Înainte, că „înainte era mai bine”…

Domnule Constantin Cheianu şi toţi cei care sunteţi încorporaţi  în calitate de ofiţeri în ,,armata,, bancherului Viorel Ţopa şi a ,,pilotului,, Victor Ţopa: Sergiu Mocanu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Bogdan Ţârdea, precum şi caporalii-blogheri care mă atacă zi şi noapte doar pentru că nu-l accept pe prietenul de meserie al lui Viorel şi Victor Ţopa, patronii Jurnal TV, adică pe V.Filat, din nou, în funcţia de Prim-ministru. Domnule Cheianu, e adevărat că sloganul Partidului Liberal în alegerile din toamna anului 2010 a fost „Toţi pentru Europa, Europa pentru toţi!”, dar aceasta nici pe departe nu înseamnă, stimaţi apărători ai lui V. Filat, „Toţi pentru corupţie, contrabandă şi trădare,  Europa pentru hoţi!”. Ceea ce faceţi voi, cei nominalizati, în unele emisiuni şi pe blogurile jurnal.md demonstrează cu lux de amănunte că lucraţi pentru  hoţii Ţopa, care  pe dreptate au fost judecaţi (la acest subiect voi reveni) şi sunt în strînsă legătură cu fostul prim-ministru Vlad Filat. De ce? E simplu de înţeles: şi unul, şi ceilalţi doi sunt din acelaşi aluat; şi Viorel Topa, şi V.Filat au folosit Banca de Economii în interesul lor, numai că V.Ţopa este fugar pentru că a fost judecat,  iar V.Filat se vrea din nou prim-ministru, crezînd că această funcţie, poate, îl va salva. Posibil, doar pe un timp, fiindcă cei care încalcă grav legea, mai devreme sau mai tîrziu, indiferent de funcţie, sunt traşi la răspundere penală. Exemple  nu vă dau, pentru că le cunoasteţi.

Domnilor intelectuali, luptători pentru adevăr şi dreptate, patrioţi ai neamului, stiţi că multă lume se întreabă, de ce „intelectuali şi patrioţi”  ca Domniile Voastre – Constantin Cheianu,  Nicolae Negru, Petru Bogatu, Sergiu Mocanu şi alţii, în loc să luptaţi împotriva trădătorilor, corupţiei, contrabandiştilor, hoţilor şi sărăciei, luptaţi împotriva mea, de parcă aţi fi agenţii FSB-lui rus! Sau poate eu greşesc, nu sunteţi doar slugile lui Viorel Ţopa şi Vlad Filat, ci, posibil, şi agenţii Moscovei? Doar se vede cu ochiul liber că Vlad Filat a trădat interesul european al Republicii, integrarea europeană, pentru care ,,pledaţi”, poate, doar de ochii lumii. Şi asta pentru ca să fiţi credibili în faţa telespectatorilor şi cititorilor, atunci cînd îi spălaţi de toate păcatele pe şefii voştri V. Ţopa şi V. Filat. De ce nu sunteţi deranjaţi măcar  câtuşi de puţin de faptul că V. Filat a trădat în favoarea Rusiei interesul european al Republicii Moldova?

Explicaţi-mi,  vă rog, mie şi tuturor celor care vă ascultă / vă citesc, de ce preşedintele PLDM Vlad Filat a denunţat acordul AIE 2 în data de 13, la ora 13,  anul 2013, dată care, de altminteri, coincide cu data  primelor deportări din 1941, 13 iunie? Sau poate nu sunteţi de acord că data de 13 iunie reprezintă începutul nimicirii românilor şi înlocuirea lor cu ,,fraţi,, aduşi din Ural, din toata Rusia, cu sutele de mii, pentru a schimba componenţa etnică şi a ne impune limba rusă ca limbă maternă; că data de 13 iunie este o dată  neagră a românilor moldoveni, care locuiesc între Prut şi Nistru?

Cum explicaţi faptul că fratele meu, Gheorghe Ghimpu, a fost judecat tot în data de 13 şi a murit tot pe data de 13, la ora 13? O simplă coincidenţă, ziceţi… şi  de aceea vă faceţi că nu observaţi trădarea de către V. Filat a interesului nostru european în favoarea Rusiei, anume  în anul Summit-ului UE de la Vilnius; trădare, care nu se deosebeşte cu nimic de trădarea din 1999, produsă (şic!) tot în preajma Summit-ului UE care s-a desfăşurat la Helsinki. Doar stiţi bine că anume la acel summit  s-a decis lărgirea Uniunii şi astfel, în 2004, zece (10) state au devenit membre UE, iar R.Moldova a rămas în continuare în ,,braţele,, imperiului rus. De ce aţi luat apă în gură şi nu comentaţi acţiunile prim-ministrului în exerciţiu; dar şi ale altor colegi de-ai săi, auzite de toată lumea din convorbirile telefonice? De ce nu vorbiţi despre un miliard şi jumătate de lei  de la Banca de Economii, sumă egală cu ajutorul (grantul) oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova? De ce nu vorbiţi despre cei 400 mii de Euro, care au fost daţi ilegal de către ministrul Finanţelor, membru al PLDM, lui Petru Sandulache, tot membru PLDM, şi bănuiesc că nu din propria iniţiativă, ci la ordinul lui Vlad Filat? De ce nu vorbiţi despre convorbirile telefonice ale Prim-ministrului VLAD FILAT cu şeful INSPECTORATULUI FISCAL NICOLAE VICOL, CARE EXECUTA TOATE ORDINELE ,,ŞEFULUI,, ÎN CONSTRÎNGEREA AGENŢILOR ECONOMICI CARE NU ACCEPTAU SĂ DEVINĂ MEMBRI PLDM, CARE ÎN BAZA ALTUI ORDIN  A ÎNCEPUT ,,ÎNVERZIREA REPUBLICII”, DE PARCĂ RM SE AFLĂ ÎN PUSTIUL CARACUM? DE CE TRECEŢI SUB TĂCERE PROBLEMA CELOR DOUĂ MAŞINI: PRIMA CUMPĂRATĂ PENTRU GENEVA DE UN BUSSNESMEN, CARE SE PLIMBA CU NUMERE DIPLOMATICE PRIN MOSCOVA?  ŞTIŢI VOI CINE SE AFLĂ ACOLO, IAR ÎNAFARĂ DE ACEASTA  ÎL PLIMBĂ PE PREMIER CU AVIONUL PRIN TOATĂ LUMEA! CUM CREDEŢI, DOAR PENTRU FAPTUL CĂ ESTE ,,PRIMUL”? NU CRED ŞI N-AR STRICA SĂ VĂ INTERESAŢI DACĂ N-A PRIMIT CUMVA ŞI ,,ŞEFUL,, AVIONULUI  UN CREDIT CU O DOBÎNDĂ BUNIŞOARĂ DE LA BANCA DE ECONOMII. A DOUA ESTE MAŞINA ,,MIŞTO,, A ŞEFULEŢULUI  N.VICOL, CARE, SE  VORBEŞTE PRIN LUME, VĂ PLIMBĂ DES PE VOI, CA SĂ NU RAMÎNEŢI SUPĂRAŢI CĂ DOAR ,,ŞEFII” VOŞTRI SE PLIMBĂ CU MAŞINI ,,MIŞTO” ŞI AVIOANE.

De ce nu vorbiţi despre falsificarea legii cu privire la „cazinouri” de către Veaceslav Ioniţă, care a adus un prejudiciu statului de 6 milioane lei şi este o mare ruşine nu doar pe plan naţional, ci şi  pe plan internaţional hapsînia preşedintelui  comisiei parlamentare V.Ioniţa, care s-a încumetat cu o  obrăznicie nemaivăzută să pună la semnat pe masa  Preşedintelui Parlamentului şi Preşedintelui interimar al Republicii o lege, care nu corespunde votului deputaţilor. Sau fapta lui V.Ioniţa tot face parte din multiplele scenarii ale FSB-ului rus de a mă compromite pe mine şi Partidul Liberal, al cărui Preşedinte sunt? Altfel, cum să înţeleg decizia Prim-ministrului V.Filat care, după ce a sesizat personal Preşedintele Parlamentului, adică pe mine, a tăinuit acest caz, aflînd adevărul prin răspunsul lui V.Ioniţa, care nu a avut dreptul să-i răspundă, fiindcă sesizarea a fost adresată de către Prim-ministru Preşedintelui Palamentului, adică mie, şi nu lui V.Ioniţă… Nu este aceeaşi tăinuire ca şi în cazul incidentului din Pădurea Domnească, pe care V.Filat l-a politizat la maximum pentru a distruge AIE-2?

De ce nu vorbiţi / nu scrieţi despre dosarele penale intentate de CNA pentru faptul, că V. Filat şi unii din echipa sa terorizează agenţii economici de la care au luat maşini, apartamente, rochii de mireasă (!!!) şi multe alte obiecte scumpe în modul cel mai banditesc, în stil răchet, de culoare verde, dar la nivel de stat, pentru că V.Filat să facă cadouri familiior sărace sau campionilor sportivi în văzul lumii, arătînd astfel ce bun şi grijuliu Prim-ministru are Republica Moldova!!!

De ce nu scrieţi / nu vorbiţi despre Viorel Ţopa, patronul Jurnal TV, adică şeful vostru, care a deposedat de 11 milioane de lei buzunarele cetăţenilor care şi-au depus banii în Banca de Economii, fiind condamnat la 8 ani de închisoare cu încasarea de la el a 4,7 milioane, sumă de care  a fost prejudiciată Banca de Economii? De ce  nu procedaţi la fel  în cazul lui Victor Ţopa, care la fel în mod banditesc a preluat acţiunile unor acţionari ai băncii ,,Victoriabank”, fiind legal condamnat la 10 ani privaţiune de libertate. De ce nu spuneţi adevărul, ci, din contra,  apăraţi interesele unor criminali care au furat banii oamenilor? Şi asta doar pentru că doriţi să aveti un os (loc) de muncă în continuare? Cum puteti accepta să mîncaţi / să hrăniţi familiile din bani murdari, cu ce vă deosebiţi de şefii voştri – V. & V. Ţopa?

De ce m-aţi pus, la comanda lui V. Filat şi a prietenilor lui, V.&V. Ţopa, în ,,buzunarul,, lui V. Plahotniuc, doar ca să fiţi voi credibili? Degeaba, toate au un sfîrşit. În timpul apropiat voi prezenta documentele care confirma infracţiunile Ţopilor. Şi, ca să nu spuneţi ca „aia care apucă prăjina” precum că „mi le-a dat V.Plahotniuc”, vă spun acum: le am de la cetăţenii, care au suferit în urma acestui raider, făcut de şefii vostri, Viorel şi Victor Ţopa.

Aceşti pătimiţi au fost în audienţă la mine pe cînd eram Preşedintele Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii, cu mult înainte de a fi judecaţi. Apropo, a fost şi Viorel Ţopa, adus de mânuţă de  Val Butnaru, care m-a rugat să-l ajut în lupta cu V. Plahotniuc. Ştiti ce i-am răspuns? Împreună aţi prejudiciat acţionarii, fiind un timp prieteni de bancă, tot voi lamuriţi-vă între voi, eu nu mă implic în reglări de conturi, litigiile le rezolvă organele abilitate. Lui Val Butnaru i-am mai spus ceva, dar se vede că a uitat.

De ce nu-i amintiţi lui V. Filat de data de 13 sau vă liniştiţi cu gîndul că ,,sărmanul” de el, nu a ştiut ce-i cu data de 13 în istoria noastră? Ar fi imposibil de crezut, doar cu toţii ştim, că V. Filat, devenind Prim-ministru, nu a continuat condamnarea deportărilor şi comemorarea celor care au murit în Siberia pe data de 6 iulie, aşa cum a avut loc începând cu anii 90, ci pe 13 iunie; şi asta nu pentru continuitate, ci ca să fie ,,a la Filat”, aşa cum îi place lui să nege totul; dar cel mai important, să creadă lumea că viaţa a început de la el, nu de la Dumnezeu.

De ce nu-l întrebaţi, care-i motivul netransparenţei  granturilor europene şi cine-i omul responsabil de gestionarea lor?

Cine este Ion Rusu pentru Prim-ministrul în exerciţiu şi de ce au cîştigat doar firmele lui licitaţiile anunţate de Ministerul Sănătăţii ce ţin de procurarea tuburilor cu oxigen?

În fine, de ce nu scrieţi/vorbiţi despre denunţarea acordului  AIE-2 şi cui îi revine responsabilitatea pentru acest lucru? Mai importantă temă decât aceasta nu văd să fie pentru Republica Moldova. Toţi vor AIE-3, dar nimeni nu a pătruns în esenţa denunţării precedentului acord.  Dacă eu, Mihai Ghimpu, aş fi denunţat acordul, cred că mi s-ar fi cerut să plec în general din politică, cu proteste non-stop în faţa sediului PL. Este oare V.Filat în afara acestor cutume nescrise  ale mass-mediei sau suntem în faţa unei conjuraţii a tăcerii, domnilor Cheianu, Bogatu, Negru, Mocanu & Company?

Punem punct, deocamdată, nu fără a vă răspunde, de ce fracţiunea PL, şi nu doar eu, nu poate vota, chiar să vrea,  pentru V.Filat, indiferent de cîte ori va fi înaintat de către Preşedintele N.Timofti.

Motivul principal:

1) Trădarea interesului european al Republicii Moldova în favoarea Rusiei în preajma Summit-ului de la Vilnius, exact ca şi  trădarea din 1999 în preajma Summit-ului de la Helsinki;

2) Integrarea Europeană nu se va produce în aceşti doi ani de mandat care au rămas şi numirea din nou a lui V.Filat înseamnă “La revedere, Europa!”, deoarece el a compromis Alianţa şi o va compromite, sunt sigur, şi în continuare, fiindcă la sigur face parte din scenariul FSB-ului rus; altfel, viitoarele alegeri sunt ca şi pierdute. Odată cu pierderea alegerilor, moare şi AIE-3,  iar vectorul european devine vector Euroasiatic. Voi întelegeţi foarte bine acest lucru!!!

Aşadar, singura cale pentru a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova rămîne ,,dragi prieteni”, un alt candidat la funcţia de Prim-ministru, înaintat de PLDM, iar V.Filat trebuie să facă un pas înapoi, desigur dacă îi permit ,,şefii”. Eu consider că trebuie să-l facă. Astfel, va demonstra că i-a mai rămas măcar o fărâmă de sentiment faţă de acest multpătimit popor, pe care voi, chipurile, ,,îl iubiţi” mai mult  decât mine.

P.S. Interesantă logică avţti voi, cei, care mă atacaţi zi şi noapte din toate colţurile, de pe toate „acoperişurile”:

Pe de o parte, Mihai Ghimpu este considerat ,,duşman al Rusiei”, ţară, care ne-a ocupat şi 200 de ani ne tratează ca pe nişte sălbatici; vrea să ne facă ,,gospodari” cu forţa şi să ne ţină la curtea lor pentru totdeauna, în mizerie şi sărăcie, departe de valorile umane, pentru ca la timpul potrivit să ne ocupe din nou, de astă dată nu cu tancurile, ci prin votul democratic al cetăţenilor. Şi lucrul ăsta îl vor face nu fără ajutorul ,,pragmaticilor” de alde voi!

Pe de altă parte, Mihai Ghimpu este şi ,,duşman” al propriului popor! De ce, cine-i cointeresat, nu cumva cei, care m-au declarat ,,duşman al Rusiei”? Şi atunci, permiteţi-mi să vă întreb, voi cu ale cui interese sunteţi: cu ale Rusiei sau cu ale Republicii Moldova? 

Înainte, multstimabilii noştri „pragmatici”, că ,,înainte era mai bine”!!!

 

73 răspunsuri to “Înainte, că „înainte era mai bine”…”

 1. Mirela Says:

  E de ajuns cît ne-au trădat şi ne-au batjocorit .Ne-au ţinut sub ocupaţie .Ne ajunge nouă poporului român atâta descreditare .Şi acum când vorbeşte omul adevărul în faţa mulţimii nimeni nu vrea să creadă ,şi de ce oameni buni..hm..pentru că minciunile mai repede se lipesc şi mai uşor de crezut.Dacă mergem şi mai departe aşa e vai de noi .Succese Dmn-ule Ghimpu şi echipei PL.ve-ţi reuşi .

 2. =Mihai Razu-1917= Says:

  Marii Martiri Unionisti asasinati miseleste in 1917
  de catre bandele bolsevice teroriste moscalite:
  ——————————————————————-
  1.
  – Preotul poet Alexei Mateevici, nascut la 2 Martie 1888
  in s. Cainari si omorât la 24 August 1917 la Chisinau.
  2.
  – Simion Murafa, jurist, publicist, unionist, nascut la 24 Mai 1887
  in s. Cotiujenii Mari/Soldanesti si omorât la 20 August 1917
  la Chisinau de catre cazacii ocupanti din Balti si Orhei
  3.
  Andrei Hodorogea, inginer, politician,
  nascut in 1878 in s. Slobozia
  si omorât la 20 August 1917 la Chisinau.
  – si inca multi altii…
  – Ei toti trei erau mari prieteni si faceau parte din Grupul Unionist românesc inca din timpul studiilor de la Kiev.

  http://www.literaturasiarta.md/pressview.php?l=ro&idc=29&id=4228&zidc=1
  ———————————————
  Atentie: 26 Martie 2007
  Partidul Liberal:
  “Declaraţie
  privind restabilirea monumentului înălţat
  în grădina Catedralei în memoria eroilor naţionali:
  Simion Murafa, Alexei Mateevici şi Andrei Hodorogea”
  —————————
  – Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
  cere Consiliul Municipal Chişinău
  restabilirea monumentului înălţat
  în grădina Catedralei din Chişinău,
  în memoria eroilor naţionali:
  – Simion Murafa,
  – Alexei Mateevici
  – şi Andrei Hodorogea.
  Acest monument a fost înălţat în 1933
  după proiectul sculptorului Ionescu-Varo şi distrus în 1940,
  în urma anexării Basarabiei la Uniunea Sovietică.

  – Acest monument reprezenta simbolul
  Unirii Basarabiei cu România,
  care s-a înfăptuit la 27 martie 1918
  şi distrugerea lui de către armata roşie
  a urmărit scopul ştergerii din memoria noastră, a românilor moldoveni ideea unităţii naţionale.
  Având în vedere că noi facem parte din naţiunea română
  şi monumentul ridicat face parte din istoria noastră,
  Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
  cere restabilirea monumentului închinat celor 3 luptători
  pentru Re-Unirea Basarabiei cu România:
  Simion Murafa, Alexei Mateevici şi Andrei Hodorogea.

  – În caz dacă Consiliul Municipal Chişinău
  va trece cu vederea cerinţa noastră,
  noi, tinerii liberali, urmaşii marilor patrioţi
  de înaltă graţie naţională,

  ne asumăm public angajamentul de a reconstrui,

  îndată cum venim la putere

  monumentul din grădina Catedralei în memoria eroilor naţionali: – Simion Murafa,
  – Alexei Mateevici
  – şi Andrei Hodorogea,
  precum şi alte monumente distruse de către comuniştii bolşevici. Noi, tânăra generaţie trebuie să ne cunoaştem istoria
  şi marii patrioţi ai Basarabiei care şi-au sacrificat viaţa
  pentru cauza naţională.
  —————————
  Nota Bene:
  Ei, ce ziceti domnilor liberali –
  – primar Dorin Chirtoaca
  – si “Mare Vitezo-man Român”, Mihai Ghimpu ?
  Acum suntem in 2013 si voi ati venit la putere in 2009.
  – De ce acum sunteti anti-unionisti ?
  – Puterea “banului” ruso-comunist ocupant ? Rusine !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 3. Panfilii Pavel Says:

  domnule Ghimpu bravo , va sustin , trebuie de aratat poporului adevarata politica moldoveneasca , oamenii invata din greseli atunci lasati-i sa greaseasca putin si apoi vor intelege !

 4. Oana Says:

  teroristii moscali ocupanti -o singura persoana sub zeci de porecle- a iesit la latrat contra lui Ghimpu !

 5. Vitalie Lisnic (@Vitalicuss) Says:

  Bravo d-le Ghimpu ! Fiti tare. Iar lepadaturile care scriu de rau, nu au argumente.

 6. eugen Says:

  Si drumurile sint mai „bune” azi decit „inainte” !!!!

 7. eugen Says:

  „fiindcă cei care încalcă grav legea, mai devreme sau mai tîrziu, indiferent de funcţie, sunt traşi la răspundere penală. Exemple nu vă dau, pentru că le cunoasteţi.” Va referiti la V. Voronin cumva ca a fost tras la raspundere penala azi in 2013

 8. poa Says:

  a pierdut ceva timp sa citesc toate scinceala d-stra…mie jale ca v-ati degradat asa tare, am crezut in PL..da vad ca unicul normal la voi a mai ramas Munteanu

 9. graf Says:

  Toti cei platiti de Filea il ataca pe Ghimpu doar pentru ca se tem ca la urmatoarele alegeri toate voturile de la PLDM vor trece la PL.

 10. graf Says:

  Cand vad cate comentarii platite pe toate siturile doar pentru a il descridita pe Ghimpu. Va e frica ca la urmatoarele alegeri toate voturile vor pleca de la PLDM la PL.

 11. vadim Says:

  …astept si partea a II-a a scrisorii! Despre Plahotniuc…mai mult, va rog!

 12. cucu Says:

  cosmar,e groaznic ce gindire are acest om-partid,mistica si fraze,fraze.Nimic din cele scrise nu legitimeaza revenirea comunistilor.Suntem la nijloc de mandat e lesne de inteles ca daca vom semna acordul poporul va pune pret pe alianta,in caz contrar veti fi maturat apoi pus la duba de Voronin si o sa se intoarca benzinariiletale la primul stapin . Am gresit si am votat PL .D-ta nu esti om de echipa ,copii nu ai si nu simti durerea -pleaca,pleaca .lasa oamenii ce au copii sa si-i apere.D-ta nu ai dreptul sa hotarasti soarta copiilor mei!

 13. Constantin din Romania Says:

  Pe scurt- Dl Ghimpu imi este rusine de asa ploiticieni ca D-ra.V-am votat in 2009 si 2010.Acum votez pe Pavlicenco.Din pacate PL nu va trece pragul de 5%.PPPPPPAAAAAAA Dl.Ghimpu.Imi pare rau de Dorin,de fapt am votat pentru el.

 14. alecsio Says:

  Уважаемые опоненты, пишущие гадости в адрес М. Гимпу! Вам открывают глаза на ложь и коррупцию во власти а вы ему предлагаете лечиться. Все наоборот, это вы дебилы, не помнящие своего родства и вам не то чтоб лечиться а изолировать от общества вас надо…..в Сибирь!!!

 15. eugen Says:

  D-le Ghimpu cu asa declaratii o sa fii pedepsit la alegerile urmatoare foarte dur …..

 16. dadatroll Says:

  Mey dai lunga postarea asta si mam plictisit inca dela primul paragraf casa zic asa. Zi are rost sa citesc restu sau numa manervez.

 17. Patriot Says:

  D-nul Ghimpu, va spun sincer ca daca reusiti sa spune-ti tot ce e scris aici ( putin probabil ca de dvs ) si aici ma refer la lexic sa stiti ca aveti multe voturi. In alta ordine de idei, incercati sa intelege-ti ca statul nu e o stina si poporul oi. Ati auzit vre-un roman sa se exprime in asa hal? In rest credca aveti dretate dar din pct de vedere juridic stiti perfect ca sunt doar vorbe goale. Asteptam dovezi si actiuni si atunci o sa fiti erou dar … .

  Dar sincer imi este rusine sa va ascult aici in RO si sa spun ca am votat pt dvs.

 18. Tatiana Draghici Says:

  Stima si respect pentru dl Ghimpu!!! Pentru cei care il inteleg – Nu vă lăsaţi doborâţi de ceea ce se întamplă; cei care încearcă fapte mari trebuie să treacă prin incercari mari. Forta PL!!!! Oamenii cinstiti Va inteleg si Va sustin!!!!!!!!

 19. alecsio Says:

  Господа молдоване! Я пишу из России. Неужели никто из вас не знает что ПЛДМ, в Молдове и ЛДПР, в России это два близнеца-братья?! Это партии реакционные и компрометирующие себя. В России, давно уже никто не верит Жириновскому и считают его за клоуна. Но он не клоун, даже, а политическая проститутка, семиличная! Его главное кредо – безбожный обман людей, личное обогощение, корупция, критика, с пеной у рта, всех демократов, хотя у самого название партии „Демократическая”. А самое главное кредо его – стоять на страже российского шовинизма, в мечтаниях, как бы реанимировать и расширить Российскую Империю, за счет бывших союзных республик. Отсюда и вывод – если голосуете за ПЛДМ, за Влада Филат, значит голосуете за свое рабство в Российской Империи! Как говорится: Приходите еще к нам, а то нам без дураков скучно!)))

 20. stania Says:

  miki si toti ofensatorii, insultatorii uitati-va in oglinda. dl Ghimpu ee sincer si lupta pentru cauza fratilor sai cu balaurii din jur. Dl Ghimpu, nu cedati, Adeverul va triumfa!

 21. Nek Says:

  Gimpula – Juristul pulii.

 22. oleg Says:

  Sincer mii rusine cind va privesc la tv. si cind ma mai gindesc ca va privesc si romanii mii se ridica parul pe cap.. Dv. sa va luati de mina cu Corina Fusu si la stina cu voi. Imi pare rau de nepotul dv. pe care il cunosc personal. O sa pearda primaria din cauza la un unchi care nu prea gindeste ce zice.

 23. kas Says:

  PL e pardit in trecut. Chirtoaca a distrus orasu. Ghimpu Republica.

 24. Al Says:

  Daca vor fi alegeri am sa votez PNL! Pe altcineva nu-mi permite constiinta. PPCD si PL pentru mine este deja trecutul rusinos. Ma simt tradat de acesti indivizi…Da se zvoneste ca Pavlicenco este dirijata de Moskova, dar cred ca aceste zvonuri sunt vehiculate de fostele partide sus-numite…

 25. Jen Says:

  Mihail Fiodorovici ce tot o tii cu fratele decedat, deja e penibil, mai bine spune ce faceti cu TVR? Cine ne da televiziunea romana cu bucatica, oare nu aliatul dumitale, oare nu este in interesul statului de la rasarit?! De ce proportia tv rusesti fata de tv romanesti este de 3:1, iarasi ai incalicat pe calutul nationalismului, iei exemplul Ungariei, dar in realitate traim in spatiul informatic rusesc! Mai pe scurt ADIOS tovaras Ghimpov! Vorba aia l-am votat pe Rosca, v-am votat pe voi, am s-o votez si pe Pavlicenco!

 26. ion Says:

  As vrea sa fac o totalizare la cele scrise atit de DVS cit si de comentatori. Este cert un lucru ca atit PLDM-ul cit si PL are multi eroi cu care se poate „mindri”, de furat sunteti buni cu totii si PD, PCRM, etc. Noi mergind la alegeri intelegem acest lucru dar intodeauna alegem pe unul care va fura mai putin, si de fiecare data nu ghicim. La etapa cind atita gunoi sa acumulat si trebuie de facut ceva cu el, cred ca ar fi cazul de gindit un mecanizm care ar asigura ca asa gunoi sa nu se mai adune. Si in calitate de deputati nu aveti decit sa ginditi un astfel de mecanizm, la baza caruia sa nu mai stea cumatrizmul, dar profesionalizmul. Cei care nu fac fata sa nu fie tolerati, cei care fura sa stea la rece, cei ce merita sa fie promovati. Pentru asta noi va alegem, nu pentru a va da posibilitate sa cistigati bani pentru eventuale alegeri. Cu profunda dezamagire un simplu cetatean……..

 27. Ion Says:

  Dle Ghimpu, de ce nu spuneti macar un cuvint de bine despre plohis, el va sustine, permanent stati la taifas in dosul usilor inchise , dar si in fata opiniei publice? Nu este frumos din partea Dvs, omul este curat ca larima, mar rar intilnit prin Moldova de Est si nu i-l luati in seama! Propuneti-l pe plohis Prim ministru si ati incheiat conturile cu Filat. Si atunci lumea de buna credinta va va intelege si la urmatoarele alegeri PL va aduna 29%, iar filat va cumula 10-12%! Si atunci fericirea se va aseza peste Moldova lui Ghimpu!

 28. Sergiu Says:

  Dar la Ministerul Transporturilor e tot ca in Europa, D-le Ghimpu ??? Mai faceti un raid si control pe acolo. Mai intrebati lumea ce haos, coruptie si dezordine e la acest minister. Sau D-ul Salaru, coproprietarul Partidului Liberal, nu va permite sa va bagati nasul acolo? Rusine! PL nu e mai bun decit PLDM. Trebuie sa aveti taria de caracter sa o recunoasteti, pina a arunca pietrele in gradina altuia.

 29. Alex Says:

  Bravo Domnule Ghimpu! Sa stiti ca multa lume va sustine. Suntem satui de Filat si Plohotniuk! Locul lor este la gunoiul istoriei. Cat tine de Jurnal TV – imi place foarte mult acest post TV, cu exceptia emisiunilor lor de analiza politica – toate!! – absolut toate – au o tema – „nevinovatia” Topilor si banditismul lui plohotniuk! mi-i sila deja de aceste emisiuni, unde faprtele sunt trunchiate, chiar de acelasi Cheianu, pe care candva il respectam! Nu inteleg de ce acesti oameni, destul de educati – nu vad ca sunt manuipulati grosolan, sau poate vad si faca aceasta intentionat, pentru salariile bunicele primite! Rusine Dle Cheianu si Durbala. Nici la teatru nu mai merg cand va vad printre actorii protagonishti – mi-i greatza de voi!

 30. Ion Says:

  Dle Gimpu mai investigai o ramură a bussinesman-ilor PLDM-işti: TRAFICUL de FIINŢE UMANE… Toate chioşcurile şi barurile care vând alcool şi droguri 24 ore din 24, sunt păziţi de poliţiştii verzi ca să vîndă fetele venite de la ţară…

 31. Ion Says:

  Dle Ghimpu, toată lumea cinstită e cu DVS. Tâmpenile care le scriu membrii PLDM nici nu le citiţi… Ei s-au adunat toţi de acelaşi soi. Nu credeţi că scrie careva care e patriot, scriu stdenţi flămînzi, care sunt plătiţi şi merg nu la lecţii ci la baruri…

 32. Olesea Perean Says:

  celor, care critică cele scrise/spuse de Dl. Ghimpu aş vrea să îi îndemn, sa nu stea cu ochii larg închisi, sa fie un pic mai vizionari şi să îşi aducă aminte că de cele mai multe ori, oamenii cu viziune nu au fost înţeleşi te contemporani… o să treacă timpul şi peste vre-o 25 de ani, cînd se vor desecretiza materialele ce tin de evenimentele curente, o să va convingeţi că Ghimpu are dreptate… nu vă gărbiţi să calificaţi drept aberaţii ceea ce de fapt nu înţelegeţi…

 33. Bejamin Apostol Says:

  – numarul 13 are o valoare simbolica puternica
  in actiunile malefice si oculte ale masonilor
  din toata lumea inclusiv si la cei din Moldova
  – mai marii din Vârful Puterii de la Chisinau
  sunt plimbati gratis cu avionul unui miliardar june
  Ilan Shor nascut in Israel
  si cu iz de Jasmin moscal imperial.
  – est interesanta pozitia ne-pozitie a lui Nicoara Timofte,
  Presedintele RM – facaturii staliniste din 1924.

 34. DUSAN Says:

  Ghimpu are dreptate!!
  Rusu Ion e cumnatul lui Filat!! Sa se verifice!!!
  El se ocupa de licitatiile la Sanatate!M La ultima licitatie a facut presiuni la Ministru Sanatatii, la Centrul e-Guvernare astfel incat doar InfoWorld si RSC sa fie ompatibili u cerintele caietului de sarcini!!!!
  Desi au depus contestatii firme multe, Ion Rusu a reusit sa faca sa castige ine a vrut el!! Faceti ancheta la aceasta licitatie ca sa vedeti!!!

 35. VADIM Says:

  Granturile sunt coordonate de Victor Bodiu!!!
  Acolo e o gasca de 3 oameni care coordoneaza!! Al doilea e Ion Rusu!! Dar el se ocupa la Sanatate!! Ia vedeti cine a facut presiuni la ultima licitatie la Sanatate (care e in evaluare) ca sa castige InfoWorld si RSC??? Verificati ca sa vedeti cine castiga……

 36. Roman Says:

  Asa e: Ion Rusu e mare combinator!! Orice firma vrea la Ministerul Sanatatii el rezolva!!!
  Ion Rusu e cumnatul lui Filat!!! Verificati ca sa vedeti!!!

 37. Giovani Says:

  Ghimpu are dreptate!!! Ion Rusu este cumnatul lui Filat si face tot businessul la Ministerul Sanatatii!!!
  La ultima licitatie a promovat pi InfoWorld si RSC!!! Astia o sa castige! o sa vedeti!!!

 38. Gigi Says:

  Toata lumea il vrea pe Filat, chiar si demnitarii Europeni, numai Ghimpu nu-l vrea, il vrea pe nepotu Dorel priministru. Cit iti va da Papusarul la alegerile urmatoare pentru ca hamai. Te-ai adresat la medic-?.

 39. andrei basarabeanu Says:

  http://jurnal.md/ro/news/milionarul-de-la-anticorup-ie-doc-1148763/ Milionarul de la Anticorupție // DOC
  Pe unde dai tot curaţi ca lacrima la fiecare pas. Unul ca unul, iar Ghimpu nu zice nimic de ei. De ce domnule, Mihai? Ăstora li se poate, ai? Sau ei chiar sunt curaţi ca lacrima şi noi nu ştim. Atunci, luminaşi-ne, căci noi demult am înţeles că ne aveţi de proşti.

 40. andrei basarabeanu Says:

  Despre aceşti barosani care şi-au făcut averi prin muncă „asiduă” de ce nu spuneţi nimic? Oare nu deaceea că nu sunt sau nu mai sunt de la PLDM?

 41. andrei basarabeanu Says:

  http://jurnal.md/ro/news/milionarii-de-la-curtea-constitu-ionala-1148719/ Milionarii de la Curtea Constituțională

 42. val Says:

  Mihai Ghimpu: Sunt liberal, îmi place libertatea……………………….chiar ca la tigani.

 43. Rodica Says:

  D. ghimpu dar dumneavoastra din care os rodeti si cit de cinstiti sint banii care vii da Plohis .. va spun sint bani murdari de singe si lacrimile parintilor fetelor care le trafica cretinul de Plohis… chear sinteti un rahattttttttttt… nicidata no sa intelegeti deacea ca nua veti copii… va ginditi la fudul vostru… stiti mi se face voma cind va vad si inca cind hamiti aiurea …………

 44. doru Says:

  Sa-ti fie rusine domnule Ghimpu,demonstrezi in continuare din cushca cui latri. Toti in jur is vinoveti dumneata esti drept(a da si stapinul dumitale- cer scuze).

 45. Vica Says:

  psihopatuleeeeeeeeeeeeeeeee

 46. Paula Says:

  bolnav dar rau de tot ….stii daca spui o minciuna ar fi bine macar pe jumate sa fie adevar .. D. Ghimpu inainte de a va da referatul Plohotniuc macar l-ati citit… eu cred ca nu ….sincer aveti nevoie urgent de un psihiatru

 47. Ьшрфш Says:

  Ce i se permite lu Mitea, nu i se permite REGELUI.
  D-l Gimpu! Ajuns la tribuna Parlamentului, ar trebui sa judeci si sa procedaţi ca un om DE STAT, pentru binele si folosul tarii, nu ca Mitea in fundu beciului cu paharu in mîna, birfind ori invidiind pe cineva.
  Asta a-ti dovedit-o in toti acesti ani de (guvernare), adica cît a-ţi шестирит prin Parlament.
  Şi dacă s-o luăm, Guvernul Filat a scos Moldova la nivel European. Da, da, nu în frunte cu Gimpu, ci cu Filat.
  este oleacă diferenţă. D-ta ptocedezi pur moldoveneşte- strici tare aeru la masă, să vezi, cine-i mai tare de caracter.
  Dar dacă n-o să ia foc, о să-l pupi pe Roşca după alegeri, как пить дать.

 48. oleg Says:

  ghimpu si nepotu fac totul pentru….

 49. Miki Says:

  N-as vrea sa se inteleaga ca dl Filat are mai multi pe care ii duce in eroare, ci are mulllllllllllllt mai mult: de trei ori mai multi care i-au inminat mandatul. Si apoi nu face sa compara. Nu e cazul.

 50. Sustin PL Says:

  Respect. Luptati si vom invinge. O rugaminte am, intineriti echipa, sunt multi tineri care pot face treaba buna (Dorin, Valeriu Munteanu, etc.).

 51. Miki Says:

  L-am votat cindva pe Ghimpu ca si pe Rosca. Am crezut, naivul de mine, ca vor face ceva pentru sarmanul popor, dar m-am dezamagit complet. Il cunosc pe acest om de cind avea vreo 14 ani. I-am cunoscut frati – pe Gheorghe,, Dumnezeu sa-l odihneasca, e Simion,. Insa nu am stiut de soarta lui Mihai pina nu a intrat in politica. Stiu ca Gheorghe nu-i permitea sa se implice in politica caci nu facea fata. Dar . . . s-a intimplat ceea ce s-a intimplat si iata-l pe Mihai calare pe cal alb. Nimeni nu contesta opiniile sale, dar asa si nu s-a invatat sa le promoveze. Una e sa vorbesti linga monumentul lui Stefan cel Mare si alta e sa fii responsabil de fiecare cuvint pe care il spui. Aici nu e cenaclu,, d-le Ghimpu,, aici e un popor intreg, o tara oropsita care striga sa fie salvata. Ce e cu reactia asta bolnavicioasa la orice critica, ce e cu „folclorul” ciobanesc acesta care nu-i face fata nici unui birjar, ce e cu categorisirea, etichetarea asta mojiceasca? Aveti probe? Esti la putere de 4 ani, esti deputat, esti presedinte de paretid si dumneata si Lupu: Oare voi, cei care considerat ca siteti la cirma acetei tari, a aveti in minile voastre (procuratura, SIS-ul si alte organe,), aveti ministri ce va reprezinta in guvern si nu ati stiut de „afacerile” lui Filat? Daca nu, ce dracu faceti voi acolo la conducere? Fura ziua in amiaza mare fac conrabanda, fac trafic de influenta ca sa se imbogateasca si voi doi, mata si Lupu, nu stiati nimic? Atunci cu ce va ocupati?Sa nu spuneti ca nu stiati. Iar daca spuneti, apoi”gros tsena” cum spun rusii, voua si ortacilor vostri din partidele respective.Sa vorbim mai simplu. Cine din voi trei lideri a lucrat pentru Moldova mai mult? Daca punem pe cintar ceea ce ai facut/realizat mata. ceea ce a facut Lupu si ceea ce a facut Filat. Cum crezi, cine va trage mai mult la cintar. Acum afirmi ca viitorul guvern trebuie sa fie curat ca lacrima. Dar ian spune, dfle Ghimpu, chiar te crezi ca lacrima? Si Salaru de la Drumuri, si cel da la Ecologie? Esti convins? Ai un singur ministru care face treaba, Marinuta si pe acela vrei sa-l alungi. Nu prea te crezi Stalin, Mussolini sau Franco? Lasa poporul sa hotarasca pe cine ii vrea, dar nu mata, caci, din pacate, nu ai mandat, dar nici pregatit pentru politica nu esti. Sa stii, nu esti Gheorghe, nici Simion. Imi pare rau ca nu intalegi lucruri elementare si duci in eroare multi oameni(dar nu atit de multe ca Filat). Cel mai bine ar fi ca sa renunti la cariera politica, sa-i dai cirma lui Dorin ( apropo, el e cu mult mai pregatit si mai inteligent). Ma ierti ca am fost atit de sincer si dschis, dar am o scuza – virsta imi permite Fara nici un fel de suparare.

 52. Ion Tonir Says:

  Să-ți dea domnu sănătate, că tare-ți mai lipsește.

 53. Unchiul Says:

  M-aţi dezamăgit definitiv şi eu, votantul PL, sper foarte mult să nu mai treceţi pragul electoral. Voi convinge toate neamurile să voteze PNL. Ghimpu şi PL la gunoi lîngă Roşca!!!

 54. Pavel Puzderi Says:

  unde-s probele domnul jurist dupa profesie ???
  imi este rusine ca v-am votat si nu inteleg de ce PL-ul inca nu a scapat de asa lider, ati dezamagit tot electoratul in ultimul an

 55. Carp Elena Says:

  Bravo dle Ghimpu!!! Incredere in Dumnezeu si sa mergeti cu biruinat inainte

 56. liosa Says:

  de ce vorbiți doar despre contrabandă și telefoane??? or dvs nu ați comandat zilnic lui Lupu de la Moldosilva, or lu Ciobanu de la Tineret, or lu Munteanu(din fracțiune)….. Sau de ce nu povestiți despre cum l-ași demis pe Marinuță pentru că nu a vrut să vândă Uraluri colegilor dvs din Costești???? sau despre delapidările de milioane de la Transporturi????

 57. Ager Says:

  Ce sa zic, Domnule Ghimpu. Personal cred ca aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, dar probabil nu aveti resursele necesare ca sa fiti auzit. Mai toata mass-media trambiteaza astazi pozitia PLDM-ului si dimpotriva, va denigreaza pe dumneavoastra personal si partidul pe care il conduceti. Este o lupta deloc cinstita pe care, dupa parerea mea, PL-ul o pierde. Cei care se ocupa cu aceasta campanie murdara au insusit foarte bine regula enuntata de Goebbels: ” O minciuna repetata de o mie de ori ramane o minciuna, o minciuna repetata de un milion de ori devine adevar”. Apropo, comunistii lui Tkaciuc utilizeaza aceeasi metoda. Si nu cred ca e doar o simpla coincidenta…
  Dl Filat de cand a fost demis tace malc, desi multi ar vrea sa auda o explicatie pertinenta cu argumente a denuntarii acordului aliantei si cu care ii marea diferenta intre AIE2 si AIE3.

 58. Roma Says:

  Da unde sunt membrii PL şi ce fac deputaţii PL? Nu vedeţi că şefu este plecat cu pluta? Unde este partidul sau PL este un SRL de-a lui Ghimpu? Chiar nu există oameni normali în partid să-l coboare cu picioarele pe pămînt şi să-i deschidă ochii? Ghimpu aiureşte definitiv. Şi dacă după alegerile anticipate tot cu Filat va trebui că negociezi, ce vei face? Ce facem cu 60 mln lei cheltuiţi pentru alegeri? Îi trecem la capitolul cheltuieli pentru delirul lui Ghimpu?

 59. viorel Says:

  Cred ca in multe ce ati scris mai sus aveti dreptate , poate chiar 100% este adevar , nu va voi contrazice,dar cred ca e nevoie de dovezi clare ,scrise, care sa demonstreze complicitatea lui Filat la toata criza politica din tara. Traim in tara cumatrizmului , unde daca nu ai ,,pile,, nu ajungi om , sau un cumnat influent…Aveti dreptate dle Ghimpu , despre multe se vorbeste si se inventeaza,dar numai despre realitatea din tara nu se vorbeste deschis…Banii sau furat si vor fi furati incontinuare , cumatrii si cumnatii vor vi si incontinuare la putere pentru ca asa e Moldova , asa e gandirea , asa e mentalitatea…Si de asta se foloseste marele Frate , Rusia , ne dezbina din toate partile , Transnistria , limba ,,moldoveneasca,, , consulate la Tiraspol , trebuie sa recunoastem ca suntem niste jucarii in fata marilor puteri si dc nu vom fi jucaria Rusiei , apoi vom fi jucaria SUA , pentru ca asa e facuta lumea…
  Sustin indeplin staruintele Dvoastra sa schimbati ceva in tara , dar cred ca veti fi inlaturat de la guvernare , sunteti prea deschis spunand adevarul in fata . Veti ajunge in opozitie dar sper mult ca cei care lau votat pe Filat in 2009 , inclusiv eu , ii vor vedea adevarata fata si nu doar cea care o face in fata camerilor de luat vederi.
  Sanatate sa avem , lupta sa o continuam.

 60. Altfel Says:

  DL Ghimpu, in acest sir de dezvaluiri propun sa enumeram si deputatii care au primit cash pentru votarea Legii Poponarilor, ca nu de alta dar unii au luat cite jumate de „limon”, IAR altii nimic. Mata crezi ca doar Plaha stie de asta? Stie chiar si Anishoara. Nu-i corect, tre de contribuit la общак. Asa ca las-o mai moale, si voteaza pe Filea ca deja ai tai te maninca, vertiCALul si onestul meu, pupate-ar Decebal cu sabia, „romanul” meu.

 61. Elvira Says:

  Cite prostii o sa mai indruge omul ista, nu s-a saturat de atita ura in postul mare. Stie prea bine ca Filat este cel ce a dus faima RM in Europa iar el e un nimeni, de ce nu lasa el PL sa vina unul mai destept . ce a facut acest destept pentru popor, numai vorbe si birfe, cotcodaceste zi si noapte, iar posturile de TV l=au facut vedeta parca in Moldova traiesc numai niste ticniti. Lasa-l pe Filat in pace, ca alegatorii l=au votat si nu tu.

 62. Babici Paul Says:

  ghimpu, nu te-ai săturat să judeci în calitate de procuror şi judecător toţi oamenii? tu cine eşti secătură? poporul este unicul judecător şi lasă poporul să judece la alegerile parlamentare din 2014. nu mai tăia frunze la cîini că ne-am săturat de tine ca de hrean. nu mai vezi votul meu în veci. AMIN Halal de aşa politicieni. îngroapă PL cît mai poţi

 63. Valerii Says:

  Pl- istilor oare nu vedeti ca Ghimpu e bolnav? Bolnav de invidie,de razbunare,la infectat Plahotniuc cu bani murdari.
  Acum de cite ori deschide gura molipseste si omoara partidul vostru.Dumnezeu sa va erte.

 64. val Says:

  …si de ce nu vorbiti despre medicul, care este ministrul transporturilor? Nu de alta, dar nu prea sunteti inteles, cand vorbiti despre PL cel cinstit si sfant. Cate mln s-au spalat la constructia drumurilor? Apropo, cat costa functia directorului de la Gara de Sud? Daca nu stiti, ap va zic eu – 15mii de euro. Interesant, acest director s-a apucat cinstit de lucru,fiind investit in functie, s-au a inceput sa-si recupereze banii de la bun inceput? Asa ca, nu prea sunteti credibil…ba chiar aratati haios de tot!

 65. ion Says:

  Domnule ghimpu,stii cumva cu ce s-a ocupat seful dumitale la „Voyage” Ltd ? Si in general,pe cai cinstite a facut el averie?In 2009 am mers la 250 km sa te votez ca acum sa vii cu aberatii de 2 bani? N.ai rusine si se vede ca nici nu ai avuto.Domnul sa te erte,daca esti bolnav.

 66. Fane Says:

  doar din simplul motiv ca nu respectati o opinie care nu va este pe plac nu meritati sa fiti chiar si acolo unde sunteti acum !

 67. Иван Иванович Says:

  bouleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 68. Iulian Says:

  Eu cred ca sunteti liberal de conjunctura, de fapt un comunist care face „Praf” in stinga si in dreapta. N-am vazut nici o masura liberala de la acest partid. Doar masuri antistatale si antipopor. Daca Europa ne primeste cu FILAT premier, de ce ar trebui noi sa refuzam? Raspunsul e evident: Pentru ca acum cistigam politic +1 sau 2 % poate luati de la PLDM? Oare de asta nu vrea Ghimpu in Europa?

 69. Victor Says:

  Dle Ghimpu, Ionel Rusu este nu altcineva decat cumnatul lui Vlad Filat, sotul Alionei , sora lui Filat care a facut atata rau in tara asta ca va raspunde in fata lui Dumnezeu si familia lor si copiii copiilor lor. Noi le dorim doar binele care l-au facut altora.

 70. Iulian Says:

  Nu v-ati saturat de aceiasi poezie? Ati uitat de vechii dusmani comunistii, sau lupta impotriva lor nu va aduce dividente politice?

 71. Ursu Says:

  Iară-și??? Unde-s banii poporului Ghimpule????

 72. vio Says:

  vai de capul tau. la medic si ugent

 73. niku Says:

  mii lehamite sa va mai ascult domnule Ghimpu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: