Bună dimineața, lume!

blog1-vert1„Ce situație mizerabilă mai este și cea a omului! Când îi merge bine, el ignoră toata lumea, iar în restriște – nu e cunoscut de nimeni; în prosperitate se pare că-și pierde bunul simț, iar când e copleșit de nenorociri – e socotit că nu-l are; când e sus, el se uita pe sine însuși , iar în nenorocire, nimeni nu se gândește la el”(Pascal, Pens., 72 (374)).

Un fost „liberal” s-a plâns actualilor „liberali reformatori” că nimeni nu vrea să intre în viitorul lor „partid” (care este, de fapt, o gașcă ce s-a autointitulat „partid”)…

Să trădezi și să crezi că vei fi îmbrățișat, vai ce miopie! Nici cel în numele căruia ai trădat nu îmbrățișează trădătorii, el îi cumpără pentru a-i folosi, nu pentru a-i pupa, ba dimpotrivă, așteaptă el să fie pupat, doar că-n alt loc… Aceasta ți-e roada când crezi că tradarea și minciuna au picioare lungi !!! Căci, „dinaintea unui om care minte, lumea se dă înapoi, ca dinaintea unui șarpe”(Ramayana, 2, 109, 12: Bohtlingk. Spr., 3 793).

După cum au procedat foștii mei „prieteni”, anume această situație o merită, fiindcă au ales trădarea, minciuna și tărâțele, iar, precum se știe – „cine se bagă în tărâțe, îl mănâncă porcii” ! Și tot așa se va întampla și cu cei care vor proceda ca dânșii, fiindcă „timpul scoate la lumina tot ce-i ascuns” (Philippus, la Stobaeus, Eci., I, p. 234).

O zi buna celor cu minte, dar și celor fără de ea, căci toți vor să trăiască! Și, preferabil, să trăiască bine… Atâta doar că ar putea să-i mustre în întuneric conștiința, dacă le-a mai ramas ceva din ea…

Un răspuns to “Bună dimineața, lume!”

  1. Liosa Says:

    valera are timp de blocul dvs dl Ghimpu? Plahotniuc îi dădea vreo 3500 de euro pe lună, dvs?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: