Partidul Liberal – considerat inamicul nr.1 al Moscovei

Boris-VieruPartidul Liberal este astăzi singurul partid cu greutate politică reală al Dreptei naţionale. Meritul PL şi al liderilor săi, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă, merit de o însemnătate crucială, a fost acela de a reorganiza, pe ruinele Frontului Popular şi ale PFD, Mişcarea de Eliberare Naţională şi de a-i conferi o nouă putere şi energie. Anume datorită acestei renaşteri a Dreptei naţionale Dorin Chirtoacă a câştigat, în 2007, alegerile pentru Primăria Capitalei, începând dificilul proces de demontare a sistemului comunist autoritar instalat de comunişti, iar în 2009 PL a venit la guvernare în cadrul Alianţei pentru Integrarea Europeană.

Astăzi PL este o structură politică superior organizată, care reprezintă atât opţiunea electorală a sute de mii de cetăţeni, a căror interese şi valori le apără, cât şi alternativa cea mai puternică pentru alegerile parlamentare preconizate pentru 2014. Noi nu am trădat pentru bani sau pentru beneficii personale interesele cetăţenilor noştri. Noi nu am prădat bănci şi nu am concesionat aeroporturi către puteri străine, ostile cursului european al Republicii Moldova. Anume din acest punct de vedere suntem cea mai puternică Alternativă pentru viitoarele alegeri, pe care vom lupta să le câştigăm şi cred că avem toate şansele.

Un popor fără memorie istorică este ca un copac fără rădăcină. Se usucă şi se aruncă în foc. PL, în câţiva ani, a pornit şi, în bună parte, a realizat un amplu proces de recuperare a memoriei istorice a românilor moldoveni: au fost desecretizate arhivele, au fost înălţate, în diferite localităţi, zeci de monumente în memoria victimelor regimului sovietic de ocupaţie, a fost condamnat, prin lege, comunismul şi interzisă simbolica lui, iar la Gara Feroviară a fost ridicat, după mai mult de 20 de ani de tergiversări, Monumentul Deportaţilor.

Noi am respins cu fermitate ingerinţele Moscovei în politica noastră internă, criticând întotdeauna tentativele acesteia de a îngrădi libertatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Vocea reprezentanţilor noştri a răsunat constant şi consecvent în forurile internaţionale, cerând retragerea armatei ruse din Transnistria.

Am spus, după jefuirea BEM şi furtul Aeroportului, că Partidul Liberal a fost scos de la guvernare şi înlocuit cu o caricatură impostoare anume pentru a nu sta în calea marelui jaf, ce îl pregătesc actualii guvernanţi Republicii Moldova. Dar acesta e numai jumătate de adevăr. Cealaltă jumătate este că PL a fost scos din Guvern la comanda Moscovei. Proba se regăseşte în discuţia purtată de ministrul de Externe Lavrov cu Vladimir Voronin, în cadrul vizitei din noiembrie 2011. Discuţia a avut loc la ambasada Rusiei la Chişinău, a durat aproximativ 45 de minute şi a fost destul de tensionată, în principal din cauză că Lavrov a încercat să-l determine pe Voronin să sprijine un anumit personaj de primă mărime din cadrul AIE în realizarea planurilor sale politice, inclusiv de a deveni preşedinte al Republicii Moldova. Or, Lavrov aceasta şi i-a spus dlui Voronin: că Rusia îl percepe pe respectivul drept viitorul preşedinte al moldovenilor. Noi am dispus de informaţia respectivă încă de atunci şi sursa noastră este sigură.
„El (personajul-nota mea) a demonstrat că se poate colabora cu dânsul. Până în prezent el a îndeplinit cu stricteţe toate ordinele şi cerinţele noastre”, i-a spus Lavrov lui Vladimir Nicolaevici. „Dumneavoastră afirmaţi că îi apăraţi pe rusofonii din Moldova, că sunteţi singura forţă capabilă să apere ţara de românizare, de absorbirea acesteia de către România vecină… Iată de aceea noi şi vă rugăm să-l susţineţi pe (…): el s-a angajat să elimine de pe scena politică forţele naţionaliste în frunte cu Ghimpu”. Dl Voronin, aproape indignat, i-a spus lui Lavrov că nu va susţine cu nici un chip pe un agent SRI-CIA, pronunţându-i şi numele de cod, la care Lavrov a replicat că el ştie foarte bine lucrul acesta, dar că „are importanţă cu cine lucrează (personajul) acum, nu cu cine a lucrat în trecut.”.

Lavrov i-a mai reproşat lui Vladimir Nicolaevici că nu a avut tărie de caracter să pună în aplicare planul Kozak şi a afirmat că ceea ce nu a putut face Voronin în 2003 va izbuti cel pe care Rusia îl vede drept viitor preşedinte al Republicii Moldova.

Concluziile le las pe seama cititorului.

Boris Vieru,
Secretar al Fracţiunii Liberale, Vicepreşedinte al Partidului Liberal
18 octombrie 2013

9 răspunsuri to “Partidul Liberal – considerat inamicul nr.1 al Moscovei”

 1. Euu Says:

  si nu v-ati gindit ca sinteti pe post de „idiot util” in jocul cuiva? cu asa agentura…….sigura) ati zis ca nu aveti bani, nu ati furat, nu aveti bani, iar agentul rus, colaboreaza din patriotism))))

  gogomania mare d-lor, stergeti-va ochii, luati-va n miini, nu va pute nimic in partid? cu acelasi prezident de la fondare?

 2. Actorul Vasile Butnaru Says:

  ***CRESTINE,CAUTA ADEVARUL. ADEVARUL TE FACE OM LIBER! Crestine,nu uita un singur lucru: Adevarul costa foarte scump: Martirul Gheorghe Ghimpu,Gheorghe David,Valeriu Graur – au platit cu Viata!

 3. Actorul Vasile Butnaru Says:

  Domnule Mihai Ghimpu,niciodata sa nu te consideri de prisos. Acolo unde esti,esti cu Voia Lui Dumnezeu. Frate,ai o Misiune de indeplinit: O Misiune Imposibila – BASARABIA TREBUIE SALVATA!

 4. Actorul Vasile Butnaru Says:

  Domnule Boris Druta,Respect si Recunostinta pentru sustinerea Adevarului si Dreptatii. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca eforturile nobile depuse pe Altarul Neamului.

 5. Actorul Vasile Butnaru Says:

  ***MOLDOVA: ROMANIA,undeva,intr-o inchisoare comunista,sufera Basarabia.A fost RAPITA de Imperiul Tarist si SFASIATA de Partidul Comunist.Un partid fondat de criminalul Vladimir Ilici Lenin. Partid cu caracter profund terorist si anticrestin.Organizatie cu o idiologie demonica.(Religia Satanei pe pamant)Cum o numea cineva trecut prin temnitele comuniste.Stalin a macilarit toata Europa.Urmasii fideli a tovarasului Lenin si Stalin-continua sa lucreze…(In Basarabia) ROMANIA,BASARABIA este o temnita plina cu criminali de origine slava.Basarabia se simte foarte rau.Comunistii o sugruma. Aud cum se roaga: Mi-s ochii tristi si fruntea obosita de-atata priveghere si-asteptare,mi-e inima bolnava,istovita de grea si indelunga alergare si plange ca o pasare ranita. Cand ochii mi-i inchid si cat in mine puteri sa urc Golgota pana sus,o voce,un ecou din adancime imi spune bland: „Basarabia,rezista! Viata e Iisus! Margaritarul pretios e-n tine”. ROMANIA, BASARABIA TREBUIE SALVATA!

 6. =Navetistul Unionist= Says:

  CALEA VICTORIEI NOASTRE APROPIATE:
  RE-UNIREA
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  ––––––––––––––––––––––————————————–
  – UN MARȘ UNIONIST PENTRU BASARABIA LA BUCURESTI:
  – DUMINICA, 20 OCTOMBRIE 2013, ORELE 14.OO
  – DIN PIATA VICTORIEI, IN FATA SEDIULUI GUVERNULUI
  ——————————————————————————
  Dupa autocarele UNIONISTE ale “Actiunii2012″
  si Consiliul Unirii organizează un transport
  la Marsul Unionist din Bucuresti din 20 Octombrie
  cu plata fiecaruia şi, în funcţie de câte persoane se vor anunţa,
  se va oferi un transport negociat adecvat,
  doritorii pot suna la 022 211818 sau 022 211677,
  plecarea urmând să aiba loc din Chisinau, Calea Ieşilor nr.6
  Sâmbătă, 19 octombrie, 2013, ora 23.00.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  N.B.
  Un Steag tricolor, de 1200 m.p.,
  din Chişinău spre Bucureşti:
  Peste 100 de basarabeni au cusut timp de trei săptămâni
  un imens steag tricolor, de 1200 mp,
  pentru a-şi manifesta dorinţa de RE-UNIRE cu România.

  Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi
  la „Marşul pentru Basarabia»,
  la 20 octombrie 2013 din Bucuresti.

  – „Ni s-a spus că dacă vom cere RE-Unirea,
  o vom face, /Presedintele Traian Basescu /
  aşa că iată-ne pe drumul spre Bucureşti.
  Participarea la marş reprezintă o dovadă
  în plus a legăturii incontestabile
  între românii de pe ambele maluri ale Prutului»,
  a declarat Cristina Zelinschi,
  originară din Bălţi.
  ==========================================
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ===========================================

 7. smeagol Says:

  Dl. Vieru, unde se poate de ascultat aceasta proba? Dati un link pe youtube la acesta discutie, sau undeva pe un alt site similar. De unde sa stiu eu ca acest text nu a fost inventat integral de dv.?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: