IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA!

Fraţi români moldoveni,

Nu există nimic mai scump decât libertatea unei naţiuni,  doar o naţiune liberă poate oferi omului libertate, dreptate şi bunăstare. Nouă, însă, românilor moldoveni, această libertate ne-a fost luată prin forţa armelor în 1812, 1940, 1944 şi 1992.

Iată de ce este foarte importantă prezenţa noastră la mitingul de comemorare din Piaţa Marii Adunări Naţionale.  Anume ocupaţia rusă  ne-a impus mentalitatea străinului, şi nu valorile conştiinţei naţionale, aducându-ne  guvernanţi fără demnitate şi verticalitate , sărăcie, mizerie, hoţie, corupţie, trădare de neam.

Integrarea în Uniunea Euro-asiatică înseamnă puterea funcţiei şi umilinţa oamenilor,  iar integrarea în Uniunea Europeană înseamnă puterea legii, valori morale şi standarde ale statului de drept, instituţii democratice, într-un  cuvânt -totul pentru om şi pentru libertatea lui.

Dacă vreţi să scăpăm de umilinţă şi să devenim liberi, trebuie să luptăm continuu pentru visul nostru  european şi naţional. Libertatea nu se cerşeşte, ci se cucereşte. Aşadar,

IUBEŞTE LIBERTATEA – CONDAMNĂ OCUPAŢIA!

Preşedintele Partidului Liberal,

Mihai Ghimpu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programul de comemorare:

 • Ora 10-00 – depunere de flori la Piatra comemorativă din PMAN;
 • Ora 10-30 – deschiderea expoziţiei “28 iunie 1940 – Ziua ocupaţiei” în Scuarul Europei;
 • Ora 17-00 –flashmob în faţa Guvernului organizat de Tineretul Liberal;
 • Ora 18-00 – Marşul auto “Coloana libertăţii”;
 • Ora 19-00 – Mitingul de comemorare;
 • Ora 20-00 – Concert de muzică patriotică.

4 răspunsuri to “IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA!”

 1. victor Says:

  Vreți valori? Impuneți valori
  Scandalul cu fata care va reprezenta Republica Moldova la concursul ”Miss World” e la ordinea zilei, în online-ul moldovenesc, de câteva zile. Într-un interviu, Valeria Țurcan (pentru că așa o cheamă pe tânăra miss) a încercat să lege câteva cuvinte de prezentare în engleză, scăpându-i printre dinți și-un ”I’m from Russia”. Au urmat scandalizări, petiții online de a o descalifica, înjurături și tot felul de invective la adresa tipei.

  Câți moldoveni locuiesc la Tiraspol?

  Valeria Țurcan e originară din Tiraspol. Probabil tot acolo aceasta și-a făcut și studiile. Desigur, învățând în rusă. Acuma eu aș fi foarte curios să aflu cam câți liceeni de a 12-a dintr-o școală rusă din Tiraspol, întrebați ce naționalitate au, ar spune că sunt moldoveni? 1% sau mai puțin? Și câți ar spune că-s ruși? 90% sau chiar mai mulți (să admitem că vreo 10% ar spune că sunt ucraineni).

  Ei bine, atunci de ce vă scandalizați atât de tare. Fata a spus ceea ce crede. Ceea ce i-au spus părinții și ce au învățat-o la școală. Nu cred că atât de mult de condamnat este ea, pe cât sunt cei ce au organizat acest concurs, cei ce au delegat-o și se ocupă de ea. Pentru că, mai mult ca sigur, e o echipă care o pregătește pe fata asta de acest concurs. Cine sunt membrii acelei echipe și ce o învăță ei să vorbească pe Valeria Țurcan? Eu ma întreb câți dintre membrii acelei echipe măcar cunosc limba română?

  Problemă asemănătoare și în dreapta Nistrului

  Vreau să las în urmă problema tinerei miss și să revin la probleme care pentru mine sunt mult mai arzătoare și mai grave. Nu o singură dată mi s-a întâmplat, chiar în inima Chișinăului, să aud discuții ale unor cetățeni ai Republicii Moldova, vorbitori de rusă, care povesteau de ”naș prezident” cu referire la Medvedev. Majoritatea rușilor din Republica Moldova trăiesc într-o lume cu paralelă cu realitatea. Ei nu prea sunt interesați de starea de lucruri de la Chișinău, nu recunosc autoritățile acestui stat și se consideră ruși care locuiesc într-o gubernie a Rusiei. Și au toate motivele să o facă. 90% din posturile de televiziune din țară sunt în limba rusă, singura rețea de cinematografe dă filme doar în rusă și peste tot în Moldova li se va răspunde în limba rusă. De ce ei, care la școală învață în rusă și acolo li se spune că-s ruși, care se informează doar de la televiziunile rusești, care vorbesc rusa peste tot în Moldova fără nicio problemă, să se considere moldoveni și nu ruși? Eu nu văd absolut niciun motiv.

  Și o bună parte din moldoveni, afectați de sindromul rusismului

  Starea de lucruri este și mai gravă dacă ne referim la așa-zișii moldoveni din Republica Moldova. Cei ai căror străbunei își au originile între Prut și Nistru. Mă refer la generația care a fost educată în perioada sovietică sau chiar post sovietică. Ei bine, mulți și dintre aceștia sunt afectați cam de același sindrom de care suferă și Valeria Țurcan. Și dacă n-or să spună că-s ruși sau ”from russia”, cu siguranță vor spune că-s moldoveni și că grăiesc ”maldavinești”. Dacă-i vei întreba care valori le sunt mai aproape, cele europene sau cele rusești, cu siguranță vor spune că cele de la răsărit. Daca-i vei întreba care e modelul lor de politician, sigur că ei vor răspunde că Putin. Iar atunci când îi vei pune să aleagă între Uniunea Vamală și cea Europeană, nu vor sta pe gânduri prea mult pentru a alege, desigur, struțo-cămila estică.

  Rusia spală mințile moldovenilor, în mare parte datorită mass-mediei de limbă rusă de la Chișinău

  Dăunăzi am fost fost la un prieten care stă la Buiucani. Butonând telecomanda am constat că peste 90% dintre posturile tv pe care i le oferă compania de cablu la care este abonat sunt rusești sau emit în limba rusă. E plină grila cu ”Rentv-uri, TNT-uri, CTC-uri” și chiar și ”Ahota i Rîbalka”. Mai mult, canale internaționale, precum ”National Geographic” sau ”Eurosport” emit și ele, în limba rusă. Un singur post de televiziune din România era prezent în grilă, dar și acela e ”Național TV”, un program aflat aproape de faliment și care nu promovează niciun fel de valori.

  Ei bine, ce vreți voi de la Ghena de la Ciocana, care a făcut școala pe vremea URSS și care urmărește știrile de seară doar la TNT și NTV? Ce vreți voi de la Dusia de la Bulboaca, cea care vede la știri cât de ”maladeț” e Putin și cât de răi sunt NATO și UE? Ce valori cereți voi de la niște oameni limitați, care nu-s prea în relații bune cu cărțile, iar singura lor sursă de informare e tv-ul, când ei urmăresc doar canale rusești?

  Ce vreți de la Valeria Țurcan, crescută la Tiraspol, în școală cu profesori care i-au zis că-s ruși, și cu acces la o presă în care toată ziua este idolatrizat Putin? Vreți să spună că e moldoveancă și că este din Moldova?

  Când autoritățile vor curăța audiovizualul de cele 90% de posturi de televiziune rusești?

  Apropo, nu se mai întreabă nimeni ce se întâmplă cu TVR 1, postul de televiziune cu care am crescut și care a contribuit la ceea ce sunt astăzi? Îl călărește Plahotniuc cum vrea și nimeni nu-i zice nimic.

  Apropo, când autoritățile moldave vor impune ca măcar 50% dintre posturile pe care le propun cabliștii să fie în limba română? Cât de normal este ca într-o țară în care limba de stat este româna, mie cei de la cablu să-mi dea 90% canale în rusă? Și cui să mă adresez eu, consumatorul, pentru că drepturile mele sunt lezate?

  Apropo, ce se mai întâmplă cu ”Rodina” lui Șelin și filmele în limba rusă?

  Și voi vă mai mirați că într-o țară în care la TV îl vezi doar pe Putin și politica rusească anti-occident, 50% din populație vrea în Uniunea Vamală?

  Și voi mai vreți ca o fată de 18 ani, din Tiraspol, să spună că e moldoveancă?

  Și vă mai întreb ceva: câți dintre voi, cei care ați semnat petiția anti Valeria Țurcanu, dacă v-ați întâlni cu o fată pe stradă din Chișinău și asta v-ar întreba ceva în rusă, i-ați răspunde în română?

  Și în aceste condiții, voi mai vreți valori?

  Alex Cozer

 2. Paul Says:

  Rectificare: dați cu flit porcului bolșevic voronin și acoliților săi vânduți fiarei rusești!

 3. Paul Says:

  Bravo Domnule Ghimpu! Bravo stimați patrioți basarabeni! Adunați-vă în PMAN și dați-i cu flit pordului bolșevic voronin și aocliților săi!

 4. florin dia Says:

  Articolul acesta chiar mi-a plăcut.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: