimă mare intâlniţi pe parcursul pelerinajului:
  1. Părintele Nicodim din Iaşi, Consilier
  2. Marius Graţianu, mare activist, Platforma Unionistă „Acţiunea-2012„ din Iași
  împreună cu Doina Grosu din Soroca
  3. doamna Tamara, profă din s. Dolna/Nisporeni, stabilită la Iaşi.
  4. doamna Bezergheanu din Iaşi
  4. domnul binevoitor Radu de la Aiud
  5. pictorul Victor Buză din Cehia
  6. tinerii de la Seminarul Teologic de la Cluj-Napoca
  7. Vameşii Unionişti de pe ambele maluri de Prut
  –––––––––––––––––––-
  P.S.
  Poetul martir Grigore Vieru:
  „Dacă doriţi Re-Unirea noastră,
  purtați basarabenii prin Ţara noastră, România,
  să-i vadă frumuseţile şi bucuriile, seninătatea, blândeţea şi bunătatea !„

  La 1 decembrie 2013 au mai plecat autocare direct la Alba-Iulia
  de la Soroca, Edineţ și alte oraşe.
  Atenţie:
  Viitorul pelerinaj: Nov. 2014. Veniţi cu noi !
  Se va organiza UN TREN SPECIAL UNIONIST
  din 7 vagoane: Chişinău – Ungheni – Alba-Iulia
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 18. Observatorul Says:

  dle Ghimpu, PNL a existat in MD inca din anii 90, primul presedinte a fost Iuri-Apostol Andrei, ex deputat, apoi a fuzionat cu alte partide, dupa care a fost relansat de Mircea Rusu in anii 2000, apoi iarasi a fuzionat cu mai multe partide pina au format AMN si apoi BMD, dupa care a fost iarasi reactivat in 2006, pe cind Chirtoaca a cistigat alegerile in 2007, si nu invers precum ati scris in articol. Eu sunt un PNList, si rog sa nu atacati si acest partid care lupta sincer pentru ideal, si nu are nimic comun cu luptele voastre si tradarile pe care le aveti. Lasati o portita deschisa, ca sar putea sa aveti nevoie de un partid prieten precum PNL

 19. Иван Иванович Says:

  какая боль,какая боль ,дядя Миша 1-0 ))))),te-au vandut si romanii si tiganii,сделай ход конем,на время обьединись с коммунистами и посмотришь как птички запоют в парламенте,лично мне жаль тебя как политка и просто человека ,так кинуть человека который действительно многое сделал но ты должен понимать сейчас что тебя использовали прости за выражение как „презерватив”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: