Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi la Berlin cu oficiali germani

imgPreşedintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu a avut astăzi la Berlin mai multe întâlniri cu oficiali din Germania. Discuţiile au fost purtate cu Cristoph Heusgen, consilier pentru politică externă a Cancelarului Federal Angela  Merkel, Cristoph Israng, Director pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală al Cancelariei Federale şi cu Manfred Gründ, deputat în Bundestagul Germaniei, Preşedintele Forumului germano-moldovenesc de la Berlin.

În cadrul întrevederilor a fost discutată situaţia politică din Republica Moldova, inclusiv cea din cadrul Alianţei pentru Integrarea Europeană. Preşedintele PL s-a referit în detalii la situaţia politică din AIE şi la motivul apariţiei crizei în coaliţia de guvernare. Mihai Ghimpu a reiterat necesitatea dialogului între componentele Alianţei. “Acest dialog trebuie început cât mai urgent, altfel criza din Alianţă se poate transforma într-o criză politică şi aceasta poate conduce la alegeri anticipate”, a subliniat deputatul liberal.

Mihai Ghimpu a mulţumit pentru sprijinul acordat de Germania în realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Preşedintele PL a precizat că obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea europeana. Potrivit Preşedintelui PL, acest obiectiv va avea finalitatea aşteptată de către cetăţeni numai în cazul în care la putere rămân partidele componente ale AIE. “Existenţa Alianţei nu trebuie să depindă de confortul liderilor partidelor componente ale AIE, deoarece obiectivul principal – integrarea europeană – este asumat de către PLDM, PDM şi PL, dar nu de către liderii acestor partide. Astăzi, problema principală a Republicii Moldova este salvarea cursului european şi nu salvarea celor care deţin funcţii”, a menţionat Mihai Ghimpu în discuţiile cu oficialii germani.

În cadrul întrevederilor Mihai Ghimpu a mai abordat şi alte subiecte, cum ar fi corupţia, cotrabanda cu ţigări, folosirea banului public în interes personal, abuzul de putere a unor coducători etc.

Cristoph Heusgen, consilier pentru politică externă a Cancelarului Federal Angela Merkel a subliniat necesitatea dialogului politic şi a negocierilor în vederea păstrării cursului european al Republicii Moldova, precizând importanţa menţinerii Alianţei pentru Integrarea Europeană, care şi-a asumat acest obiectiv.

Deputatul Manfred Gründ şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din coaliţia de guvernare, menţionând că este la curent cu problemele care au apărut în Alianţă. Deputatul şi-a exprimat speranţa că această situaţie va fi rezolvată cât de curând în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.

Tot astăzi Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat la evenimentele organizate cu prilejul aniversării zilei de naştere a vicecancelarului Germaniei Philipp Rősler, Ministrul federal al Economiei, Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Germania (FDP).

Mâine, 27 februarie, Mihai Ghimpu are programată o întâlnire cu Reprezentantul  MAE al Germaniei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, Antje Leendertse.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

3 răspunsuri to “Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi la Berlin cu oficiali germani”

  1. vlad Says:

    Mihai Ghimpu s-a dus, la Berlin, bou si a venit (in RM) vaca! Oare i-a spus neamtului ca PL e un partid de doi bani din buzunarul banditului Plahotniuc? Vai de curul dumitale, nea Mihaile, ca, daca dau alegerile anticipate peste PD si PL, v-ati rupt. Numai numele de voi va fi! Si-atunci: „Ciao cacao”! Ca ai facut- chiar de cacao! De c***t adica! Iesi in lume, nu la hora pe PMAN, ca sa vezi ce spune lumea!

  2. Tot răul este spre bine...la Berlin | Ion Petrescu Says:

    […] În acest început de măcel politic la Chişinău, Mihai Ghimpu, inspirat şi bine consiliat, s-a deplasat la Berlin. Unde a avut întâlniri deloc ban… […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: