Despotul moldovenilor şi trădătorul cauzei europene

Săptămâna aceasta am dorit să vin pe blogul meu  cu un articol, în care să arăt faţa adevărată a lui V.Filat, dar am fost rugat de unii colegi să nu fac acest lucru, fiindcă suntem  în săptămâna patimilor, în preajma sărbătorilor de Paşti. Am acceptat, cu toate că sufletul meu simţea din nou trădarea şi fierbea de parca era un ciaun plin cu ,,ciorti”, vorba lui Ion Creangă.

După cum arată ziua de azi, am greşit şi eu, şi colegii mei care m-au sfătuit, pentru că nu am scris articolul “V. Filat – despotul Republicii Moldova”. De ce?  Fiindcă de patru luni scriu şi spun că V. Filat este trădător de neam, n-are Ţară, inimă şi nu are nici Dumnezeu, chiar dacă merge la sfânta biserică. Ba mai mult,  este un adevărat despot al Republicii Moldova. Cine m-a crezut? Puţini, ba din contra, eram huiduit din toate părţile. Fosta … Ana Guţu chiar a încercat să-mi închidă gura, iar mai apoi, împreună cu cei 7 ,,patrioţi de nivel european”, pe motivul că eu sunt, chipurile, ,,bolnav”, au pus în aplicare scenariul lui Filat de  a mă destitui din funcţia de Preşedinte al PL, ceea ce trebuia să ducă de  fapt la distrugerea partidului, doar ca să-i facă pe plac despotului Filat, iar ultimul – să facă pe placul Kremlinului. Dar n-a fost să fie aşa, fiindcă am acţionat prompt şi dur, aşa cum a descris Ion Creangă în povestea sa cu Ivan Turbincă: ,,Paşol na turbincă, ciorti! Atunci diavolii odată încep a se cărăbăni unul peste altul în turbincă, de parcă-i aducea vântul.”. În a cui, credeţi, în a lui Ivan Turbincă? Nu, greşiti, în altă turbincă, în turbinca verde a lui Vlad Filat. Turbinca lui Ivan Turbincă e păstrată în casa cea mare pentru ziua când poporul va zice  – ,,Paşol na turbinca, Scaraoţchi!”, altfel „o să ne găsim beleaua cu dânsul”, dacă nu am gasit-o deja.

Dar să revenim la ziua de azi. Noua coaliţie roşu-verde, PLDM-PCRM, a dat o adevărată lovitură de stat. În săptămâna patimilor, în vinerea, când a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, gadîrcii, sub conducerea Despotului, împreună cu comuniştii şi filaţii, au răstignit în Republica Moldova statul de drept. Votul gadîrcilor este plata pe care o plătesc pentru cei 30 de arginţi ai lui Iuda, primiţi de la Vlad  Filat.

S-a terminat cu lupta împotriva corupţiei, pentru că CNA a fost trecut în subordinea Guvernului, ca să claseze toate dosarele miniştrilor penali ai PLDM, inclusiv posibilitatea de a deschide un dosar penal ex-prim-ministrului pentru, posibil, trafic de influenţă  şi abuz de putere, cu referinţă la cazul convorbirilor telefonice interceptate în dosarul Vicol. S-a terminat şi cu Curtea Constituţională (în viziunea lor!), căci judecătorilor le-a fost retrasă  inamovibilitatea şi sunt pasibili de a fi destituiţi, dacă coaliţia roşu-verde “nu mai are încredere” în ei. S-a terminat şi cu procurorul general,  care practic  a fost revocat astăzi din funcţie. Nu mai zic de sărmanul Dodon, care, după ce fost majorat pragul  electoral la 7 la sută, nu mai are nici o şansă să nimerească în viitorul parlament. Cu alte cuvinte, astăzi au fost adoptate legi, care să  ne certe definitiv cu Uniunea Europeană, adică, să schimbe vectorul nostru de politică externă şi să ne întoarcă cu faţa spre Rusia, să pună capăt luptei cu corupţia şi statului de drept, să pregătească terenul pentru alegerile anticipate. Ceea ce şi-a dorit Voronin, a fost îndeplinit de Filat.

Lovitură în statul de drept, lovitură în Democraţie, lovitură în cursul european, lovitură în speranţa oamenilor, care majoritatea trăiesc sub nivelul sărăciei. Iată ce au făcut astăzi liberal-democraţii lui Filat împreună cu comuniştii, iată “calităţile” Despotului. Numai un Despot poate adopta legi pentru a distruge Curtea Constituţională, numai Filat-despotul nu vrea să recunoască inamovibilitatea judecătorilor Curţii Constituţionale, fără de care nu putem vorbi despre un stat de drept şi democratic, numai un despot dă împuterniciri unui Prim-ministru interimar funcţii suplimentare anticonstituţionale, în situaţia în care Guvernul în întregime nu are aşa împuterniciri, fiindcă este demis şi atribuţiile sale sunt foarte limitate şi clar descrise în articolul 103 al Constituţiei. Numai un despot conduce prin telefon şi nu prin intermediul legii. Numai un Despot pune în capul mesei puterea şi averea, corupţia, contrabanda şi ia sub controlul său organelle, care au misiunea să lupte cu aceste fărădelegi. Numai un Despot ca V. Filat a putut fi şi este mai autoritar decât chiar nomenclaturiştii sovietici de după Lenin şi Stalin.

DESPOTISMUL şi TRĂDAREA – iată, stimaţi cetăţeni, care sunt marile probleme  ale Republicii Moldova.

Apropo, burtărarii lui sau, poate şi agenţi ai Rusiei, sunt oameni cu carte, şi nu boschetari. Datorită lor, Despotul permanent e pe primul loc în sondaje, iar cetăţenii se închină în faţa lui, pe alocuri îi pupă şi mâna. Unii sunt gata să-şi dea şi viaţa pentru „marele integrist”, mă atacă pe mine zi şi noapte, mă sfătuie să plec din politică, mă fac trădător, când de fapt, ei cu Despotul lor trădează cauza zi de zi. Dar, vorba ceea , Ţara se apără nu cu burta, ci cu capul. Având în vedere că eu cunosc metodele, tehnologiile, tactica şi  strategia Despotului şi faptul că nu lui îi aparţine lupta pentru libertatea noastră, n-o să las mâinile în jos, aşa cum doreşte el, ci o să continui lupta. Şi nu numai eu, ci toţi acei care înţeleg ce se întâmplă cu viitorul nostru european.

„…Un popor nepolitic e un organism mort”, spune Liviu Rebreanu în romanul “Gloria”. Integrarea Europeană este unica şansă de a ne rupe de cei, care ne-au ocupat şi timp de 200 de ani ne-au distrus cea mai importantă valoare – conştiinţa naţională. De această integrare depinde viaţa cetăţenilor, viitorul urmaşilor noştri, şi nu în ultimul rând funcţionarea valorilor democratice, care din cauza Despotului continuă să fie compromise. Iată care sunt  problemele noastre, stimaţi cetăţeni, iată cu ce nu mă pot împăca eu,  iată de ce nu-l accept accept pe Despot. Conştient, inconştient, nu mă interesează, important e că, din cauza politicii lui, oamenii pierd încrederea în aceste valori şi este foarte-foarte trist, ba chiar tragic.

De altfel, noi am mai trecut printr-o astfel de situaţie în 2001. Vă amintiţi cât a luat PCRM? Nici mai mult, nici mai puţin decât 50 de procente, iar în total 71 mandate. Asta dorim, asta ne-am asumat în 2009, pentru asta ne-au votat oamenii şi în 2009, şi în 2010, tovarăşe Despot?

Omul care consideră că totul depinde doar de el, că totul iî aparţine lui, începând cu încrederea cetăţenilor oferită prin vot, cu încrederea colegilor de partid, de Alianţă, a partenerilor europeni şi americani şi terminând cu puterea şi averea  absolută, se numeşte DESPOT.

Omul care promovează interesele altui stat, indiferent de are sau nu are funcţie în stat şi de ce nivel, se numeşte TRĂDĂTOR, iar omul care întruneşte ambele trăsături se numeşte DESPOT-TRĂDĂTOR.

Aşadar, unde-i interesul european, foştii mei colegi, dacă lucrurile stau cam aşa: ,,S-ar putea ca negocierile cu UE să fie oprite pe un termen nedeterminat”, iar alegerile anticipate sunt inevitabile. Ce o să ziceţi când o să rămâneţi şi fără Filat, şi fără mandate? Doar argumentul vostru pentru debarcarea mea a fost: ,,Ghimpu o să aducă Republica la alegeri anticipate şi astfel o să revină comuniştii la putere”…

Nu te teme, turmă mică! Credinţa în Dreptate este atât de mare, încât ea va cuprinde întreaga Republică Moldova. A venit timpul celor, care  fac dreptate. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

După ziua de azi mai credeţi în Filat, sau sunteţi şi în continuare Toma necredinciosul? Vor fi alegeri anticipate, aşa că veniţi acasă cu toţii, înafară de cei trei, şi sunt convins că o să vi se facă mai bine pe suflet.

Sărbători liniştite, paşte luminos în aceste zile negre pentru Republica Moldova.

Cu respect, prietenul D-stră, dar ,,duşmanul” lui Filat şi al Rusiei.

32 răspunsuri to “Despotul moldovenilor şi trădătorul cauzei europene”

 1. Anton Says:

  actorului butnaru.
  Dlui Ghimpu
  1.Din care Biblie ai extras citatul “CRESTINE,CAUTA ADEVARUL..”?
  2. De dl Ghimpu nu mai scrie? Sau:

  LIBERALULUI N-ARE CINE SĂ-I SCRIE?

 2. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  IN BIBLIE ESTE SCRIS: „CRESTINE,CAUTA ADEVARUL. ADEVARUL TE FACE OM LIBER…” Domnule Timofti; (presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID ESTE MOSUL MEU. UN MARTIR BASARABEAN. A CAUTAT ADEVARUL. IMPREUNA CU GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR SI ALTI MARTIRI DIN BASARABIA SFASIATA DE RUSIA! ADEVARUL COSTA FOARTE SCUMP: AU PLATIT CU VIATA!

 3. Anton Says:

  Constatăm cu stupoare ca nu doriţi sa comunicaţi cu oamenii muncii, de aceea reiterăm:
  anton Says:
  04/05/2013 la 13:26

  Observaţi? – Mihai Ghimpu vorbeşte foarte prost, dar scrie destul bine. Dacă e să ne uităm la articolele sale de pe blog. Oare n-ar fi mai raţional şi mai benefic pentru Ţară ca el să tacă, iar cineva să-i scrie în continuare articolele? Un om incult, să scrie aproape fără greşeli? – E imposibil aşa ceva. Puneţi-l pe dl Ghimpu să scrie un articol “din capul lui”, cum îl ajunge capul, şi veţi vedea ce Monument de Agramaţie şi de necunoaştere a limbii române se va ridica în faţa dumneavoastră.
  Şi acest om incult, acest agramat care parazitează pe sama Unui serv, cunoscător de limbă românească, să dea altora lecţii de comportament? – Cum se numeşte în juriprudenţă acest procedeu infam, când Ghimpu semnează cu numele său un articol scris de altcineva? Plagiat, furt intelectual?

  Ca să vă daţi sama care e nivelul de cunoştinţe al dlui Gimpu… În articolul său susţine că Liviu Rebreanu a scris romanul “Gloria”. Pentru un paraintelectual, ca dl Ghimpu între “Gloria” şi “Gorila” (aşa se numeşte de fapt romanul lui Redbreanu) nu există nici o deosebire! Corigent la limba română, dar mai ales repetent la literatura română. Omul care n-a citit nici “Punguţa cu doi bani”, să se fi apucat oare să buchisească cu tocul în mînă “scrierea cea mai rea” a lui Rebreanu pentru a sustrage din ea un citat? Vi-l închipuiţi pe M. Ghimpu stînd cu cartea în mînă? Cu o ghioagă ciobănească, da. Numai nu cu carte în mînă.

  Un feriseu. Se dă a fi deştept prin scrisul altcuiva. Deci, cum să crezi ce spune IMPOSTORUL, care urmează să fie tras la răspundere PENTRU INŞELACIUNE , FALS INTELECTUAL ŞI UZ DE FALS?

 4. A.S. Says:

  d-le ghimpu, te-ai împotmolit în trucuri (să nu zic în aşi din mînică) şi pentru claritate îţi pun cîteva întrebări:

  1. Ce înţelegeţi d-re prin vot secret şi dacă a arăta publică a buletinul de vot este conformă Codului bunelor practici în materie electoral aprobat de Consiliul Europe…

  2. Tu ai dreptul să numeşti ministerele RM ca fiind ale tale…?

  3. Fracţiunea PL are 12 mandate parlamentare, spuneţi vă rog frumos majoritatea din 12 cît e 5 voturi sau 7 voturi.?

  4. De ce în 2009, 2010 susţineai libertatea de exprimare şi presa iar după prihvatizarea ta de către Plohotniuc şi a o parte din PL alături de cîţva ani de guvernare „cinstită” şi „necoruptă” din partea ta, a lui şalaru…şi mulţi alţii, ataci presa ca pe cel mai mare duşmani…?

  5. Ce trebuie să se întîmple în mod normal cu un deputat care a ascuns (nu a declarat) averile, precum deputatul gimpu a ascuns apartamentul de 200.000 euro, afaceri şi multe altele…?

  6. Ce trebuie să se întîmple cu un preşedinte de partid politic care încalcă grav Statutul partidului, nu-şi respectă colegii şi alegătorii şi esteric se străduie să evite ieşirea în faţa colegilor la Congresul partidului?

  7. Cum Curtea Constituţională ţi-a acceptat „completările sesizării”doar cu cîteva ore înainte de şedinţă încălcînd procedura…?

  8. De ce te temi de D-na Ana Guţu, doar e o simplă femeie intelectuală ?

  Ar mai fi multe întrebări la tine dar lasă să ţi le mai dea şi membrii tăi de partid, pentru mine un simplu, fost, alegător PL este suficient. Totodată, îmi cer scize că nu scriu mesajul pe data de 13 la ora 13 şi 13 minute şi că am scris numele tău cu literă mică iar al lui Plohatniuc cu mare; dar el e şeful tău…

  Domnul să te aibă în pază….

 5. Vasile Says:

  Domnule Ghimpu,
  de ce-i numiţi moldoveni pe românii basrabeni? E un triuK?

  Domnule Ghimpu,
  Dvs. susţineţi că PLDM nu va intra in Parlament. De ce dar atunci deputaţii PLDM au optat pentru redicarea pragului electoral?

  Domnule Ghimpu,
  Dumneavoastră o invidiaţi pe Ana Guţu. Se vede de la o poştă.. Cauza e clară: e o doamnă foarte cultă şi pe lîngă ea, Dvs. arataţi jalnic de tot. Vă întrebăm: o invidiaţi cu bucurie sinceră sau cu ură neagră?

 6. Vasile Dulgheri Says:

  Domnule Ghimpu! Cum se numeşte romanul cela al lui Rebreanu Gloria sau Gorila? Şi din care capitol al cărţii aţi extras citatul?

 7. casandra negara Says:

  Domnule Mihai Gimpu!Sa ne traiti si sa spuneti lucrurilor pe nume asa cum ati facut- o pina acum.Sunteti unicul demnitar moldovan care a avut curajul sa spuna ca am fost ocupati de rusi si nu eliberati! Va admir.Cit despre filat , intr-o convorbire amicala cu Dul Haralampie Moraru la intrebarea dlui – ce gindesc eu si care e parerea mea ?- iam raspuns ca e o persoana care maninca de pe vii si de pe morti (avem noi asa o expresie prin partile noastre) numai ca sa obtina ce doreste.Convorbirea a avut loc in preajma alegerilor ,in incinta redactiei ziarului Literatura si Arta.

 8. sandel Says:

  ghimpu e rosca in carne si oase,numai ca ultimul avea capacitatea de asi aduna prostiile in carti ,primul delira in fata microfoanelor

 9. Aliona Says:

  Buna ziua Dmn-le Mihai Ghimpu.
  Urmaresc foarte des luarile de cuvint ale mataluta, interviurile si declaratiile de presa.. sincer m-a ingrijoreaza starea adaumitale in ultimul timp. Ai devenit foarte nervos si spui aberatii, manipulez lumea cu iesirile Dumitale nervoase. Parerea mea nu asa trebuie sa fie un politician care lupta de 20- 24 de ani (cum spui matale)… Nu inteleg una, daca lupti de atitea ani, de ce Pl mataluta are doar 10- 12 % in acesti ani??? Nu-ti pare ca o lupta cu adevarat bazata pe ideologi, pe cauza nationala nu ar trebui sa fie exprimata in asa fel??? Am zis ca V-a privesc cu fiecare ocazie, nu pentruca imi sunteti drag… ci pentruca am aceleasi retrairi emotionale cum l-as privi pe tovarasul Voronin… Vad o asemanare!!! Asta inseamna ca ati ajuns pe un „cîntar politic”… aveti aceleasi mentalitati, numai ca Dumitale putin te deosebesti prin faptul ca te numesti „liberal”.. doar te numesti. Zic „doar te numesti” pentruca un liberal adevarat nu procedeaza asa cum procedez mataluta… Si inca ceva.. am ramas inca odata fara cuvinte despre averilele nedeclarate de Dumitale: apartamentul cu 3 odai din centru Chisinaului intr-un cartier de elita si desugur ultima stire despre locuinta den Romania unde esti vecin cu oligarhul Plohotniuc.. (cîta coincidenta), la fel si alti PL-isti Chirtoaca, Fusu si hotul de Salarul.. Eu cred ca asta tot pe banii nostri V-ati imbogatit la anii batrinetii… nu vi-e rusina sa mai manipulati lume cu edeile Dumitale??? Si inca ceva.. n-oi fi mare carturara, dar cu Liviu Rebreanu si „Gloria” in loc de „Gorila” ne-ati dat gata pe toti!!!!!!!!!!!!!!

 10. A.S. Says:

  ghimpule, eşti în agonie şi tot mai mult mă gonvingi că eşti alături de roşca la întreţinerea rusiei şi bandiţilor locali
  Iar, fostul Prim-ministru nu întîmplător are stima, respectul şi susţinerea colegilor şi a populaţie. El prin fapte dovedeşte că le merită da nu ca tine numai govorun şi ….. poţi fi.

 11. Victor Says:

  Dle Ghimpu va stimez foarte mult si va sustin, sunt de bastina de la Cahul imi plac ideile si idealurile pe care le promovati. Va doresc succes,putere si sa nu ii luati in seama, cea ce spun unii needucati pe forumuri, daca sunt asa destepti sa faca ei mai bine. Sunt deacord cu pozitia dvstra. Un Paste Fericit tuturor!!!

 12. Adrian Says:

  poate ar trebui sa faci ceva util pentru aceasta tara si sa le spui timpitilor tai sa nu mai scrie pe toti peretii capitalei basarabia pamint romanesc sau Moldova e Romania poate lasam ideologiile si trecem la treaba sa ridicam pensiile pina la nivelul comunalelor si democratia pina la nivelul minimului asa ca lasa comunistii si limba si apucate de vama medicina studii
  politie si alte lucruri utile care schimba viata oamenilor

  Voi chiar dovediti ca vii po…i de aceasta tara curatenia in capitala se poate de pastrat si cind se vor amenda cei care fumeaza in strada si arunca gunoi jos? aceasta cred ca se putea de facut in 3 ani de guvernare

  Ati aratat de ce sunteti in stare eu in locul vostru demult dadeam demisia in numele demnitatii ,dar de unde demnitate la voi daca toti veniti la putere pentru a va imbogati pe seama celor ce va aleg

  Lume nu mai fiti prosti nu va lasati amagiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. путинэ Says:

  Здравствуй Михай Федрычь, ненаглядный ты мой писака ,читал я Ваши письма ,правда в переводе румынским еще не овладел и не понял все тонкости изложенного .Поэтому командирую лучшего специалиста Иосифа Кобзона .Посидите на площади у камня песнями обьяснитесь о главном.

 14. Adrian Says:

  Ce are saptamina patimilor cu hotii si faradelegea daca greseste un om simplu il pun in inchisoare si in ziua de pasti iar tu nu poti spune adevarul?

 15. Andry Says:

  Adevarul tot timpul iese la suprafata

 16. Valentin Says:

  Pacat, ca oamenii cu mintea lucida si nevanduti satanei sunt aici in minoritate. Razboiul propagandistic promoscovit, finantat si instruit minitios de kaghebistii ascunsi in vizuini este dirijat cu mare talent! Bravo tradatorilor de neam!!! Dreptatea oricum va triumfa! Voi curand il veti plange pe contrabandistul, care de fapt a avut misiunea clara sa distruga aspiratiile proeuropene ale RM. Cat timp va mai fi in putere, va fi un mare pericol pentru progresul tarisoarei noastre! Mare atentie, cu cine aveti de gand sa votati!

 17. Adrian Says:

  mai bine distramai alianta asta cu 2 ani in urma ca lumea pentru asta te-o ales sa tii controlul nu sa cauti limba ,comunisti da asa ai tacut ca o tirfa 3 ani si acum taci, asa ca sper ca pl sa nu mai vada parlamentul la alegeri .De ceilalti mii paralel ca stiiam cine sunt iar de la voi am asteptat rezultate si de la tine si de la nepottu ,dar nu spun DVS pentru ca nu va stimez iar la scoala m-au invatat ca se adreseaza cu DVS la cei pe care ii stimezi.

  Regret ca am dat votul meu pentru tine si cer ertare cetatenilor Republicii Moldova pentru aceasta fapta

 18. Vlad Says:

  ….domnule Ghimpu, diaspora va sustine

 19. naty Says:

  SUNTEȚI JALNIC!!!!

 20. vasile Says:

  Mihail Fiodorovici, cum comentez?
  http://omg.md/ru/110124/

 21. Ciprian Says:

  Domnule Ghimpu,
  de ce-i numioţi moldoveni pe românii basrabeni? E un triuK?

  Domnule Ghimpu,
  Dvs. susţineţi că PLDM nu va intra in Parlament. De ce dar atunci deputaţii PLDM au optat pentru redicarea pragului electoral?

  Domnule Ghimpu,
  Dumneavoastră o invidiaţi pe Ana Guţu. Se vede de la o poştă.. Cauza e clară: e o doamnă foarte cultă şi pe lîngă ea, Dvs. arataţi jalnic de tot. Vă întrebăm: o invidiaţi cu bucurie sinceră sau cu ură neagră?

 22. hmmmmmmm Says:

  Mergi omule la treaba ,punel pe chirtoaca in fata ,scotetil pe plohotnuc cu diacov,mergeti la filat .Fa alianta si cu dracu sa trecem puntea vilnius.Opreste-l pe cobzon:fa ceva important aici si acum.Sa nu zici ca nu ti-am spus noi poporul ,ca aceste articolase scrise de micul jurist nu vor opri furia poporului.

 23. anton Says:

  Observaţi? – Mihai Ghimpu vorbeşte foarte prost, dar scrie destul bine. Dacă e să ne uităm la articolele sale de pe blog. Oare n-ar fi mai raţional şi mai benefic pentru Ţară ca el să tacă, iar cineva să-i scrie în continuare articolele? Un om incult, să scrie aproape fără greşeli? – E imposibil aşa ceva. Puneţi-l pe dl Ghimpu să scrie un articol „din capul lui”, cum îl ajunge capul, şi veţi vedea ce Monument de Agramaţie şi de necunoaştere a limbii române se va ridica în faţa dumneavoastră.
  Şi acest om incult, acest agramat care parazitează pe sama Unui serv, cunoscător de limbă românească, să dea altora lecţii de comportament? – Cum se numeşte în juriprudenţă acest procedeu infam, când Ghimpu semnează cu numele său un articol scris de altcineva? Plagiat, furt intelectual?

  Ca să vă daţi sama care e nivelul de cunoştinţe al dlui Gimpu… În articolul său susţine că Liviu Rebreanu a scris romanul „Gloria”. Pentru un paraintelectual, ca dl Ghimpu între „Gloria” şi „Gorila” (aşa se numeşte de fapt romanul lui Redbreanu) nu există nici o deosebire! Corigent la limba română, dar mai ales repetent la literatura română. Omul care n-a citit nici „Punguţa cu doi bani”, să se fi apucat oare să buchisească cu tocul în mînă „scrierea cea mai rea” a lui Rebreanu pentru a sustrage din ea un citat? Vi-l închipuiţi pe M. Ghimpu stînd cu cartea în mînă? Cu o ghioagă ciobănească, da. Numai nu cu carte în mînă.

  Un feriseu. Se dă a fi deştept prin scrisul altcuiva. Deci, cum să crezi ce spune IMPOSTORUL, care urmează să fie tras la răspundere PENTRU INŞELACIUNE , FALS INTELECTUAL ŞI UZ DE FALS?

 24. Constantin Says:

  Buna ziua

  va urmaresc din Romania de f mult timp si vreau sa stiti ca aveti niste idei bune dar felul in care le comunicati este total gresit. Vreti sa vorbiti despre coruptie, foarte bine. Vreti sa vorbiti despre statul de drept si decizii neconstitutionale, foarte bine domnule Ghimpu, eu nu am timp sa urmaresc legislatia din Moldova, dar urmaresc stirile cu orice ocazie. Nu uit de unde am plecat. Folositi-va de drepturile pe care le aveti pt a informa opinia publica despre lucrurile care au loc in parlament. Dar limitati-va la descrieri obiective. Criticati situatia, nu persoana. Cum s a ajuns aici, nu cine i vinovatul. Eu de cateva saptamaini va vad dand din maini si din picioare la televizor si aratand cu degetul la ana gutu si filat sau luandu-va la tranta cu marinuta(a se observa ca am scris toate aceste prenume cu litera mica). Ce vreti sa faceti cu aceasta ocazie? Faceti campanie pt ana gutu sau vlad filat? Sunteti promotorul lor sau a poporului roman? Vreau sa va spun ceva f interesant – noua nu ne pasa de ana gutu sau vlad filat. Dar imi pasa de deciziile luate in parlament, imi pasa de impartialitatea cna si a curtii constitutionale. Si inca un lucru – nu imi pasa de rusia dar nici nu vreau sa vorbesc despre „tendintele imperialiste” ale rusiei. Nu am prejudecati fata de alte popoare, altfel nu as fi cu nimic mai diferit de politicienii europeni care ne fac tigani sau as continua sa vorbesc despre rusii care fura tot si despre nazistii aia de germani. Astea sunt prostii pentru a manipula oamenii simpli. Aveti dreptate in anumite aspecte, dar unele lucruri nu se spun in gura mare, pt ca asa o sa indepartati putinii intelectuali pe care i mai aveti in preajma.

  Da, sunt deacord, rusia are un interes in zona asta europeana si lucrul asta e legat geopolitic de faptul ca rusia nu are frontiere naturale si a incercat mereu sa se extinda pana la munti – ba muntii tian shen, ba caucaz, ba carpatii. Rusia este o tara vulnerabila si asta e motivul „tendintelor imperialiste” – frica. Insa tendintele astea istorice nu mai sunt de actualitate. Nu mai traim in Rusia lui Petru sau a Ecaterinei. Intr-adevar, politica externa a rusiei este influentate de strategia energetica. Intotdeauna a fost asa, din 1800 incoace. Fratii nobel au deschis primele puturi de petrol in rusia dupa 1850 si ei nu strigau in gura mare ca ce rai sunt rusii. Ernegia si politica externa a rusiei vor fi intotdeauna legate. Trebuie sa intelegem asta. Doar cu astfel de argumente o sa castigati oamenii destepti de partea dvstra dle ghimpu. Eu nu sunt un om destept. Am fost sceptic in privinta voastra de cand v-am vazut pt prima data la televizor certandu-va cu musuc(nu mai tin minte tatal sau fiul) intr un interviu despre contractele termocom. Cand v-am vazut tipand si aratand cu degetul si vorbind asa de urat la televiziunea nationala, mi am amintit de motivele pt care am plecat de acasa. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Sunteti un patriot, va iubiti tara si poporul dar patriot este si basescu, si putin, patriot a fost si stalin si hitler. Sunt sigur ca daca l intrebati pe filat, o sa va zica si el ca i mare patriot. Nu e deajuns asta.

  Puteti sa ignorati acest mesaj, este primul pe care vi l scriu, dar il scriu din inima. In ochii mei sunteti la fel de vinovat ca si filat si gutu si toti cei pe care i invinuiti dvstra. De exemplu in acest articol doar 15% mi se pare informativ, si anume partile care vorbesc despre hotararile privind cna si curtea constittionala(mi se pare strigator la cer intr adevar ce se intampla). As vrea sa va rezumati la ceea ce sunteti cu adevarat – un jurist, un aparator al statului de drept. Incercati sa va construiti discursul politic in jurul acestui nucleu. Informati si educati propriul dvstra electorat. Construiti discrusul si pt oameni mai cititi, nu doar pt ion si maria.

  eu sunt f dezamagit de ce se intampla in moldova in ultimul timp, dar dvstra dupa atata cariera politica din 90 incoace nu aveti dreptul sa aratati cu degetul si sa invinuiti un hot care a ajuns milionar ducand tigari peste granita. Pur si simplu nu aveti dreptul asta in ochii mei. Nu mai vorbesc despre episodul in care v am vazut luandu va la tranta cu marinuta. mi-a fost rusine.

  Eu sper ca sarbatorile astea sa va dea ocazia la toti sa va ganditi un pic la ce fati, si fdvsta, si filat si lupu si alti patrihoti.

  iertati mi limbajul si greselile

  sarbatori fericite

 25. ion Says:

  Noi sustinem PL si-i dorim Dn.Ghimpu sanatate,curaj si izbanda.Nu luati in calcul toti rauvoitorii,noi suntem mult mai multi.

 26. remus Says:

  Mergi omule LA treaba punel pe chirtoaca in tata scotetil pe plohotnuc mergi LA filat fa alianta si cu dracu sa trecem puntea vilnius.oprestel pe cobzon fa ceva important .Sai nu zici ca nu ti-am spurs

 27. Coca Says:

  Cine esti D-nule Ghimpu? Piña ma ieri sringeai baliga de pe drum sa-ti ungi casa innainte de Pasti,I-ar astazi esti proprietar a doua aspartame the lucsoase,si porti basmaluta de la cravata in buzunar. Te-ai facut aristocrat? Tot rahat ai ramas.

 28. remus Says:

  Doamne ce rusine dupa concertul lui cobzon cade si piatra

 29. Marcus Says:

  M. Ghimpu, mereu ai fost, esti si vei fi o rusine a familiei Ghimpu. Un prostanac a familiei, o canalie, o tirfa care se vinde.

 30. ghenadie Says:

  La gunoi PLDM si PCRM jos mafiotilor si contrabandistilor sus Mihai Ghimpu si PL. Sa-i inchidem pe toti uzurpatorii care au mers peste constitutie ,Filatel cred ca tu ai fost de vina cu 7 aprilie impreuna cu Voronin la duba cu totii ,poporul nu o sa doarma mult o sa se rascoale si nu a sa aveti unde va ascunde.

 31. Petru Mînza Says:

  Voronin deacum e bătrînel,așa că tronul de președinte al Republicii Moldova.ru este pregătit pentru V. Filat….

 32. Mihail Melnic Says:

  Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!
  Cum si era de asteptat, liderii celor doua grupari mafiote, capii carora sunt Vladimir Filat si Vladimir Voronin, care au acaparat puterea politica, juridica si economica la Chisinau,din nou ,,sau inteles,,!! Cu ce obraz ramin scriitorasii din Uniunea Scriitorilor de la Chisinau, pseudojurnalistii de la Trustul Jurnal.md, mai ales, coprolalistii Anatolie Taranu, Bogatu si Negru, care, pina ieri, aparau, cu tot cu mate, pe ,,contrabandistul si mafiotul nr.1,,, alias prim-ministru?! De altefel, sa dovedit ca si ,,gunoaiele politice, reformiste,, din PL, in frunte cu comsomolistul Ivan si Ana pulemeotcita, a fi niste scule ordinare ale ,,mafiotilor guvrnanti,,!! Zilele acestea vom afla si numele ,,ministrilor mafioti,,. Iar, noi, moldovenii am ramas prostiti, amagiti si batjocoriti de cuplul mafiot, Filat-Voronin!!! Astfel, toti cei care au batut in Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL, sau dovedit a fi pupcuristii platiti ai lui Filat!!. Numai Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL au avut DREPTATE, cind ne-au preintimpinat ca Mafia din Chisinau,capii careia sunt Filat si Voronin, au urmarit scopul sa preia in stil mafiot GUVERNAREA in Republica Moldova,lucru ce si sa intimplat!! Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: