Postul Sfintelui Paşti

Postul mare sau Postul Sfintelui Paşti este perioada de pregătire pentru Sfintele Paşti, fiind asemănat adesea cu o călătorie duhovnicească către Săptămâna Patimilor şi Înviere iar Învierea Domnului nu înseamnă altceva decât răscumpărarea omului căzut. Prin Adam cel vechi – am fost sortiţi morţii, dar prin Adam cel nou – am primit nu doar viaţa veşnică, dar şi darul înfierii, devenind toţi fii ai lui Dumnezeu după har.
Voi încheia cu un minunat cuvânt din Patericul Egiptean: „Nu îl judeca pe fratele tău după faptele lui, că poate faptele i le vezi, dar pocăinţa lui doar Dumnezeu o vede”.

Image

4 răspunsuri to “Postul Sfintelui Paşti”

 1. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  IN BIBLIE ESTE SCRIS: „CRESTINE,CAUTA ADEVARUL! ADEVARUL TE FACE OM LIBER…” Domnule Timofti,(presedinte al republicii moldova) GHEORGHE DAVID ESTE MOSUL MEU. UN MARTIR BASARABEAN. A CAUTAT ADEVARUL. IMPREUNA CU GHEORGHE GHIMPU,VALERIU GRAUR SI ALTI MARTIRI DIN BASARABIA SFASIATA DE RUSIA! ADEVARUL COSTA FOARTE SCUMP: AU PLATIT CU VIATA!

 2. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

  Basarabeni,Va doresc cele mai bune ganduri: RIDICA-TE,BASARABIE! Paraseste Temnita Ruseasca si INTOARCE-TE IN ACASA PARINTEASCA! LA FRATI SI SURORI DE ORIGINE LATINA!

 3. Alex Says:

  Astept sa fie alegeri anticipate. Nu mai votez Pl. Acest partid va merge in istorie. La alegeri voi vota Miscare Populara Antimafie. Voi alege oameni noi ca sa va alunga pe voi hotilor si banditilor ca v-ati impartit banii statului intre voi, dar noi oameni traim in saracie si trebu sa fujim din Tara ca sa nu murim de foame.

 4. Nu îl judeca pe fratele tău după faptele lui... | Ion Petrescu Says:

  […] Cine a scris acest mesaj puteţi afla dacă apăsaţi aici. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: