Trăiește cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!

Stimaţi tineri, nu există nimic mai scump pe acest pământ decât  libertatea omului şi a  poporului. Numai un popor liber de puterea străinului sau de puterea despotului (tiranului)  poate oferi oamenilor prezent şi  viitor şi doar un om liber poate contribui la dezvoltarea democratică a societăţii. În situaţia în care Republica Moldova a ajuns să fie cel mai sărac stat din Europa din cauza:

a) neadministrării întregului teritoriu – din vina Federaţiei Ruse, care a ocupat teritoriul din stânga Nistrului şi or.Tighina – fapt ce a permis şi permite importul şi exportul mărfurilor şi produselor prin contrabandă, aceasta însemnând pierderea a miliarde de lei din bugetul statului;
b) coruperii  puterilor în stat, începând cu miniştri, judecători, procurori, primari şi funcţionari de tot rangul, şi în primul rând a unora dintre cei ce deţin una din primele trei funcţii în stat, ceea ce, în realitate, înseamna nu doar furtul banului public, dar şi blocarea investiţiilor străine din partea unor companii puternice economic şi financiar, care ar stimula economia noastră şi mai cu seamă producţia, fără de care nu poate exista o economie şi locuri de muncă;
c) lipsei mecanismului care ne-ar asigura independenţa, integritatea teritorială şi securitatea cetăţenilor;
d) faptului că, în momente istorice cruciale pentru Republica Moldova, interesul european  este trădat de unii dintre cei care conduc acest stat – drept exemplu sunt crizele politice şi demiterea Guvernelor în anii 1999 şi 2013, produse exact în preajma summit-urilor UE de la Helsinki şi Vilnius, unde anul acesta este preconizată semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, în favoarea vectorului nostru european, -singura cale pentru depăşirea situaţiei existente rămâne lupta în continuare pentru libertatea noastră, politica şi economica, lupta împotriva trădătorilor şi a celor corupţi şi, nu în ultimul rând, lupta pentru integrarea europeană, ceea ce înseamna nu doar aderarea la valorile şi standardele europene, ci şi ruperea definitivă de imperiul rus.

Lipsa unei vieţi dinamice şi moderne, lipsa unui nivel de trai satisfăcător, dar mai ales lipsa oricărei perspective de viitor european, cred eu, este motivul principal care i-a determinat pe tineri să iasă pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Din păcate, dezamăgirea continuă, lucrurile, dupa patru ani, puţin sau schimbat, viaţa rămâne a fi în continuare foarte grea, probleme s-au adunat şi mai multe şi tineretului nu-i rămâne decât să plece pentru a-şi construi prezentul şi viitorul. Şi aici, stimaţi tineri, nu pot să nu vă dau dreptate. Adevărul e de partea voastră, dar viaţa continuă, cu noi sau fără noi şi, după cum a spus William Shakespeare ,,Viaţa e un teatru, iar noi suntem actori,,. Iar dacă e aşa, altă cale, dragii mei, decât să jucăm rolul până la sfârşit nu este. Altfel spus, să continuăm lupta până la capăt pentru binele şi libertatea noastră.

Dovada este ieşirea voastră pe data de 6 şi 7 aprilie 2009, dragi tineri, pentru a continua lupta începută de străbuneii, buneii şi părinţii voştri.

Iată de ce vreau să vă mulţumesc  tuturor celora care aţi  ieşit cu gânduri paşnice pe data de 6 şi 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi totodată să vă chem să nu cedaţi în lupta pentru libertatea noastră. Libertatea e ca un izvor, după cum am mai spus şi, dacă ai grijă de el, ai de unde bea apă. Sfatul meu este să avem grijă zi de zi de izvorul libertăţii noastre. Libertatea omului, cred eu, depinde doar de el. Libertatea poporului depinde de demnitatea lui. Despoţii dispar sau nu apar atunci cand Lupţi şi Trăieşti cu DEMNITATE pentru LIBERTATE, iar imperiile care fură libertatea  unui POPOR, mai devreme sau mai târziu MOR. Luptătorii pentru OM, NEAM şi ŢARĂ nu MOR niciodată.

Trăiască LIBERTATEA! La luptă SFÂNTĂ  pentru VIITORUL nostru, în scumpa şi multdorita UNIUNE EUROPEANĂ.

7 răspunsuri to “Trăiește cu DEMNITATE pentru LIBERTATE!”

 1. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  IN BIBLIE ESTE SCRIS: „CRESTINE,CAUTA ADEVARUL! ADEVARUL TE FACE OM LIBER…” Domnule Timofti, (presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID ESTE MOSUL MEU. UN MARTIR BASARABEAN. A CAUTAT ADEVARUL. IMPREUNA CU GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR SI ALTI MARTIRI DIN BASARABIA SFASIATA DE RUSIA! ADEVARUL COSTA FOARTE SCUMP: AU PLATIT CU VIATA!

 2. DUNCA Says:

  În anul 1991 eram rezident în Chişinău. Sunt român din maramureşul istoric. Atunci trebuia interzis prin lege orice organizaţie politică de orientare comunistă. În rest tovarăşul Voronin nu s-a făcut singur. A fost ales de mulţimea de pe la sate care mai este nostalgică după vremurile URSS-ului. Eu am trăit 5 ani la Chişinău. Aveam un profesor, pe nume RUSNAC care de câte ori avea ocazia ne făcea zile fripte. Şi culmea un fost secretar de partid din vremurile URSS şi RSS Moldovenească a ajuns pe urmă şi rectorul USMOLDOVA. Păi cum este posibil. Între timp au venit comuniştii la putere. Am luat viteză de pe acolo pentru că era periculos să spui că eşti ROMÂN

 3. cititor Says:

  Traiasca libertatea!!!!!!!!!
  Traiasca patriotii care lupta pentru libertatea neamului românesc!!!!!!!

 4. EMIL Says:

  FREEDOOOOOOOOM.din suflet va rog=LASATI-NE LIBERI@

 5. EMIL Says:

  FREEDOOOOOOOOM


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: