CARPE DIEM!

„Noi lăsăm să treacă zilele noastre frumoase fără a le lua în seamă; Abia când vin cele rele, le dorim înapoi pe celelalte” (Schopenhauer).

1002338_10201753190770273_409894206_n

Aceste cuvinte nu au fost scrise ca un vers, atunci când i-a venit inspirația poetului, ci au fost scrise de penita vieții, reflectând complex geneza omului.

Cuvinte cunoscute, dar, totodată, neglijate de unii oameni care au trăit pâna la noi, altfel nu ar fi aparut proverbele, cugetările, maxime, zicale etc, dar, cel mai important, sunt neglijate și în zilele noastre. De parcă ne mișcăm în cerc și repetăm aceleași greșeli…

Interesant, oare de ce nu apreciem „fiecare zi o viață”, vorba lui Seneca, sau credem și ne mințim că zilele frumoase încep de mâine? Nu cred!!!

Scurte sunt zilele, scurtă e viața și, bine-ar fi, dacă am întelege cu toții că ” cu cât o zi e mai bună, cu atât ea fuge mai iute din viața sărmanilor muritori” (Vergilius, Georg., 3, 66 sg.).

Doar zile frumoase și viata lungă să aveți, dragi prieteni!!!

Un răspuns to “CARPE DIEM!”

 1. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  Deputatul Bogdan Diaconu de la Bucuresti:
  –––––––––––––––––––––––––––––
  ” Jocul dublu al Ucrainei cu UE,
  ALARMA pentru ca Moldova să grăbească
  Re-Unirea cu România !”

  Adevarul ro / 14 Nov.2013

  Ucraina şi-a scos opţiunea geo-politică la licitaţie, pendulând între UE şi Rusia. Cum se va descurca Republica Moldova, o ţară mică, prinsă în acest joc peste capul său?

  Ezitările Ucrainei reprezintă de aceea un semnal de alarmă pentru ca Moldova să grăbească Re-Unirea cu România şi să se pună astfel la adăpost de un viitor nesigur.

  Există foarte mulţi unionişti în Republica Moldova şi ei nu au nevoie de argumente pragmatice pentru Re-Unificare. Pentru ei, Re-Venirea Moldovei în sânul ţării mamă este o chestiune de suflet, de principiu şi de adevăr istoric.

  Dar chiar şi cei care stau pe margine şi nu au simţăminte româneşti au destule argumente practice de a grăbi această unire dacă se uită la evoluţiile din zonă. Cum îşi va construi Moldova viitorul dacă Ucraina continuă cu jocul dublu (detalii AICI), iar UE va trebui să ţină cont de dorinţele acestui stat mare cu care Moldova are graniţă?

  În egală măsură se pune problema Transnistriei, la care multă lume se uită cu poftă necuvenită. Pe măsură ce influenţele se dispută şi se împart peste areal şi peste capul ei, apare evident că singura soluţie realistă şi eficientă pentru Republica Moldova este să-şi regăsească locul în interiorul statului român într-o formulă de regiune administrativă descentralizată cum vor fi şi celelalte regiuni în urma efectuării procesului de descentralizare aflat pe ultima sută de metri.

  Le propun aşadar celor care judecă strict pe bază de interese să evalueze soluţia intrării în UE a Republicii Moldova pe baza Re-Unificării cu România. Brusc, zona ar intra sub protecţia de a fi parte a unei ţări deja membră a Uniunii şi a NATO, ceea ce ar schimba cu totul raportul de forţe din zonă. Orice stat ar mai ridica pretenţii sau ar face presiuni asupra Moldovei s-ar trezi confruntat cu un stat membru NATO şi UE, din care Moldova ar face parte.

  Pe măsură ce influenţele se dispută şi se împart peste areal şi peste capul ei, apare evident că singura soluţie realistă şi eficientă pentru Republica Moldova este să-şi regăsească locul în interiorul statului român într-o formulă de regiune administrativă descentralizată cum vor fi şi celelalte regiuni în urma efectuării procesului de descentralizare aflat pe ultima sută de metri.

  Minorităţile sau alte etnii decât cea română de pe teritoriul Basarabiei nu au de ce să fie speriate de unirea cu România. Trebuie doar să se uite ce drepturi au minorităţile la noi în ţară ca să se convingă că nu vor avea de suferit, dimpotrivă. La fel ca alte minorităţi din România, vor avea şcoli, îşi vor folosi limba, dar ce avantaje nu vor avea?
  Aşa încât, pragmatismul ar trebui să determine toate păturile sociale şi etnice din Republica Moldova să accepte şi chiar să se implice activ pentru RE-UNIRE !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: