1 mai, cine sărbătoreşte şi cine munceşte?

Foarte frumoasă zi astăzi, zi care se numeşte 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Dar, după cum s-a văzut la ,,paradă”, la mulţişori le place sărbătoarea, şi nu doar atât, ci fiecare cu tabăra sa, dar… Dar când e vorba de muncă, toţi se împrăştie ca cioroii şi rămâne doar unul care munceşte, săracul, pentru toţi, din noapte până-n noapte. Dar, vorba ceea, omul nu-i cal şi sărmanul nostru muncitor a rezistat doar opt ani, din 2001 până-n 2009 şi cât pe ce să rămânem fără clasă muncitoare  din cauza  poporului ăsta ,,dugos”.

Criza economică a început să se simtă de-a binelea,  toată lumea era în panică, toţi se  întrebau unul pe altul: ce-i cu asta, ce-o să facem, cum o să trăim mai departe? Ce, nu mai sunt în Republica aceasta bărbaţi care să-şi asume rolul de ,,tătuc”? Ce viitor îi aşteaptă pe copiii noştri, de ce n-am avut grijă de sărmanul nostru muncitor? Dar oamenii au greşit: salvatorul era, pur şi simplu aştepta momentul când să preia secera şi ciocanul. Şi ziua aceea a venit…

Era toamnă, numai bine de cosit… Şi astfel lumea Republicii Moldova a fost salvată. Bucurie mare în toate casele: moldovenii sunt salvaţi! Dar, cel mai important, sunt salvaţi copiii lor. Însă, iarăşi vorba din popor – ,,la cel sarac nici boii nu trag”. ,,Muncitorul” pragmatic s-a nimerit mult mai slab, a rezistat doar trei ani si şase luni şi Republica iarăşi e în criză de muncitori, de singurul om care lucrează, iar ceilalţi doar cer de mâncare.

Vai, vai, vai!!! Cum s-a prăbuşit “muncitorul” pragmatic care lucra pentru Republica întreagă! Ce ne facem fără el, doar unul avem si  este de neînlocuit? Numai bocetele şi suspinele acestea se aud pe la unele televiziuni, pe bloguri şi site-uri îndoliate.

Ce-i cu noi, stimaţi moldoveni? De ce vrem să muncească doar câte unul, de ce nu toată lumea? Când o să vină Omul care nu o să ,,muncească”, ci o să conducă aşa încât lumea să muncească, nu doar să sărbatoreasca si atunci de dragul unui ,,os” sau de dragul unui ,,politician” care te hrăneşte doar cu minciuni şi poveşti străine?

2 răspunsuri to “1 mai, cine sărbătoreşte şi cine munceşte?”

  1. IORGU UNIONISTUL Says:

    Numai Re-Unirea cu Patria-mama România ne este Salvarea !

  2. VALERIAN Says:

    La Teleneşti de 1 Mai cîmpurile erau înpînyite de tehnică agricolă şi de muncitori care se ocupau cu semănatul. Teleneştenii au însuşit bine proverbul : ,,O ZI DE PRIMĂVARĂ HRĂNEŞTE UN AN ÎNTREG”, iar cei ce se folosesc de munca agricultorului participa la mitinguru.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: