Servilismul este masca trădării!

servilism-horzIată cum stau lucrurile, Vanea!

Orice întâmplare din viaţă îl pune pe om pe gânduri, acest lucru, n-am de ce ascunde, întotdeauna se întâmplă  şi cu mine. La fel şi ieri, după şedinţa Parlamentului, prin hatărârea căreia, la propunerea lui Ion Hadârcă, am fost exclus din delegaţia Republicii în Adunarea Parlamentară NATO.  De ce?  Pentru că această Adunare este o bună tribună unde poţi să vorbeşti în faţa a sute de deputaţi din multe state despre politica agresivă a Federaţiei Ruse, exprimată prin ocupaţiile din 1812, 1940, 1992 – teritoriul din stânga Nistrului, neretragerea armatei a XIV-a şi a muniţiilor de pe teritoriul nostru etc,  iar eu n-am ratat nici măcar o singură dată această posibilitate. Iata de ce, dragi români moldoveni, am fost înlocuit cu un deputat care, cu toate că a fost campion, deviza lui este – „dacă taci, bine faci”. Nici o re… cum se mai spune printre moldoveni, oricum nu le-a ramas mult şi mandatul reformatorilor Refilaţi expiră, iar altul, cum se spune – la Paştele Calului!  Problema, însă, are picioare mai lungi, iata de ce m-au abătut gândurile şi amintirile şi, nu în zadar, una din amintiri este legată de Ion Hadârcă, care într-o zi, destul de demult, îmi zise: să ştii, Mihai, că dacă nu mă înaintai la funcţia de Preşedinte al Frontului Popular, eu eram Preşedintele Prezidiului Sovietului Suprem al RSSM, nu Mircea Snegur (a fost ales în anul 1989). Aşadar, al cui eşti, Ion Gadârcă? Doar e cunoscut faptul că în această funcţie nimeni nu putea să ajungă fără decizia Biroului Comitetului Central al Partidului Comunist din RSSM, iar Biroul nu putea lua o astfel de decizie fără consimţământul KGB-lui.

Iată cum stau lucrurile, Vanea, iată de ce ai vrut să distrugi şi Partidul Liberal, dar nu  ţi-a reuşit  şi astăzi îţi  mulţumesti stăpânii doar cu dezbinarea  Fracţiunii PL şi cu eliberarea din funcţii a celor care n-au mers după tine. Antoine de Saint-Exupery  spunea că “Se înşală cei ce caută morţiş să placă. Şi, pentru a plăcea, se fac maleabili şi ductili. Şi răspund dorinţelor înainte ca ele să fie exprimate. Şi trădează orice, ca să fie aşa cum li se cere. Dar ce treabă pot avea eu cu meduzele astea, care nu au nici os, nici formă? Le arunc şi le dau înapoi nebuloaselor lor: să vină să mă vadă când vor fi ele însele”. Iată de ce te privesc câteodată şi mi-i jale, cu toate că nu meriţi acest lucru, de cum arăţi în ultimul timp. Se vede că te roade pentru că ai fost nevoit să ieşi la suprafaţă, n-ai avut încotro, şi nu numai tu. Se spune că pata pe care o lasă o singură minciună, nu poate fi ştearsă nici de o sută de vorbe adevărate, dar la câte minciuni ai spus, nici dacă până la sfârşitul vieţii ai spune numai adevăruri, nu te-ar salva!

Şi totuşi, eu cred ca era mai bine să recunoşti cele întâmplate şi poate trăiai mai liniştit, chiar dacă nu împăcat, dar ce spun eu…doar locuinţa unui trădător, oricât ai zugrăvi-o, nu poţi să scoţi din ziduri mirosul de trădare!

Voi, dragi moldoveni, ce ziceţi, am dreptate sau greşesc în concluzia pe care mi-am făcut-o din cele spuse de Ion Hadârcă?

Bună ziua,  români moldoveni! Dacă o fi fiind bună pentru toţi…

9 răspunsuri to “Servilismul este masca trădării!”

 1. virgilbondheimer Says:

  USA s-a inchis,pentru ca USA America a tradat EUROPA mereu,l-a sponsorizat pe Hitler si Stalin in acelasi timp prin OSS si prin Prescot BUSH,bunicul lui Bush ,AMERICA a dat Basarabia Rusiei in 1992,AMERICA si RUSIA Sunt aliati in G8 la nivel mondial,si in FMI si Banca Mondiala,si jefuiesc impreuna tarile mici,printre care Romania si Basarabia!

 2. Actorul Vasile Butnaru Says:

  Domnule Mihai Ghimpu,EL la ai sai a venit… Si ai sai nu l-au recunoscut si nu l-au primit. EL era foarte bolnav si obosit de drum lung. A batut la USA strainului. Strainul a deschis USA si l-a primit.

 3. Ion Says:

  … de unde atâta ură dle Ghimpu… vreţi să spuuneti că face politică imaculatâ. Spuneţii dlui Grigore Cirnat-Grigorescu ce fel de ultim mohican politic al românismului basarabian sunteţi când erati preşedinte interimar şi ati fost rugat să face-ţi ceva pentru venirea lui P. Goma la vatra mumă?!…În loc să utilizaţi pârghiile sau asii pe carei considerati cai detineţi şi să soluţionaţi această întrebare prin care se putea înfăptui revenirea acasa a unui „ostaş” al acestui neam?! … mmm… va-ţi făcut că plouă… că doar asta-i politica… o curvă cu feţe multe. Ba chiar mai mult în acest timp scurt aţi mers pe la odihne „bienmeritate” gen marea moartă, locuri sfinte etc. şi nu vă lasă „jidanii”… ca să vezi. Aşa că dle Ghimpu să spuneţi cine este meduză şi de cine vii frică… a. Aşa ca să stie lumea. Cîteodată vorba ceea „dacă tăceai mai filosof păreai” mai este reală…. şi hai să nu arate broasca rîia şopârlii.
  O zi bună d-le si faceţi fapte demne dacă mai aveţi…

 4. Igor Tonu Says:

  Va sustinem dl.Mihai G.

 5. =Marușca lui Tenuță Unionistu dela Hotin= Says:

  O Nota de PROTEST
  contra declaratiilor anti-UNIONISTE
  de la o TV ruseasca
  ale Ambasadorului Germaniei la Chisinau.
  Puteti sa-i scrieti si voi aici:

  https://chisinau.diplo.de/Vertretung/chisinau/ro/Kontakt.html

  Herr Ambassador Matthias Meyer:
  of the Ribbentrop-Molotov Pact:
  ———————————————————————-
  You are not Welcome in East-Historical Moldova /RM/.
  Your are Persona Non-Grata here !
  Go back home, to your terrorist Russian Gas and
  To your Ribbentrop-Molotov country !
  Double standards ?
  In 1990 East Communist Germany Re-United with West-Germany,
  and you don’t allow us to do the same ?
  Shame on you,
  after your anti-Romanian declarations on Russian TV !
  We are Romanians,
  we speak Romanian
  and we want to live freely in our country –
  European Romania,
  that one within the borders of 1918,
  before Soviet OCCUPATION of Bassarabia in 1940
  with the Hitler’s agreement of your country !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

  N.B.
  This message will be spread out in many languages
  on different Forums on Internet.

 6. casandra negara Says:

  Ma doare acest popor,il iubesc ,cred insa ca mai mult insa il urasc !M-am saturat de mizeria omeneasca !!!

 7. elena Says:

  va admiram curajul si sinceritatea !!!

 8. Grigore Cirnat-Grigorescu Says:

  Sunteți ultimii mohicani politici ai românismului basarabian și voim să rămâneți legendele lui strălucitoare și nu autodevoratoare… Istoria romănească practic este un autocanibalism inimaginabil, un carnagiu diriguit de imperiile limitrofe… Invocăm un exeplu clasic: Iorga a cultivat prin discursul său naționalist generația legendară a legendarului Corneliu Zelea Codreanu, care au devenit oponenți și, în cele din urmă, ambii sunt masacrați bestial de falanga cominternistă (sovietică) prin agenții infiltrați alogeni și interni… Din cartea veacurilor se știe: orice pierdere din rândurile noastre este o victorie a dușmanilor. Românii nu au dreptul să fie dușmani, ei pot fi doar oponenți (Iuliu Maniu).

 9. Anda-Cristina Ghimpu Vahnovan Says:

  TRADATORII dintotdeauna au fost folositi ca si unelte si apoi executati…cred ca asa se va termina si in acest caz…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: