Mihai Ghimpu: PL nu va vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste

Indiferent de decizia Comisiei de la Veneția, care urmează să fie anunțată astăzi, liberalii nu vor vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste. Afirmații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Să vedem ședința Comisiei de la Veneția. Eu nu mă conformez pentru a revota legea, mă auziți. Curtea Constituțională nu este obligată să declare neconstituțională legea. Vă spun un caz. Când am fost la Curtea Constituțională în Germania, am discutat cu președintele cu privire la niște divergențe între noi și Comisia de la Veneția.

Știți ce mi-a spus? Președintele Curții Constituționale din Germania a spus: „Dl președinte, dar dvs sunteți stat suveran sau ce sunteți? Noi suntem stat suveran sau suntem republică socialistă a UE?”, a menționat Ghimpu.

UNIMEDIA precizează că în concluziile preliminare ale Comisiei de la Veneția este stipulat că interzicerea simbolurilor comuniste, aprobată anul trecut de Parlamentul Republicii Moldova, contravine standardelor europene. Comisia atenționează că Legea privind interzicerea secerii și ciocanului este contrară mai multor articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, printre care art. 10 „Libertatea de exprimare” și art. 11 „Libertatea de întrunire și de asociere”.

Comuniștii consideră că această lege contravine normele și standardelor europene. PCRM a sesizat Curtea Constituțională pe 18 septembrie 2012 pentru controlul constituţionalităţii unor prevederi legale care interzic utilizarea de către partidele politice a simbolurilor regimului totalitar comunist (secera şi ciocanul şi orice suport cu aceste simboluri), precum şi promovarea ideologiilor totalitare (sesizarea nr.33a/2012).

www.unimedia.md

6 răspunsuri to “Mihai Ghimpu: PL nu va vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste”

 1. vlad Says:

  Ghimpu a umblat cu bicicleta prin Occident, a umplut capul unor functionarasi cu CV-ul sau si cu barfe si gargare. Cum a fost tratat ca o nulitate infamanta, s-a vazut din „Cabinetul din umbra”. Una e sa faci hara-para din secera si ciocan si alta e cand chiar tu le ai dosite in cotloanele sufletului. Daca juristul Ghimpu ar fi constientizat ca RM e un stat, ar fi dat dovada de un comportament civilizat, nu de copoi atinsde boala vacii nebune, nu de fiara apocaliptica din jungla, nu de talhar din Marile Sudului!

 2. Președintele Curții Constituționale din Germania:"sunteți stat suveran sau ce sunteți?" | Ion Petrescu Says:

  […] Detalii privind contextul acestei declaraţii puteţi citi apăsând aici. […]

 3. Ruslan Says:

  bravo di Ghimpu
  unicul din Republica care mai este interesant ca personalitate

 4. ion luca Says:

  ba eu unul sunt liberal si daca mai face ghimpu si prostia asta imi pierd increderea in el de tot!

 5. Ion Stoica Says:

  bravo dl Ghimpu

 6. LILIANA Says:

  Normal. Republicile Baltice au votat.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: