Libertatea e ca şi credinţa în Dumnezeu

Dragi prieteni, am impresia că cineva, în mod conştient, a aruncat din nou moldovenilor nişte pastile de somnifere. Dormim noi, moldovenii! În momente istorice cruciale, importante pentru noi, ori dormim, ori stăm acasă dezamăgiţi, nemulţumiţi. Viaţa are alte reguli: tocmai atunci când vezi că sunt puse în pericol dreptatea, libertatea, adevărul, trebuie să lupţi, să te ridici chiar dacă ai căzut!

Noi însă ne ridicăm o dată şi, dacă nu a apărut soarele de după deal, gata, lăsăm mâinile în jos şi stăm şi aşteptăm. Aceasta este problema moldovenilor!

Libertatea tot timpul ne-a fost furată. Sunt doua tipuri de furturi: atunci cand o fură străinul, cu arma şi, altul, când o fură al tău, fie un despot, un tiran sau un trădător. De mai mult de 20 de ani ne chinuim şi în fiecare moment crucial pentru noi apare câte unul, aşa cum a fost şi pe timpuri. Să nu credeţi că întotdeauna ne putem mândri cu istoria noastră. Am avut şi boieri care au trădat domnitorul, şi slugi care au trădat ţara şi domnitorii şi boierii. Avem şi acuma ofiţeri cu grad mai înalt, mai mic. Dacă e să fiu mai concret, prima dată a fost furată libertatea noastră atunci când Preşedintele Snegur ne-a băgat în CSI. Ne-a aşezat alături de cel care ne-a ocupat ; l-a pupat şi l-a îmbrăţişat pentru că «ne-a eliberat». A doua oară, în 1999 când, exact în acel an al summit-ului de la Helsinki când UE a trecut de la o Uniune Economică la Uniunea Politică şi a dat curs liber de aderare la 10 state. Şi noi am fi putut fi al 11-lea ! Dar iarăşi s-au găsit de la noi « mareşali », « generali », care ne-au luat libertatea, ne-au furat-o şi au pus-o pe masa Rusiei, ţaristă sau democratică, nu mai contează. A venit anul 2009 şi iarăşi s-a văzut că e furată libertatea prin falsificarea alegerilor. Au ieşit tinerii în piaţă, mă închin în faţa lor. Dar vreau să-i întreb : Unde sunteţi acum, dragi tineri? Credeţi că libertatea e un lucru ca şi când ai aprins un chibrit şi gata ? Libertatea este ca şi un izvor, dacă ai grijă de el, ai de unde bea apă, în caz contrar – seacă !

În perioada aceasta, anul 2013, iarăşi ni s-a furat libertatea în preajma altui summit european, cel de la Vilnius, unde trebuia să fie semnate 3 Acorduri importante şi, dacă s-ar fi semnat, se rezolva şi problema conectării gazoductului Iaşi-Ungheni, iar noi am fi putut deveni liberi. EL ar fi putut fi al II-lea Ştefan cel Mare dacă, după 200 ani de umilinţă, ar fi ridicat în picioare poporul acesta chinuit ! EL însă l-a pus în genunchi din nou!

Eu pot înţelege că e dureros, că nu e dreptate, că nu sunt locuri de muncă, că suferi şi tu, şi tata, şi mama, şi toţi cei dragi ţie, dar cine, dragii mei, o să ducă la bun sfârşit această luptă pentru LIBERTATEA noastră? Cine? Moscova are pentru 100 de ani înainte oameni, scenariul cu oamenii care în momentele istorice cruciale să vină să ne bage sabia în inimă şi să ne fure din nou libertatea, punând-o în palma lor. Oare chiar nu vedem acest lucru? Ori chiar credem că cei care au venit şi ne-au cumpărat cu mămăligă, cu fasole, cu orez etc. sunt ei oamenii Libertăţii? Dacă ei sunt oamenii libertăţii, atunci de ce nu e libertate azi? De ce nu suntem liberi ?

De ce nu suntem incluşi la toamnă în lista pentru a semna aceste Acorduri ? De ce am distrus Alianţa, ca mai târziu să formăm alta nouă? Eu vă întreb: Pentru ce să dau eu foc la paltonul acesta care e bun, ca mai târziu să strig că nu am palton şi că trebuie să îmi cumpăr altul? Care e sensul şi rostul ?

Iar noi stăm şi dormim! Dragi tineri, dormiţi, dragii mei! Cei de la Kremlin împreună cu ai lor de aici, nu dorm. Şi aşa o să rămână Republica aceasta doar pentru străini. Omul nu e om dacă nu e liber, poporul nu e popor dacă nu este liber, iar această libertate e ca şi credinţa în Dumnezeu: te culci şi te trezeşti cu ea, aşa cum te culci cu Dumnezeu şi te trezeşti cu El – numai atunci ea poate să trăiască.

Libertatea nu este o floare multianuală care răsare în fiecare an, ci trebuie udată şi îngrijită în fiecare zi. Altă cale, dragii mei, decât să ne asumăm rolul până la sfârşit nu este. Altfel spus, să continuăm lupta până la capăt pentru binele şi libertatea noastră. Dovada este ieşirea voastră pe data de 6 şi 7 aprilie 2009, dragi tineri, pentru a continua lupta începută de străbuneii, buneii şi părinţii voştri.

Iată de ce vreau să vă mulţumesc tuturor acelora care aţi ieşit cu gânduri paşnice pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi totodată să vă chem să nu cedaţi în lupta pentru libertatea noastră.

5 răspunsuri to “Libertatea e ca şi credinţa în Dumnezeu”

 1. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  IN BIBLIE ESTE SCRIS: „CRESTINE,CAUTA ADEVARUL. ADEVARUL TE FACE OM LIBER…” Domnule Timofti, (presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID ESTE MOSUL MEU. UN MARTIR BASARABEAN. A CAUTAT ADEVARUL. IMPREUNA CU GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR SI ALTI MARTIRI DIN BASARABIA SFASIATA DE RUSI! ADEVARUL COSTA FOARTE SCUMP: AU PLATIT CU VIATA!

 2. Ion Says:

  Dle Ghimpu ieşiţi zilnic la TV, radio, presa scrisă etc. şi spuneţi lumii adevărul… Şi toţi membrii PL trebuie să vorbească lumii zi de zi acest adevăr. Zi de zi… Căci PLDM-ul vă murdăreşte mult. Ei au nevoie de alegătorii DVS. Căci de la PCRM care au trecut fură doar, şi aceştea alegători nu aduc. În schimb i-au trasat direcţia PLDM-ului şi i-au oferit schemele să ne fure…

 3. Oana Says:

  Domnule Ghimpu,
  De ce nu spuneti clar si raspicat
  ca doar Re-Unirea noastra cu Patria-mama România ne este Salvarea !

 4. Vitalie Lisnic (@Vitalicuss) Says:

  Titlul articolului rupe 🙂
  Ghimpu iarasi baga religia ca adevar !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: