Medalie pentru Mihai Ghimpu

IMG_8816Ieri, 17 august 2013, grupul de învingători ai Emisiunii-concurs „Prin istorie – spre victorie” și profesorii însoțitori au revenit după excursia în care au pornit la data de 14 august, pe urmele lui Ștefan cel mare.

Copiii s-au întors entuziasmați de locurile vizitate și au avut cu toții a spune cuvinte de recunoștință Deputatului Mihai Ghimpu și copiilor lui Gheorghe Ghimpu, Corneliu şi Oana Ghimpu, care au făcut posibilă această excursie, și au menționat că locurile pe care le-au vizitat i-au făcut să îndrăgească și mai mult istoria și valorile naționale ale neamului nostru.

În acest context, Galina Codreanu, Coordonatorul proiectului „Prin istorie – spre victorie”, a spus: „Noi avem a-i transmite D-lui Mihai Ghimpu nu un cuvânt, ci mai multe gânduri de mulțumire, de aceea copii și-au exprimat aceste mulțumiri într-o formă inedită, notându-le pe acest album monografic „Județul Neamț”. Vrem să îi mulțumim frumos pentru că a făcut ca visul de a păși din nou pe urmele lui Ștefan cel Mare și de a redescoperi valorile strămoșești să devină realitate, fapt pentru care copii au decis să îl decoreze cu această medalie cu chipul lui Ștefan cel Mare”.

Roșca Adrian, participant activ al proiectului, a menționat: „Îi mulțumim frumos D-lui Mihai Ghimpu și celor care l-au susținut și ne-au oferit această excursie minunată. Îi mulțumim mai ales că s-a ținut de cuvânt, spre deosebire de mulți alți politicieni care promit și ne lasă doar cu promisiunile. Am vizitat multe locuri frumoase, pitorești, care ne-au convins că în istoria noastră, pe lângă mari trădători, am avut și mari patrioți, care au luptat cu adevărat pentru dreptatea și libertatea acestui popor”.

Tatiana Oftin, profesoară de istorie a ținut să precizeze că „zilele acestea am avut ocazia să vedem cele mai frumoase locuri de pe Pământul Românesc, locașuri prin care Neamul Românesc dăinuiește și va dăinui secole. Mai există oameni de suflet pe acest pământ, oameni plini de spiritualitate, iar D-nul Mihai Ghimpu este unul din ei și îi mulțumim enorm pentru această excursie”. Ion Țurcan, profesor de istorie, a completat: „ Iată înca o acțiune semnificativă de promovare a valorilor spirituale, înca o acțiune de promovare a românismului. A fost o activitate extraordinară cu specific cognitiv și emotiv însemnat pentru elevi, dar și pentru profesori. Vă mulțumim pentru gestul de patriot adevărat pe care l-ați făcut”.

Mulți copii și profesori au avut ocazia pentru prima dată să viziteze România și locurile istorice de pe acest pământ, printre aceștia se numără și Victoria Laur, elevă și participantă la concurs, care a precizat: „Eu vreau să mulțumesc tuturor organizatorilor, am rămas plăcut impresionată de tot ceea ce am văzut, este pentru prima dată când merg în România și mi-a plăcut enorm. Mulțumesc pentru această oportunitate”. Tot pentru prima dată în România a mers și Rodica Maftea, profesoară de istorie la Liceul Teoretic Varnița, Anenii Noi: „Pentru mine aceasta a fost prima calatorie în România. A fost o călătorie extraordinar de interesantă, frumoasă și am trăit emoții de nedescris. Cu adevărat am fost pe urmele lui Ștefan cel Mare, am vazut locuri extraordinare unde mulți strămoși de-ai noștri și-au lăsat urmele și au scris istoria”.

Sandu Zamșa, participant al Emisiunii-concurs, a menționat: „Prin faptul că am plecat în România și am vizitat aceste locuri istorice, am înaintat un pas spre marea realizare – Marea Unire a tuturor românilor!”
„Suntem adânc impresionați de tot ce am văzut, ne-am încărcat „bateriile” cu multă energie pozitivă și suntem mai motivați ca niciodată să facem tot posibilul ca neamul nostru românesc să fie, odată și odată, împreună”, a completat Larisa Țurcanu, Anenii Noi.
Artiom Radu, a conchis că: „Această excursie a fost o experiență excepțională pentru că pe lângă faptul că am putut să redescoperim locurile istorice, am venit cu impresii vizuale și cu noi cunoștințe aprofundate în domeniul istoriei. Ne pare bine că ne-am redescoperit neamul, rădăcinile, și acum cu certitudine știm că ne putem salva doar revenind la românism și la valorile noastre autentice”.

Traseul excursiei, care a durat 3 zile, a inclus mai multe locații istorice ale neamului românesc. Itinerarul a cuprins: Cetatea de Scaun din Suceava; Mănăstirea „Ioan Gura de Aur” din Suceava; observatorul astronomic; Mănăstirea Bogdana, unde este înmormântat Bogdan I; Mănăstirea Putna, unde se află mormântul lui Ștefan cel Mare; Chilia lui Daniel Sihastru; Mănăstirea din Gura Humorului; Mănăstirea Voroneț; Cetatea Neamț; casa-muzeu „Ion Creanga”, Humulești; Mănăstirea Neamț. Copii au mai fost să viziteze și Durăul, Zimbrăria, Centrul Istoric al Iașiului, Catedrala „Sfânta Parascheva” și Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași

5 răspunsuri to “Medalie pentru Mihai Ghimpu”

 1. tiscic feodosia Says:

  Basarabia e România!!!

 2. Bismarck Says:

  Va multumim,pentru faptul ca v-ati tinut de cuvint si ati oferit posibilitatea fiecarui participant la proiectul prin Istorie spre Victorie sa viziteze locurile care sunt adevarate simboluri ale istoriei noastre,precum manastire Putna,manastirea Voronet,cetatea Neamt s.a. mai des asa politicieni ca dumnevoastra care nu doar promit ci si realizeaza

 3. sasha Says:

  on Costas, genaral, Ministru al Afacerilor Interne a RM, fiindui adresata o intrebare in legatura cu lansarea cartii sale „Transnistria 1990-1992: Cronica unui razboi „nedeclarat”, uitati-va ce raspunde:

  „- Dvs. relataţi în volum, pentru prima dată, detalii senzaţionale, unul din acestea este arestarea lui Smirnov. De ce Smirnov a fost totuşi eliberat?

  Este o întrebare pe care trebuie să o adresaţi politicienilor actuali din parlament. De exemplu, lui Ion Hadârcă, care a semnat un document cu rugămintea să-i comutăm pedeapsa, cu alte cuvinte, să-i dăm drumul, să fie liber.”

  Domnule Ghimpu, dvs, ati stiut despre aceste lucruri ????

 4. =Maruşca Unionista= Says:

  APELUL anului 2013
  din inima Ardealului:
  –––––––––––––––––––––
  Preşedintele României,
  Traian Băsescu,
  către populaţia din teritoriile româneşti de la Est de Prut,
  ocupate de trupele ruseşti
  în urma Pactului Secret Ribbentrop-Molotov din 1939:
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  – “Am spus-o la Chișinău și repet și aici:
  – CEREŢI RE-UNIREA ȘI O VEŢI AVEA !
  – DAR CEREŢI-O” !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 5. .................................... Says:

  Adevaratii patrioti nu vorbesc,ei fac.Va multumim pentru apreciere si sustinere.A fost calatorie deosebita,cu multe emotii,cu multe descoperiri,cu multe locuri extraordinar de frumosae care s-au intiparit nu doar in poze dar si in sufletul nostru.A mai facut un pas spre A mai facut un pas spre a reveni la romanism si valorile noastre dintotdeauna:Credinta,Limba,Patrie.Fara de indoiala toate acestea s-au realizat in cea mai mare parte datorita suportului Dumneavoastra.Va multumesc pentru inca un vis implinit,visul de a vizita locurile pe care au pasit acei care au luptat penru libertatea poporului,care s-au rugat pentru inflorirea Patriei noastre,locurile pe care au pasit Alexandru cel Bun,Stefan cel Mare,Vasile Lupu si multe alte personalitati semnificative din istoria Neamului nostru…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: