Guten Morgen, dragi moldoveni!

 Aseară la Berlin, am participat la aniversarea a 40 de ani a colegului meu liberal, Philipp Rösler, președintele partidului liberal democrat(FDP), vicecancelarul Germaniei. Pe langa faptul ca această aniversare a fost una foarte frumoasă și cu multă lume, un lucrul care m-a impresionat foarte mult a fost unitatea celor ce guvernează împreună Germania, este vorba de unitatea dintre Uniunea Creștin Democrată(CDU) și Partidul Liberal Democrat(FDP). Despre această unitate a vorbit președintele FDP, Philipp Rösler  în cuvântarea sa de mulțumire pentru felicitările aduse. Analizați și voi dragi prieteni vorbele spuse de Philipp Rösler: „Eu și cu Dmn Merkel și noaptea ne telefonăm, indiferent de oră, dacă apare o problemă ce necesită rezolvare. Avem o colaborare foarte bună și îi mulțumesc doamnei cancelar și tuturor colegilor din uniunea creștin democrată cu care guvernăm împreună țara noastră Germania”.

Mie, și cred că nu numai, dragi colegi din Alianța pentru Integrare Europeană nu ne rămâne decât să-i invidiem pe colegii noștri din alianța de guvernare a Germaniei.

O bucurie imensă am aduce  cetățenilor noștri, dragi colegi de alianță, dacă am fi urmat exemplu lor, fiindcă în discuțiile de ieri ne-am amintit că prietenii din Germania, pentru a ne ajuta cum se formeză și activează o alianță, ne-au dat acordul dintre partide care formează o coaliție de guvernare a Germaniei. Merită să ne amintim că de-a lungul timpului, Germania a fost guvernată nu de către un singur partid, ci de o guvernare în coaliție.

Dragi, moldoveni, numai o familie unită poate sa crească copii sănătoși, deștepți și frumoși !

5 răspunsuri to “Guten Morgen, dragi moldoveni!”

 1. vlad Says:

  Imi inchipui, domnule Ghimpu, ce-ar fi facut matusa Angelusa Merchel cu un talhar interpolist ca Plahotnicul. Oare tot asa l-ar fi iubitul, cum il iubest isi-l aperi dta? Sigur infunda cea mai neagra gherla! Degeaba te-ai dus pe la nemti, n-ai invatat o iota! Tot cu gogomanii, circuri si grimase! Nu te ascunde! Stim ca esti milionar clandestin, sub acoperirea mafiei. Asa ca mai lasa-ne cu balivernele, cu bicicleta. Ciar ca nu ai rusine. Ti s-a urcat picatura de smahoz la cap! Oricum, PL, ca „forma si caracter”, cum spune druganul tau Lupu, s-a dus de rapa!

 2. vlad Says:

  Da, da : La revedere!!! Si nu e gluma! Fiindca gluma s-a ingrosat! Poate ca Ghimpu e chior, de aia nu vede. Dar ceilalti? Ei si ce daca vad? Nu indrazneste nimeni, nici chiar Dorin, sa-i zica ceva de-l dracului!A ajuns batranul Mihai din Colonita o ridiche flescaita din Collonita-comandoul pedemagnatului satrap. Cum s-ar spune, s-a inrolat in banda de sabotori, sub aspra obladuire a corciturilor tigano-jidivesti: Plahotniuc-piticul si Lupu cel lung ca o prajina si prost ca o basina. Of, iar ghimpu e mai dihai decat o ganganie violata>

 3. Marius Corja Says:

  dle Ghimpu, Rosca a patit, cea patit, datorita anului 2005, iar pentru Dvs anul, care va va marca mai departe viata vor fi anii 2011-2013, cind ati preferat sa stati la umbra unui partid, tras la fund de un bandit si criminal venit in ajun de alegeri 2010 in fruntea PDM-ului! A fost mai comod, si ati dat preferinta unui monitorizat de Interpol, decit altuia, care tot nu este cheie de biserica, s-o spunem direct, dar fata de care, aveti o invidie mai mare decit toata rinza noastra Moldoveneasca! Este foarte vizibil! Am un sfat, dle Ghimpu, plecati la pescuit, lasati in fruntea PL pe dl Chirtoaca, la Primarie el se sufoca deja!.

 4. Victor Tabuci Says:

  La revedere d-le Ghimpu!
  Nu stiu ce miracol m-ar face pe mine personal, familia mea şi mulţi apropiaţi să vă mai votăm încă odată… Aţi reuşit cu succes să spulberaţi din noi toată încrederea şi speranţa de altă dată în PL. Cred că meritaţi să faceţi filozofie mai departe alături de Iurie Roşca! Probabil mai bine e să votezi un „contrabandist” inteligent, care ştie exact ce şi cum să facă şi multe a făcut, decât un „liberal” care ţine doar la bunăstarea şi libertatea personală şi tot suflă-n borşul PD. Dacă o să mai aveţi ocazia să mai fiţi pe la Berlin, Vă sugerez să le spuneţi colegilor nemţi un adio!

 5. Unitatea celor ce guvernează împreună Germania | Ion Petrescu Says:

  […] În ce context a afirmat politicianul german acest lucru puteţi afla apăsând aici. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: