Bună ziua, dragi moldoveni și europeni !

La revedere Europa,
                                  Noapte bună, Fruntea Țării,
                                                                                Adio, Talpa Ţării!

Urmărind presa și comentariile pe internet, purtând între timp discuţii cu unii cetăţeni, am înţeles, că gândurile, grijile, discuţiile, certurile între diferite tabere, chiar şi huiduielile aruncate de unii mari „patrioţi”, se datorează situaţiei în care ne-am pomenit după denunţarea de către V. Filat a Acordului AIE-2.
În 2009, chiar în sânul unei singure familii s-a votat adeseori diferit: soţia pentru PL, iar soţul pentru PLDM, ceea ce  a însemnat că pentru mulţi cetăţeni aceste două partide sau, mai bine  zis, echipele şi liderii acestor partide erau trataţi drept „buni şi de-ai noştri”. Au împărţit votul în familii, numai să fie daţi jos comuniştii, pentru totdeauna.
Şi ce avem astăzi?… O situaţie mai favorabilă ca niciodată pentru revenirea comuniştilor la putere, în aceşti trei ani de guvernare. Cine-i vinovatul principal şi cu ce s-a ocupat trei ani de zile Prim-ministrul V. Filat? Cu deplasări nenumărate peste hotare, cu PR-uri, cu şantaje, cu „înverzirea” Republicii, cu gândul şi faptele doar la puterea absolută şi acumularea averilor, de parcă am fi situaţi geografic în Asia!!!
De ce nu cunoaşte nimeni până acum care-s motivele denunţării Acordului AIE-2, chiar dacă a trecut o lună întreagă! Bla, bla, bla… şi-atât din partea Liderului PLDM! Oare nu este clar, că atunci când nu prezinţi argumente serioase într-o problemă vitală pentru noi, ce ţine de viaţă sau moarte, asta miroase a trădare în folosul Rusiei? Să distrugi Alianţa, fără de care nu se poate produce Integrarea Europeană, conectarea gazoductului Iaşi-Ungheni, iar ca rezultat, distanţarea de „Imperiul răului” şi evitarea veşnicului şantaj rusesc (vinul, gazele şi alte posibile „scenarii” de umilinţă şi sărăcie) – ce altceva decât TRĂDARE ar mai putea însemna denunţarea acestui document? De trei ori ocupat, teritoriul dintre Prut şi Nistru riscă şi a patra oară să fie subjugat, dacă nu de tot, măcar o treime din teritoriu (Transnistria).
De trei ani suntem cu toţii în vizorul tuturor – şi V.Filat, şi V.Plahotniuc, şi M.Lupu, şi subsemnatul. Astfel, fiecare cetăţean ar fi avut posibilitatea să ne cunoască şi să ne aprecieze după fapte şi nu după vorbe!
Dar ce folos de presa liberă, dacă ea este folosită de către cei cu mulţi bani, care, bănuim, nu i-au făcut prin muncă cinstită, ci prin metode ne-ortodoxe, prin luptă acerbă între clanuri şi  împotriva celor care doresc să oprească jefuirea continuă a poporului. Apropo, observaţi că cei, care au agonisit averea prin muncă asiduă nu au televiziuni… De ce? Probabil, că ei nu au de ce se teme, lor nu le trebuie să plătească analişti politici, bloggeri, burtărari de tot soiul, de frică că într-o zi vor fi închişi sau vor pierde tot ce-au agonisit. Numai hoţul strigă „vine hoţul”, numai hoţul aruncă osişoare pentru a fi apărat şi lustruit.
Eu cred că astăzi, pentru cei care au demnitate şi ţin la neamul lor, lucrurile s-au limpezit. Cu ochiul liber se vede că am fost trădaţi şi e clar de către cine.
Unii, însă, în loc să deosebească grâul de neghină, stejarul de tufar, continuă lupta; numai că de data aceasta cu ochii închişi – refuză cinic să „creadă” (recunoască) ceea ce am văzut, am auzit şi ştim cu toţii! Aceştia nu vor sa facă o analiză pentru a clarifica şi a arăta tuturor din jur „who is who”, adică cine şi ce reprezintă cu adevărat. Cine şi pentru ce a venit în politica mare în anul 2008: pentru oameni sau pentru putere și bani; pentru a salva odată şi odată această palmă de pământ sau pentru a lua puterea şi a o vinde, aşa cum au vândut-o alţii până la el? Atacă şi iar atacă în numele dreptăţii, dar, de fapt, contra ei; în numele adevărului, fiind de fapt, de partea minciunii; împotriva hoţului, dar de fapt, în apărarea lui; în numele Țării, dar de fapt, împotriva Ei… Nu contează, CIORICUL să le fie asigurat.
Vedem că carul s-a oprit la mijloc de drum şi că unul din drumeţi pune „talaghir”, iar noi, ca moldovenii, luptăm nu împotriva celui cu „talaghirul”, ci împotriva celui, care continuă să tragă înainte… Cel cu piedica trage sforile şi triumfează, iar noi, în loc să ne unim cu toţii împotriva ăstuia, foarte fin plasat în interiorul nostru de către străini, luptăm între noi, făcând abstracţie de arhicunoscuta strategie: dezbină şi domină; corupe sau foloseşte-l pe cel corupt sau orgolios din cale-afară şi atunci devine mai uşor să distrugi din interior; căci, dacă ataci din afară, luptătorii se consolidează şi e mult mai greu să obţii victoria… În interiorul cetăţii îl vezi pe cineva ca patriot, ca şi coleg de luptă, iar pe cel din afara cetăţii – ca pe un duşman: iată şmecheria, iată strategia, prin intermediul căreia îşi rezolvă străinul sarcinile! Fiţi de acord, e mult mai eficace utilizarea acestui fel de instrument, decât folosirea unor armate întregi – doar prin „disponibilitatea” unui singur „lider” de partid!!! Unii, însă, se fac a nu vedea, a nu înţelege ce s-a întâmplat de fapt şi cât de simplu şi „elegant” a fost făcut jocul Rusiei, a fost trădat cursul nostru european. Ei continuă s-o facă pe „mortul în porumb”… Atacă pe cine nu trebuie atacat şi apără pe cine nu trebuie apărat!
Aici, vrei-nu-vrei, te pui pe gânduri – oare nu cumva sunt şi ei din tabăra „novgorodiştilor”? Altfel, cum să înţelegi că pe trădător îl fac patriot, îl ridică în slăvi, iar pe cei care au dreptate îi transformă în trădători? Iar oamenii, buimăciţi de atâta „informaţie”, nu mai ştiu în cine să creadă, întrebându-se nedumeriţi unul pe altul: cine totuşi are dreptate; pe cine să-l creadă şi pe cine nu; va fi AIE-3 sau nu va fi… Iată ce se întâmplă, când cineva îşi închipuie că a devenit „Dumnezeu”! Iată respectul acestui „Dumnezeu” faţă de cei, care şi-au dat votul pentru cauza europeană, iată dragostea lui faţă de oameni şi faţă de Patrie. Încă o dovadă în plus, că Ţara pentru unii moldoveni, dar mai ales pentru cei „sus-puşi” este Rusia.
Multe lucruri văd şi le înţeleg dedesubturile şi doar răspunsul la o singură întrebare rămâne pentru mine obscur: unde-i intelectualitatea noastră, adevărata Frunte a Ţării, care mereu trebuie să stea de strajă şi să nu se conformeze / plieze pe orice guvernare care vine la putere, mai ales dacă aceasta este împotriva idealurilor naţionale? Sau pe Fruntea Ţării n-o mai interesează cum o duce Talpa Ţării – ţăranii, adică, buneii şi părinţii noştri? Poate lumea nu duce lipsuri, are de toate şi eu nu apreciez corect lucrurile? Scuzele mele, dar unora dintre voi aş înclina să vă dau dreptate, căci mare păcat ar fi dacă n-am recunoaşte „realizările” de la Banca de Economii, Vamă şi Fisc; dar cea mai mare realizare a Prim-ministrului este „schimbarea la faţă” a R. Moldova. Să reuşeşti să schimbi o Moldova foarte săracă într-o „Moldovă fără sărăcie” în doar trei ani ar fi fost imposibil, doar dacă nu cumva eşti geniu şi munceşti de curg sudorile de pe tine precum curge apa la vale. Dar, cum spune un proverb latin, „Finis coronat opus”, adică „Sfârşitul încoronează opera”. Noi nu trebuie să fim invidioşi, ci „să-i dăm Cezarului ce-i a Cezarului”.
Alianţa pentru Integrare Europeană-2 a murit, în schimb Patria noastră mică şi chinuită, Republica Moldova, a reînviat. Trăiască Republica Rusă Moldova! Primăvara-i frumoasă, lumea-i fericită, cetăţenii plecaţi peste hotare au început a trimite mai mulţi bani… Bucuria bucuriilor pe toate malurile râurilor noastre Prut, Nistru şi Bâc. Într-un cuvânt, viaţa merită s-o trăieşti.
Faptul, că în mod conştient şi obraznic V. Filat a desfiinţat AIE-2, că a votat cu fracţiunea PCRM proiectul de lege privind lichidarea funcţiei de Prim-vicepreședinte al Parlamentului, împingând, iarăşi, conştient  PD  spre demiterea Guvernului (ceea ce înseamnă practic 99% alegeri anticipate şi readucerea comuniştilor la putere); că a trădat colegii de Alianţă, cetăţenii statului, conducătorii statelor puternice şi cu mare influenţă  care au vizitat R. Moldova şi, nu în ultimul rând, partenerii noştri europeni; că prin aceste mişcări se atentează foarte discret la cursul nostru european – toate acestea sunt nişte fleacuri, probleme minore…Aşadar, stimaţi compatrioţi, nu văd de ce v-aţi deranja, căci viaţa continuă… AIE-3 va fi!  Se va schimba, după cum vor unii, doar titlul şi totul va fi bine! Ce-i drept, pentru cei aleşi, după cum se şi cade – funcţii înalte; pentru alţii, mai puţin aleşi, după obişnuinţă – ce mai rămâne; iar pentru ceilalţi, adică restul – gaura covrigului… Adică, din nou aceeaşi poveste, aceeaşi situaţie: în genunchi, dar „eliberaţi”, nu ocupaţi; „suverani” şi „independenţi”, dar în CSI; cu Acord de pace după ocuparea Transnistriei dar în favoarea Federaţia Ruse; cu ideea de „două state”, prin memorandumul Lucinschi – Primacov, iarăşi în favoarea Rusiei; cu ostaşi participanţi la parada militară de pe Piaţa Roşie ca „învingători”, dar cu prezența armatei ruse în cetatea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Tighina, timp de 200 de ani; cu hotărârea Curţii Constituţionale despre neconstituţionalitatea Decretului cu privire la declararea zilei de 28 iunie 1940 drept zi a ocupaţiei ruseşti; şi cu o „integrare europeană” iarăşi după voia Rusiei… Bravo, feciori ai poporului! Înainte spre Siberia, nu aveţi frică, căci tărâmurile vă sunt cunoscute! Chiar dacă acolo sunt mulţi moldoveni stabiliţi cu traiul încă din vremurile de tristă pomină stalinistă, loc mai ajunge şi pentru alţii…
Cred că, în marea noastră majoritate, înţelegem: aşa nu mai poate continua. Dacă ne considerăm urmaşii lui Ştefan cel Mare și Sfânt,  trebuie să salvăm Ţara şi viitorul ei european, dar nu pe trădători şi corupţi. Oare cât de „patriotic” este, fiind certat cu legea, să pui în situaţie foştii colegi de Alianţă să decidă: „ori eu Prim-ministru, ori alegeri anticipate”!
Stimaţi compatrioţi, mă întreb, vă întreb şi cred că se întreabă şi europenii: noi ne mai dorim sau nu un parcurs european? Căci, dacă se insistă pe candidatura lui V. Filat în calitate de Prim-ministru, care vrea să păstreze în continuare miniştrii corupţi, aceasta va duce inevitabil la devalorizarea ideii europene şi dezamăgirea totală a cetăţenilor. Ceea ce va însemna că peste doi ani, după alegerile parlamentare (poate şi mai devreme), cu siguranţă ar putea câştiga comuniştii sau alte partide pro-ruse… Înfrângerea noastră şi victoria lor înseamnă schimbarea direcţiei politice a ţării! Şi atunci nu ne va rămâne decât să spunem:
La revedere Europa! Noapte Bună, Fruntea Țării! Adio, Talpa Ţării…

9 răspunsuri to “Bună ziua, dragi moldoveni și europeni !”

 1. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  Basarabeni,Va doresc cele mai bune ganduri: RIDICA-TE, BASARABIE! Paraseste Temnita Ruseasca si intoarce-te in ACASA PARINTEASCA! LA FRATI SI SURORI DE ORIGINE LATINA!

 2. Alex Says:

  Astept sa fie alegeri anticipate. Nu mai votez Pl. Acest partid va merge in istorie. La alegeri voi vota Miscare Populara Antimafie. Voi alege oameni noi ca sa va alunga pe voi hotilor si banditilor ca v-ati impartit banii statului intre voi, dar noi oameni traim in saracie si trebu sa fujim din Tara ca sa nu murim de foame.

 3. Sveatoslav Cibotaru Says:

  Eu zic,ca Europa nu-i o fetiscana naiva ,da-i femee gospodina .Si daca tot vrem sa fim cu ea neamuri ap nu-i bine s-o birfim.Ii mult mai bine sa ne staruim din tot sufletu sa scapam de riea dobindita intre timp.Anevoioasa treaba ,da macar sa aratam ca vrem sa scapam de ea.Macar obrazu sa fie curat.Respect pentru cei cu obrazu curat,ca pina la urma tot cu pielea noastra raminem.Da cei cu piatra in sin si cu limba pe umar,ori cei cu capu in traista ramin nici pe drum nici pe carare.Sigur.

 4. aster Says:

  Vă place să găsiți vinovat la toate relele pe Filat, iar pe dvs niciodată nu vă puneți în poziția vinovatului. Dvs fați parte din tot scandalul ăsta și în fața alegătorilor purtați aceiași vină, așa că nu mai dați toată vina pe Filat și nu vă ascundețu după Plahotniuc a cărui interese apărați. La următoarele alegeri riscați să nu accedeți în parlament.

 5. romanul Says:

  domnule ghimpu, urmaresc de ani buni politica republicii si cred pot sa trag anumite concluzii .

  1
  pldm este catelul europei nu al rusiei iar denuntarea acordului a fost orchestrata de mai mult timp .

  este mana imperiului vestic in dorinta lui de a acapara totul in republica moldova si a aduce cetatenii la sapa de lemn .
  mai mult ,este mana neagra a intereselor obscure ale unei parti a americii.
  sa nu creada cineva ca un om care este decorat de america face jocul moscovei .
  mai ganditi-va un pic si veti intelege ceea ce a insemnat denuntarea acordului .
  2
  declararea simbolurilor comuniste neconforme cu cele ale europei, deci comisia de la venetia recomanda moldovei repunerea in drepturi a insemnelor comunistilor rezulta o mare palma data cetatenilor care vor scaparea de sub influenta ruseasca data de vestici .
  3
  tot mai multe voci precum cea a unui catel din franta de la pro-tv la care ati fost dumneavoastra invitat par sa puna presiune ca toate celelalte partide ale aliantei sa voteze iar pe filat si pldm -ul corupt .

  si asta nu din mana rusilor ,ci din mana europenilor ,adica celor care respecta cel mai mult valorile democrative si europene .

  4 .
  nu v-ati intrebat nici macar o data de ce un partid infiintat relativ recent ,pldm a putut intrece in sondaje pd si pl?
  mai ales pd ,care era partidul cel mai apropiat ca doctrina de partidul comunistilor pe care lumea il voteaza .

  ca sa nu bag si ceilalti oameni in ceata .

  alegerile in moldova au fost trucate .
  pcrm este mesagerul imperiului estic ,pldm este mesagerul imperiului vestic .
  pl si pd nu au ce cauta in viziunea si a vesticilor si a esticilor .
  fiecare dintre cele 2 imperii doreste influenta .
  in acest sens pldm a denuntat acordul sperand ca murdarind colegii aie va acapara intregul electorat si va avea intreaga putere .

  rezulta .
  din toate aceste jocuri murdare , cumulat cu semnele de intrebare pe care singur dumneavoastra vi le-ati pus cu privire la acordul de liber schimb si la ceea ce se pregateste pentru cetateni din partea europenilor ,v-as sfatui batandu-va pe umar daca imi permiteti ca un prieten. sa nu mai cautati iluzii de sarte in integrarea europeana ca alternativa la cea a unirii republicii moldova cu romania .

  aici dumneavoastra sunteti un om bun cu oameni vrednici in pl care se bat cu cele 2 imperii care vor raul cetatenilor si statului .

  parerea mea ar fi ,reflecand la atatia ani de pseudo-democratie si pseudo-independenta mai mult in acte a republicii ,este sa revenitimesajul unireii republicii moldova cu romania ca singura cale care sa ne rupa de imperiul raului cum dumneavoastra ziceti ,cel de est .

  s-au incercat pe parcursul a 2 decenii de independenta diferite scheme ,de integrare ,de reforme ,de democratie ,
  toate au picat dintr-un singur considerent :
  estul si vestul se inteleg peste capul oamenior ce si cum sa incline acest stat mic si amarat .

  domnule mihai ghimpu pasiti spre unicul mesaj care inca poate…..mai poate salva arca basarabenilor din republica -unirea cu romania ca singura solutie ,prin care sa aratam toti cetatenii natiunii romane , si estului deznationalizator si vestului hapsan ca noi ,natiunea romana ,decidem unde si cum sa traim pe pamant strabun ,nu trebuie sa vina nici ue sa ne impuna gaze de sist si falimentul srl-urilor oamenilor si nici rusia cu limba moldoveneasca si istorie falsificata sa ne dicteze ,noua , romanilor unde si cum sa traim .
  SA TERMINAT !
  vedeti in adancul sufletului ca un om bun ce sunteti ca de fapt insasi republica moldova este un stat ratat .
  este timpul ca din cenusa sa ne ridicam toti ,si sa avem aceeasi voce si sa spunem pe aceeasi limba .da unirea cu romania intr-un singur stat national unitar romanesc ,unde sa nu se mai implice nici estul nici vestul este singura solutie
  integrarea europeana a fost taiata nu din interior neaparat ci de intelegerea vesticilor cu esticii .

  aici isi joaca interesele america si rusia .
  pl si pd nu apartin nici rusiei si nici americii deci in viziunea amandorora imperiilor aceste partide trebuiesc sterse de pe harta politicului .

  acest lucru nu se va intampla !
  rememorati istoria si vedeti de ce va spun acest lucru .
  cand romania sub cuza s-a format in prima faza toata europa era impotriva acestei uniri a moldovei de vest cu muntenia .
  dupa aceea vazand puterea romanilor au mai fetuit-o .
  asa si acum .
  fiindca asa suntem noi romanii ,un ghimpe in calea intereselor a vestului si estului .
  germania cu rusia , america cu rusia ,vor sa treaca peste interesele si dorinta oamenilor .
  dumneavoastra sunteti un om bun cu adevarat si lucrati pentru cetateni .
  va solicit in calitate de cetatean cred eu realist si neatins nici de est nici de vest , sa adoptati de urgenta orientarea spre unire .
  doar asa cetatenii republicii moldova vor avea liniste ,doar uniti cu romania intr-un singur stat .
  estul isi spusese de mult cuvantul .
  acum vestul si-a spus si el cuvantul iar democratia si valorile europene sunt niste vorbe in vant .
  state care sa puna presiune ca filat sa devina iar premier , decizii care repun in drepturi insemnele comuniste in moldova de est , imprumutul statului la fmi fara nici un argument , goana dupa averi si secatuirea vistieriei statului nu ne face decat pe noi, cetatenii oriunde ne-am afla sa intelegem ca vestul este la fel de murdarit de gunoi ca si estul ,doar ca in est sa adopta politica cu parul, brutala iar in vest se adopta politica prostirii cetatenilor prin mass-media analisti politici , economisti etc,etc .
  romania unde a ajuns in 23 de ani de guvernare europeana sub jurisdictia vestului,? cipru si grecia unde au ajuns , atatea tari ,portugalia ,chiar si america de la care a pornit criza unde au ajuns ?

  gaze de sist?

  despadurirea tarilor , furtul pana la faliment a statului, ?

  vinderea tuturor companiilor statului, cfr , electrica , etc etc etc .
  ce a facut vestul din noi?
  ce vrea sa faca estul din noi?

  ajunge cu mascarada asta a imperiilor de influenta .
  amundoua sunt rele iar unirea este singura metoda de a contraataca influentele imperiilor de azi .
  unirea este singura alternativa de rupere de imperiul rusesc o data ce vestul cu estul se inteleg care sa ia ce sa ia peste capul oamenilor .
  integrarea europeana ,caput !
  promovati unirea cu romania si constituiti o unitate in acest considerent !

  anume aceasta metoda este cea care ne-a mai ramas in piciore si sungura prin care cu adevarat putem fi toti romanii europeni la noi acasa .
  nu cautati la washington si berlin, nu cautati la bruxelles si paris .
  ati vazut ce va spun aia?

  vlad filat prim- ministru ca serveste interesele obscure ale vesticilor ,cetatenii sa moara de foame pe strazi dupa cum vor vesticii .
  de est nu maia re sens sa mai spunem .
  crimele impotriva noastra nu se iarta si nu se vor ierta cate zile o mai avea natiunea romana pe pamantul asta
  Domnule ghimpu ,a sosit vremea sa fiti realist perspectivele externe ale statului pe care il reprezentati atat cat ati fost ales sa il reprezentati !
  cu caldura unul dintre cei mai infocati sustinatori ai dumneavoastra si familiei ghimpu in general gica pseudonim ,romanul.

  nici vestul si nici estul nu a vrut romania mare si nici vestul si nici estul nu va vrea binele acestei natiuni.!

 6. Luca Matei Ioan Says:

  Domnule Ghimpu, pe Dumneavoastra va respect mult, pentru ca sunteti cu poporul, pentru ca luptati pentru principiile si ideile dumneavoastra, dar pe de alta parte si va bateti joc de popor punand in functie asa oameni ca Gheorghe Salaru in fruntea ministerului mediului… Stimate Dl. Ghimpu, patriotizmul e patriotism, si buisnesul e buisnes, dar tre sa avem si noi un pic de rusine si sa ne atarnam corect fata de tara…
  Cu respect

  Dl. Prof. Matei Luca

  Universitatea din Craiova

 7. andrei basarabeanu Says:

  Multstimate, domnule Mihai Ghimpu, nu mai vorbiţi, vă rog despre alinţa AIE2, căci noi de fapt n-am avut niciun fel de alianţă. Am avut trei partide aflate la guvernare, care s-au mâncat permanent între ele în lupta oarbă pentru supremaţie. În guvernul Filat, demis recent, n-am avut nici măcar un ministru al alianţei. Toţi au fost miniştri de la un partid sau altul şi, apropo, aceşti miniştri nu erau subordonaţi premierului, ci liderului partidului care i-a delegat. Ce fel de alinţă e asta? Dacă am fi avut cu adevărat alianţă pentru integrare europeană, atunci Dumneavoastră ar fi trebuit să vă asumaţi răspunderea, nu doar pentru prestaţia miniştrilor PL, ci şi pentru ministrul sănătăţii, şi pentru cel al finanţelor, şi pentru fisc, şi pentru vamă, şi pentru procuratură etc. Asta dacă, repet, am fi avut alianţă şi nu trei partide aflate laguvernare, care au denumit împărţirea sferelor de influenţă cu trei litere AIE.

 8. ion Says:

  Dle Ghimpu, va inteleg indignarea si dezamagirea, ce sa mai spunem de noi simplii cetateni care poate multi din noi nici nu inteleg toate aceste jocuri politice care au loc. Asta-i politica dusmanilor nostri de a ne descuraja din aspiratiile noastre pro-europene, de a ne induce o adinca stare de lehamete. Aceeasi logica au avut si evenimentele din 7 aprilie 2009 cind tinerii au fost pedepsiti pentru cele citeva sute de mii de oameni care au depus cerere dupa 2007 la ambasada Romaniei cu scopul de a redobindi cetatenia. Ati observat doar ca tinerii au iesit in strada sa protesteze contra falsificarii alegerilor, dar ei s-au folosit de moment si au batut in cei mai curajosi, in ei au batut cel mai tare pentru a-i descuraja pentru totdeauna. Acum iar vom avea nevoie de vreo 10-20 de ani pina va creste o alta generatie care cel mai probabil ca urmeaza sa treaca prin acelasi tratament de descurajare prin orice metoda ca sa paraseasca bastina si sa ia calea pribegiei in strainatate…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: