Rezoluţia Consiliului Republican al Partidului Liberal din 26.05.2013 cu privire la misiunea istorică a PL

Partidul Liberal reprezintă la ora actuală, într-o formă politică superior organizată, suma idealurilor noastre naţionale, după ce forţele imperiale, ostile dorinţei de libertate a românilor din Republica Moldova, au reuşit să distrugă Frontul Popular şi PFD. Partidul Liberal exprimă astăzi opţiunea politică a sute de mii de cetăţeni care împărtăşesc cauza naţională.

Partidul Liberal a avut întotdeauna o poziţie intransingentă faţă de toate fenomenele negative care au caracterizat guvernarea Filat, inclusiv abuzul de putere, traficul de influenţă, stilul dictatorial de conducere, dar mai ales corupţia şi contrabanda – ultimele două fiind cauzele principale ale sărăciei generalizate din republică şi ale emigrării în masă a populaţiei. Anume din această cauză Fracţiunea PL din Parlament a respins ideea revotării lui Filat în funcţia de prim-ministru, demis pentru suspiciuni de corupţie. Hotărârile Curţii Constituţionale au arătat că poziţia PL a fost corectă – un prim-ministru demis pentru corupţie nu poate ocupa a doua oară aceeaşi funcţie.

Iniţial, aşa-zisul grup reformator din Fracţiunea PL, făcând opinie separată, s-a desprins de Fracţiune anume cu scopul de a vota un nou guvern Filat. Însă acţiunile din ultima perioadă ale acestui grup denotă că, în realitate, obiectivele lui merg mult mai departe. Astfel, aşa-zişii reformatori vizitează filialele PL din toate raioanele pentru a le a atrage de partea lor. Instrumentul lor de convingere nu este oferirea unei noi viziuni pretins reformatoare asupra dezvoltării partidului, ci şantajul murdar. Membrii PL sunt şantajaţi că vor fi daţi afară de la lucru, iar primarii PL – că vor fi lipsiţi de fonduri. Mai mult, ei folosesc ameninţarea că grupul, împreună cu socialistul Dodon vor organiza un referendum pentru demiterea Primarului General al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Asta arată că obiectivul grupului pretins reformator este de fapt cu totul altul: preluarea filialelor, organizarea unui congres extraordinar şi instalarea în fruntea Partidului Liberal a unei alte conduceri. Numai în aceste condiţii, Filat, adică Moscova ar putea să-şi realizeze scopul: de a distruge din nou principala forţă  politică naţională.

Spre cinstea tuturor Filialelor PL, acestea au respins cu fermitate toate presiunile şi şantajul murdar din partea grupului pretins reformator. Planurile lor au fost zădărnicite, suferind un eşec total.

Partidul Liberal face apel către membrii săi din toate Filialele din teritoriu, precum şi către primarii PL:

–   Respingeţi şi în continuare cu fermitate toate presiunile şi şantajul murdar al grupului pretins reformator. Scopul lui nu este reformarea partidului, ci supunerea PL sub obedienţa forţelor imperiale.

–   Păstraţi cu sfinţenie unitatea partidului, singura forţă politică superior organizată care reprezintă interesele a sute de mii de moldoveni cu opţiune naţională.

–   Fiţi conştienţi de misiunea istorică în care s-a angajat PL: eliberarea Republicii Moldova de sub dictatul forţelor imperiale şi integrarea ei în Uniunea Europeană.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

2 răspunsuri to “Rezoluţia Consiliului Republican al Partidului Liberal din 26.05.2013 cu privire la misiunea istorică a PL”

 1. Mihail Says:

  Va respect Dle Gimpu pentru pozitia Dvs. ferma in acest caz dar informatia despre CRIS Registru nu e completa ceea ce deterioreaza buna esfasurare a cazului. Desigfur ati facut o investigatie solida dar totusi eu mai am si o serie de nelamuriri sau intrebari care necesita a fi examinate atent
  1) Minstrul P. Filip nu stia nimic despre caz? Credeti ca asa ceva e posibil?
  El da vina pe viceministru,e o situatie cam anecdotica nu?
  2) Directorul general a CRIS Registru si amicul dlui Ministru apropo persoana care a fost la vinatoarea din Padurea Domneasca cu judecatori si procurori Dl S Railen (si ce familie potrivita)oare ce au discutat ei acolo , doar subiecte ce tin de vinatoare si cum ministru nu stia nimic ca subalternul lui a fost la o asemenea vinatoare ? Credeti ca e posibil?
  3) Ce a facut ministrul P. Filip in Israel in mai 2012?
  4) Juristii de la tutun ctc, cris registru, si MTIC nu au promovat oare alte interese decat cele de a proteja patrimoniul statului? Cine a decis ca asa persoane nepregatite sa fie trimise la asa un litigiu deloc simplu?
  4) Un ministru care nu stie ce fac subalterii sai poate detine in continuare aceasta functie ? E normal acest lucru?
  5) Patrimoniul se stat a altei intreprinderiRADIOCOMUNICATII DIN SUBORDINEA MINISTRULUI TIC E PUSA GAJ LA VICTORIABANK. Sa ne asteptam in curand la ce ?

 2. Bardar Says:

  Nnu mor Liberalii cind cade ghinda….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: