Încă o dată despre “arta” trădării (VI)

Întrebări am multe, dle Preşedinte Lucinschi, dar o să vă mai pun doar una, aceea legată de transmiterea pachetului majoritar de acţiuni Gazprom-ului în  S.A. Moldova Gaz,  în timpul unei şedinţe a Parlamentului de legislatură 1994-1998. Aşadar, v-am întrebat ca pe un Preşedinte de Parlament, ca pe un om de stat, nu ca pe un simplu cetăţean, de ce dăm Gazprom-ului pachetul majoritar contra datoriilor acumulate pentru consumul de gaze? Care stat sau  chiar om de afaceri procedează aşa? De ce nu dăm 49,9 sau 50 la 50? Ale cui interese apară Parlamentul Republicii? Iar răspunsul Dvs. a fost: ” Mihai, o să dăm totul,  numai să trăiască bine poporul.” Dle Preşedinte, sunteţi mulţumit cum trăieşte poporul timp de 20 de ani  după ce aţi dat totul?

Apropo:

1)  Dl Ion Buga, pentru faptul că a contribuit la revenirea Dvs. acasă în calitate de prim-secretar, a primit, când aţi devenit  Preşedinte de Parlament, un apartament cu patru camere, cu toate că la acel moment avea apartament cu trei odăi, în care locuieşte şi acum;

2) Acordul cu Gazprom-ul cine credeţi că l-a semnat? Nimeni altul decât V.Filat,  ministrul privatizării în perioada preşedinţiei dlui Lucinschi. Dânsul, posibil, a primit ca rasplată cea mai bună cladire de pe bul. Ştefan cel Mare şi Sfânt,vizavi de magazinul UNIC şi  colţ cu strada Izmail, în care pe timpul URSS activa VPTI-ul, (institut de proiectări), iar azi este IPTEH-ul lui V. Filat;

3) Se vorbeşte că înainte de denunţarea Acordului AIE-2, Dl Lucinschi a fost la Moscova;

4) De ce oare nici un comunist care a ocupat funcţii înalte în cadrul PCUS nu s-a pocăit pentru ceea ce a făcut în timpul aflării în funcţiile încredinţate de ocupanţi, inclusiv  P. Lucinschi?

Doamne, Doamne, de ce pe toate le vezi şi pe toate le ştii, dar pe toţi şi pe toate le ierţi,  iar ei continuă să umilească, să sărăcească  şi să trădeze acest chinuit popor?

Tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu noi de la 90 încoace mă duce doar la un singur gând: R. Moldova nu a fost condusă de P. Lucinschi, fie din umbră, fie oficial, doar în perioada anilor 2001-2009, fiindcă stăpân în aceşti ani a fost V.Voronin şi el nu permitea nimănui să conducă R. Moldova, decât el însuşi.

Lupta împotriva cursului european al Republicii Moldova, stimaţi cetăţeni nu a început în preajma summit-ului de la Helsinki, ci mult mai devreme, la sfârşitul lui 1998 sau începutul lui 1999, când P. Lucinschi a venit cu ideea de republică prezidenţială,  ziua de 10 decembrie 1999, când a fost demis Guvernul Sturza a fost sfârşitul scenariului, care sa încheiat cu bucuria Cremlinului şi pierderea noastră de a deveni membri UE în 2004.  De fapt, această idee a şi dus la criza din ADR, iar mai apoi şi la demisia Guvernului. Totul a fost pregătit din timp, doar Rusia ştia de planurile UE. Coincidenţă sau aceeaşi viziune, dar cu  această idee a venit şi V.Filat în  anul 2009. Cui credeţi că îi aparţine această idee, lui  P. Lucinschi sau lui V.Filat, idee care a distrus Alianţa pentru Democraţie şi Reforme, formată în 1998, în preajma summit-ului UE de la Helsinki, din decembrie 1999 şi insistent promovată de V. Filat în cadrul Alianţei pentu Integrarea Europeană? De ce? Pentru că trebuie  să fie ca în Rusia, unde totul hotărăşte Preşedintele. După cum vedem, sunt foarte multe lucruri comune între criza din ADR şi criza din AIE-2, care apare şi ea tot în preajma unui summit al UE, dar de data aceasta la Vilnius în 2013, unde la fel trebuia să fie semnate Acordurile de Asociere şi de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător în favoarea R. Moldova. Nu este cazul oare să ne întrebăm cui îi aparţine aceeaşi idee în declanşarea crizelor din cadrul ADR şi AIE, care se termină şi într-un caz şi în altul cu demisia Guvernelor şi doar în preajma Summit-urilor din 1999 şi din 2013, summit-uri favorabile integrării Republicii Moldova în structurile UE. Unde  credeţi că se afla autorul acestei idei, dacă nu la Moscova şi cine credeţi că este omul care conduce pe acei ce realizează strategia ruşilor? Nu cumva P. Lucinschi şi  “prietenul” sau A.Ţăranu, care în anii 90 i-a promovat şi pe M.Snegur, şi pe P. Lucinschi în fruntea R.Moldova, iar azi este mâina dreaptă a lui V.Filat şi dirijează pe toţi “analiştii”  şi  “blogherii” care mă ataca zi şi noapte. De ce anume pe mine, v-aţi întrebat vreodată, dragi unionişti, care aţi votat pentru PLDM, aveţi răspunsul? Atunci vă îl spun eu: pentru că  sunt român şi unionist şi le stau nu ca un os, ci ca un cui de borona în gât, pentru că am luptat şi luptam cu toată familia împotriva imperiului rus care ne-a ocupat şi astăzi avem două state româneşti, plus o bună parte de români sunt cetăţeni ai Ucrainei. Şi încă ceva: cine sunt eu şi ce putere am eu că să fiu inclus în lista duşmanilor Rusiei? Am eu bomba atomică sau nucleară? Eu doar nu lupt împotriva poporului rus, ci împotriva politicii Federaţiei Ruse care nicidecum nu vrea să se împace cu gândul că noi suntem români şi trebuie să avem şi noi o singură Ţară, aşa cum de fapt au  ruşii şi 99,9 procente din alte popoare.

Ce zici, Dle V.Filat, avem noi, românii, acest drept ori nu? De ce nimeni până azi nu a auzit motivul denunţării Acordului AIE-2, de ce ai tăiat craca stejarului de sub picioare iar acuma, după ce ai făcut jocul RUSIEI, VREAI AIE-3, ceea ce ne spui la întâlnirile celor 9 nu sunt decât poveşti de adormit puii de curcă?

Aşadar, stimaţi cetăţeni, analizaţi şi Dumneavoastră şi o să vă convingeţi că altă soluţie, decât formarea AIE-3, dar fără Vlad Filat Prim-ministru, care a trădat cauza europeană a Republicii Moldova, care a compromis valorile democratice, dar, cel mai important, încrederea DUMNEAVOASTRĂ şi în primul rând a tinerilor, care au votat pentu integrarea europeană şi în 2009, şi în 2010, nu există. Sau îl numim şi îi permitem să compromită şi să fure totul, să ne mai trădeze încă odată şi pentru totdeauna, să distrugă definitiv viitorul nostru şi nu în ultimul rând al tinerilor care astăzi sunt foarte dezamăgiţi, fiindcă au crezut în viitorul european, în generaţia tânără de politicieni, după ce au înţeles că nomenclatura comunistă a apărat tot timpul interesele Moscovei. Cred că şi aici s-a gândit FSB, am în vedere nu doar compromiterea integrării europene, ci şi a generaţiei tinere de politicieni, fiindcă lumea acuma nu mai ştie în cine să creadă şi iată de ce avem aproape 50 de procente de cetăţeni nehotărâţi.

La 6 aprilie tineretul a ieşit împotriva comuniştilor, nu doar pentru că sunt comunişti, ci pentru că ei erau împotriva integrării Republicii în Uniunea Europeană, iar UE este viitorul lor,ei ştiu că doar în UE putem avea libertatea deplină, scapă de sărăcie şi umilinţa  imperialiştilor ruşi, ei nu doresc iluzoria Uniune Euroasiatică. Ce minciună o să le spui, dle Preşedinte al PLDM,  când o să te întâlneşti în timpul campaniei electorale cu tinerii care au crezut cel mai mult în tine, după cum spuneai tu permanent, fapt confirmat de mandatele pe care PLDM le-a obţinut în alegerile din 2010. Tot ceea ce ne spui nouă când ne întâlnim –  “aţi început a mă atacă şi a mă învinui de contrabandă şi corupţie pe nedrept” – mi se pare cel puţin ridicol. Vai,  sărmanul de tine! Dar cine atunci se ocupă cu contrabanda?  De ce atunci când statul român a concediat 147 de vameşi şi împotriva multora din ei au fost deschise dosare penale pentru contrabandă cu ţigări, şi nu la frontiera cu Serbia sau cu Bulgaria, ci cu R. Moldova,  dl Prim-ministru nu a format o comisie pentru a investiga cum au trecut şi trec tirurile cu ţigări? Doar ţigările care înlocuiesc marfa declarată din maşinile care trec prin  procedura de scanare nu pot rămâne neobservate. Sau, în general, atunci când trec necontrolate, nu înseamnă  oare aceeaşi contrabandă? Dacă nu ai dorit ancheta penală, atunci ar fi trebuit măcar de ochii lumii să dai unul sau doi vameşi afară, şi astfel nu erai suspectat. Dar nici  asta n-ai făcut! De ce? Pentru că ştii bine, nu ei sunt de vină, lor li se dă comandă “maşina aceasta să trecă fără a fi verificată de scaner”. Iar în cazul în care i-ai fi dat afară, ei puteau să se supere şi nu doar, ci şi să vorbească, şi atunci penitenciarul de pe str. Bernardazzi.  Iată care-i adevărul, iată ce trebuie să le spui tinerilor. Nu mai zic de insistenţa, ba chiar aş spune obraznicia ta de a exclude din Codul Penal răspunderea penală pentru contrabandă, în timp ce  unii din tineri, sărmanii, deseori nu au ce mânca, se hrănesc cu pâine şi apă, nemaivorbind de bătrâni şi copii. Priveşte-i atent şi nu o să poţi să nu observi cât de palidă este faţa lor, cât de tare îi doare sufletul când se gândesc cum trăiesc acei pe care i-au votat, mai ales cei ce se ocupă cu corupţia şi cu contrabanda, iar ei nu au bani de o simplă chiflă, de o bumboană sau de un suc de cel mai ieftin.

Stimate fost coleg de Alianţă, spre nefericirea mea şi a poporului care te-a votat, nu  încerca să condiţionezi: ori V.Filat Prim-ministru, ori alegeri anticipate şi revenirea comuniştilor din nou la putere. Comuniştii nu au cum veni, PLDM însă va veni cu rezultate departe de acelea pe care le are azi datorită votului din toamnă anului 2010.

Cât oare o să ne mai şantajezi cu comuniştii crezi că eşti mai bun, lumea spune că i-ai întrecut  pe comunişti? Care-i diferenţa dintre tine şi comunişti? Ştii ce mi-a transmis un cetăţean, un om simplu dintr-un sat care mai are pe ici-colea câte un locuitor?  Mai bine un Voronin bătrân, decât un Voronin tânăr. Ce zici, eu cred că nu a greşit nici cu o iotă, dacă analizăm bine cu ce te-ai ocupat folosind funcţia de  Prim-ministru al Republicii Moldova. Aici n-ai ce ascunde, nici tu şi nici eu nu mai pot şi nici nu mai am dreptul, multe deja sunt cunoscute de cetăţeni. Iată de ce nu mai ai dreptul să insişti pentru a reveni în funcţia de Prim-ministru, fiindcă numirea ta din nou înseamnă pierderea alegerilor ordinare din toamna anului 2014, dacă nu şi mai devreme, ceea ce poate înseamna “La revedere, UE!”. Iar  coordonarea denunţării Acordului doar cu reprezentantul Rusiei în RM înseamnă că şi tu ai trădat şi interesele  R.Moldova în favoarea Federaţiei Ruse, aşa cum au făcut-o şi alţii până la tine. Doar ştii că scopul final al FSB rusesc nu a fost doar denunţarea Acordului, ci anume criza pe care ai declanşat-o şi în final să fie demis Guvernul în anul Acordurilor de la Vilnius, ceea ce înseamna de fapt îndepărtarea de UE şi apropierea de Rusia prin două căi. Prima cale: devii din nou Prim-ministru şi iarăşi îndeplineşti, pe viitor, comanda Kremlinului în unul din momentele-cheie pentru integrarea RM în UE; a doua cale: în cazul în care nu te votăm în calitate de Prim-ministru şi nu ai posibilitatea  să îndeplineşti din nou comanda Rusiei, atunci vom avea alegeri anticipate şi tot acolo ajungem, la îndepărtarea Republicii de UE, fiindcă problema se rezolvă de la sine – există riscul real de a pierde alegerile. Doar tu pentru asta ai lucrat trei ani de zile… Cine a compromis tot ce a fost posibil de compromis, dacă nu Măria Ta, domnule “uje” ne-Prim-ministru? Şi astfel se  pune punct odată şi pentru totdeauna pe integrarea europeană a Republicii Moldova, a “Patriei tale”. Dar nu mor caii, când vor stăpânii.

Iată aşa, „scumpii Moldovei” burtărari şi agenţi: strâmbeni, dodoneni, guraneni, negreni, gherasimeni, tardeni, rosconeni,  ,,săraci şi bogaţi,, şi toţi cei care şi în anii 88-89, având ordinul KGB, aţi bătut, care mai direct, care mai indirect, care mai fin, toţi în fraţii Ghimpu – Gheorghe şi Mihai. Tot la ordinul KGB, realizat de unii din voi,  Gheorghe Ghimpu, care în timpul când voi lustruiaţi şi lingeaţi papucii ocupanţilor, el îngheţa  în gulagul Uralului, N-A VORBIT la prima Mare Adunare Naţionala din 27 august 1989 (supranumită, atunci, de actualul deputat PL Boris Vieru „ora astrală a neamului”), fiind nu doar deţinut politic, dar şi secretarul Frontului Popular. Noi, familia Ghimpu, am fost şi rămânem şi-n continuare „duşmanii Rusiei” şi  acei care „încurcăm cel mai mult” stăpânului vostru (răsfoiţi presa anilor de atunci şi de azi şi o să vă convingeţi, cine nu crede). Şi tot noi, sângele  Ghimpesc, suntem şi „duşmanii propriului  popor”, numai că în locul lui badea Gică, care a fost băgat înainte de timp în mormânt de stăpânii voştri kaghebişti, sau poate de unul din voi, cine ştie, în lista „duşmanilor” este inclus şi nepotul meu,  Dorin Chirtoacă, actualul Primar General al mun. Chişinău. Iată cum demonstraţi voi dragostea faţă de popor, iată adevăratul  vostru patriotism, ne…………!    Din cauza voastră, trădători de Neam şi Ţară, în anul 1993 a avut loc demisia conducerii Parlamentului, şi asta pentru a-l înscăuna pe P. Lucinschi în fotoliul Preşedintelui Parlamentului. (Argumentul vostru în favoarea demisiei: “M.Snegur nu va fi primit de Preşedintele Franţei François Mitterrand şi astfel nomenclatura comunistă va primi o mare lovitură “ – a fost şi rămâne ridicol şi copilăresc). Dacă nu era demisia, P. Lucinschi nu devenea Spicher şi nici nu ajungea să fie şi Preşedintele Republicii. Datorită tot vouă, tata şi feciorii lor au trăit şi continua să trăiască, ca-n sânul lui Dumnezeu şi nu doar azi, dar în toate timpurile: şi în perioada când conduceau dictatura comunistă de ocupaţie, şi în perioada zilelor noastre. Poporul însă şi atunci, şi acum trăieşte ca în sanul dracului, iar acei care şi-au jertfit viaţa pentru  acest popor au fost şomeri şi în perioada sovietică, şi în perioada democratică.

Iată aşa, stimaţi cetăţeni, construim noi timp de 23 de ani viitorul nostru european, având câte o şansă odată la 10 ani. Rusia însă face totul ca această integrare să nu se producă şi întotdeauna o face cu mâinile unora dintre cei mai iubiţi de către Dvs. Regretabil şi foarte dureros este că acest lucru se întâmplă tocmai în anii când SUA şi Europa vin cu o susţinere  atât politică, cât şi financiară pentru a ne ajuta să ne eliberăm odată şi pentru totdeauna de ocupaţia rusă. Dar Rusia nu doarme, iar poporul nostru doarme şi, din păcate, a avut şi are mulţi trădători, iată de ce trăim umiliţi şi săraci.

Oricum,  dreptatea şi adevărul pe acest pământ va triumfa, trebuie doar să luptăm şi în continuare şi această zi sunt sigur că va veni. Neaparat va veni! Şi ştiţi de ce? Fiindcă imperiile toate mor, dar odata cu ele mor şi trădătorii, iar luptătorii pentru Om,  Neam şi Ţară,  nu mor niciodată.

Treziţi-vă  moldoveni, soarta noastră e în mâinele noastre, puterea la fel, nu admiteţi trădătorilor să ne fure viitorul, de noi depinde cum vom trăi mai departe, în libertate şi bunăstare împreună cu poporul român în marea familie Europeană, sau săraci şi umiliţi, aşa cum ne umileşte Rusia timp de 200 ani.

9 răspunsuri to “Încă o dată despre “arta” trădării (VI)”

 1. ion Says:

  dle Mihai Ghimpu, va rog sa va lasati de fumat, de cafea, consumati mai multe fructe si legume, mai faceti ceva sport, pentru ca vom avea mare nevoie de Dvs., va rog din tot sufletul sa aveti grija de Dvs. și de nervi, pastrati sanatatea!!!

 2. Anatol Arhire Says:

  Profund de acord cu Dstra.Ani buni Va doresc!

 3. TOADER Says:

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

 4. Alex Says:

  Pentru un moldovean patriot vedeti articolul despre Theodor Missir

  http://mirceaplaton.com/html/articole_missir.htm

 5. romanu Says:

  DOMNULE Ghimpu , sunt vechiul si actualul mesager al albului pe internet ,gica ,pseudonim romanu .
  desi nu prefer sa intervin de fiecare data pe blogul dumneavoastra reflectand la situatia politica din aprilie as prefera sa vin cu anumite indemnuri .

  De ce se intoarce roata oare si televiziunile carora li se punea pumnul in gura pe vremea comunismului mafiotizat al pcrm apeleaza la deviza „pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti „.
  jurnal tv sau pro-tv sunt printre zecile de reprezentante ale mass-media care pun presiune pe dumneavoastra si pe partidul dumneavoastra .

  stau si ma intreb de ce nu a facut asta spre ex n4 .

  oricum dumneavoastra stiti exemple mai elocvente decat atat .

  stateam si ma uitam la emisiunile lorenei bogza cu mihai ghimpu si va punea in aceeasi oala cu pd si pldm .

  union .md mai nou „deschide .md” ,romanesc face acelasi lucru .

  jurnal md , emisiuni preponderent in limba romana .
  care sa fie motivul pentru denigrarea de catre principalele publicatii si posturi tv care ar trebui sa va pupe mainile pentru ca inca mai activeaza ?

  daca am uitat vocea basarabiei va rog sa ma scuzati -cel putin pe site- unde saharneanu cu sotia dumnealui sunt parca desprinsi din alt timp cand se publica ceva acolo .

  petru bogatu ,sau tardea sau arcadie gherasim ,nicolaie negru ,etc .
  toti intr-un cor dau de pamant de luni de zile cu p.l.

  aici stam si ne intrebam de fapt ,de ce aceste publicatii si posturi denigreaza pl-ul?

  iata care este in viziunea mea adevarul !

  pldm este sustinut dupa cum am mai zis si in alte randuri de imperiul negru al vestului .

  tot ce este din vestul republicii face parte din imperiul negru iar mass-media cu influente romanesti nu face exceptie .

  astazi magnatii care conduc aceste societati au abandonat de mult ideea unirii basarabiei cu romania si s-au lasat pentru anumite sume de bani variabile influentati de imperiul negru vestic sa faca jocul lui ,punand presiune pe mihai ghimpu si p l ,doar doar o ceda si va accepta pldm-ul unic conducator si integrator in u.e.

  ei ,imperiul vestic ca si cel rosu ,estic ,nu doresc p l -ul ca partid sa mai fiinteze pe meleagurile romanesti stramosesti .
  de ce ?

  pentru ca promoveaza romanismul si istoria ,adevarata ,pentru ca promoveaza omenia si profesionalismul, promoveaza politica pentru oameni ,etc .
  aici ,la granita celor 2 imperii nici cel vestic nici cel estic nu este interesat ca norodul sa fie reprezentat si desteptat fiindca nu mai poate fi condus .
  Televiziunile de care vorbesc aici au fost cumparate pe cativa lei pentru a face jocul intereselor vestice care vor sa dea „delete ” p l -ului si p.d.m.-ului FIINDCA II INCURCA PLANUL DE DISTRUGERE SOCIO-ECONOMICA .
  in ceea ce prinveste p.d.m. -ul se cunosc prea multe faradelegi si smoala de pe acest partid nu mai trebuie scoasa in evidenta .
  astfel pdm-ul este un miel mic care poate fi sacrificat de paste .
  insa p l -ul nu .
  javrele stiu asta si se gandesc „mai ce sa facem noi sa-i inchidem pl-ului gura ”
  sa inscenam ceva , sa il stropim cu gainat ,poate poate lumea si omul nu l-o mai vota si nenorocitul ala de ghimpu o ceda sa faca jocul imperiului negru, acela cu filat unic conducator de oaste in uniunea statelor europene ,acolo unde lumea nu mai are scapare .
  nu am zis aici ca uniunea euroasiatica este o alternativa si nici nu va fi vreodata .

  astfel cel putin la nivel mic si mediu persoanele de origine romana dintre prut si tisa nu mai tin iubirea de neam si tara si nu mai militeaza pentru intregirea patriei noastre ci profita de deschiderea pe care o ofera romania in ochii oamenilor din basarabia pentru a fi cumparati cu cateva sute de mii de euro si sa faca jocul omului negru .

  ei fiind cumparati sunt in stare sa dea si in cap daca seful le cere asta .

  dar asta nu trebuie nici cand sa va puna pe ganduri .

  ca o paranteza stiti de ce este atata bulibaseala in republica moldova si este trasa cand hais cand cea?
  fiindca in primul rand se afla la granita dintre 2 mari imperii si in al 2 lea rand mai exista minuneeeeeee !in europa un partid cu 10 la suta in sondaje dar care conteaza spre nemultumirea unei intregi lumi internationale in actul guvernarii si cel mai rau e ca reprezinta interesele populatiei locale in zona .
  o mica paralela putem pune guvernului ungariei care face politica numai pentru cetateni sau in mare parte si este sanctionat si niciodata inghitit la bruxelles pentru asta .
  pentru asta pot spune ,da p l -ul lui mihai ghimpu este un partid mai socialist decat orice alt partid .
  fiindca de aia a fost facut ca idee socialismul -comunismul ,pentru ca o intreaga natiune sa fie adusa la aproximativ acelasi nivel si sa nu mai existe in veci holera , ciuma , t b c ,,sa fie amenajate scoli, sa nu mai fie populatia analfabeta ,sa fie construite uzine si fabrici sa aibe lumea cu ce sa se intretina ,dar nu mai intru in detalii .
  comunismul ponderat nationalist unde puterea este atribuita unui intreg consiliu este si va fi pentru mine ca persoana cea mai buna oranduire politica vazuta vreodata in lume .

  cel putin pentru ca dumneavoastra domnule ghimpu doriti binele populatiei, puteti fi considerat in alb socialist nationalist .
  si pentru asta va felicit .
  in romania nu a fost un astfel de partid si a cedat repede prin basescu si iliescu .
  romania insa a avut pana in 1989 un devarat patriot in frunte ,dar a fost omorat si batjocorit .
  lasa ca acuma este mai bine si asta e doar inceputul .

  poate v-am pierdut in detalii insa am simtit nevoia sa vorbesc cu dumneavoastra sa va indemn din toata inima cu toata convingerea pe care o poate avea un om sa nu cedati acum !

  realizez ca presiunea din toate partile este foarte mare pe dumneavoastra si partidul dumneavoastra .

  nu zic ca integrarea in u.e. este un rau foarte mare daca republica moldova stie sa negocieze la sange dar la sange- caluzele integrarii europene nelasandu-se dusa ca romania ca un miel la taieresi sa ia ca exemplu ungaria si turcia care nu este parte din u.e. iar merkel se roaga in genunchi sa intre in u.e. fiindca in timp ce o intreaga europa se da de ceasul mortii ca e criza economico- sociala turcia nemembra u.e este in crestere cu ecnonomia fiindca acordul de liber schimb si aprofundat si alte acorduri daca nu sunt negociate in folosul cetatenilor repulblicii moldova ,republica va deveni un stat realmente fantoma .

  pentru ca interesele sunt ca republica sa intre in u.e. cat mai repede si cu clauze distrugatoare pentru cetateni dumneavoastra aveti aceste probleme acum si azi .

  va zic – nu va pierdeti speranta si nu cedati pentru nimic in lume cu candidatura lui vlad filat ca prim-ministru .

  vlad filat este mesagerul negru al intereselor imperiului negru si acest om va aduce tara in pragul saraciei si mortii milioane de persoane .

  aveti grija deasemenea sa-i vizati pe toti pldm-istii fiindca o copilarie sa credem ca doar filat acolo este oaia neagra intre oi albe .
  pldm-ul alaturi de alte partide ,marionete ale imperiilor nu ar trebui sa fiinteze in aceasta tara .
  de soarta alegerilor trucate insa v-am vorbit in comentariul trecut …….

  intr-o societate bolnava unde unii sunt papusarii imperiului rosu de est , altii celui negru de vest partidul dumneavoastra si dumneavoastra sunteti cu adevarat ghimpele peste care nu trebuie sa treaca nimeni .

  nimeni nu extermina populatia din basarabia .
  deviza „pe aici nu se trece ” are darul de a va fortifica pe pozitiile dumneavoastra in a nu ceda .
  nu cedati domnule ghimpu !

  luptati fiindca noi ,patriotii romani suntem aproape de dumneavoastra cu sufletul si nadejdea !

  orice se va intampla intotdeauna partidul liberal cu mihai ghimpu va pica nepatat si in picioare fiindca partidul liberal este compus vreau sa am convingerea numai din oameni cu adevarat oameni in moralitate si profesionalism care isi iubesc tara si poporul pe care il reprezinta .

  trebuie sa intelegeti ca sunteti ultimul si cel mai fortificat bastion al intreselor cetatenilor in moldova iar asta trebuie sa va imbarbateze .
  nu va face-ti griji de jigodii si javre care isi pun stampila necuratului pe mana si pe frunte .
  exista un dumnezeu care va face dreptate si peste cativa zeci de ani populatia isi va da poate seama ce a reprezentat familia ghimpu si rolul acesteia in frontul salvarii nationale ,cel adevarat .

  totodata fac apel sa nu va enervati in ultimul hal pentru jegurile cu care este stropit partidul liberal ,inainte sa explodati, sa luati cum se spune o gura de apa rece .
  sa stati sa cumpatati {nu totdeauna } si sa ii ardeti rau da rau de tot mai tarziu ,gandind foarte bine strategia pentru a demasca raul exact ca la serialul poirot .
  fiti inteligent cu acestea !

  daca ii demascati inteligent, ii ingropati si la propriu si la figurat si asa vede lumea a carui interese poarta si pro-tv -eul care post romanesc ar trebui sa-i fie rusine sa intre in pamant sa spuna astfel de chestiuni -impreuna pana la urma cu bogza si cu altii precum adevarul ,jurnal,md ,vocea basarabiei , deschide .md si lista poate continua la nesfarsit .
  dumneavoastra aveti dreptatea ,cetatenii neatinsi de influente si in primul rand pe MARELE DUMNEZEU de partea dumneavoastra .
  nu cedati nici intr-un milion de ani ,militati pentru dreptate si adevar pana la sfarsitul vietii dumneavoastra si veti iesi cu capul sus din toate .

  „Limba noastră-i o comoară
  În adâncuri înfundată
  Un șirag de piatră rară
  Pe moșie revărsată.

  Preoți, cu cruce-n frunte! căci oastea e creștină,
  Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
  Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
  Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ!

  AMIN !

  .

 6. Ricky Ardezianu Says:

  Cita dreptate are domnul Ghhimpu! Mizerabilii fac jocul Moscovei, imbogatindu-se pe contul asta! Lui ex presedintele Lucinski si tuturor ciracilor sai li e in cur de poporatia Basarabiei, ei, gindindu-se, doar la rinza lor si cum sa submineze in continuare mersul firesc al Basarabiei spre Uniunea europeana, alias Romania! La zidul infamiei cu ei! Istoria nu-i va ierta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: