Mihai Ghimpu, în discuţii cu oficialii din Letonia

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie din Letonia condusă de Karlis Engelis, Preşedintele Grupului de Prietenie interparlamentară Letonia – Republica Moldova. Delegaţia letonă efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 20-21 februarie 2013.

În cadrul întrevederii au fost discutate o serie de aspecte ce se referă la evoluţiile pe plan politic din Republica Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, reformele implementate pe calea integrării europene, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii externi de dezvoltare

Deputatul Mihai Ghimpu a adresat mulţumiri conducerii Letoniei pentru sprijinul constant acordat în realizarea parcursului european. Președintele PL a solicitat susținere şi în continuare, inclusiv pentru semnarea celor 3 acorduri necesare pentru viitorul european al Republicii Moldova. “Sunt binecunoscute relaţiile Republicii Moldova cu Statele Baltice încă din perioada anilor de renaştere naţională. Vă mulţumesc pentru că dintotdeauna aţi fost alături de cetăţenii noştri şi ne-aţi oferit sprijinul de care aveam nevoie”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii a fost criza din AIE. Oficialii letoni au precizat că agenda vizitei lor în Republica Moldova prevede întâlniri cu toţi liderii politici pentru a înţelege obiectiv situaţia politică din Republica Moldova.

Mihai Ghimpu s-a referit la lupta politică existentă în cadrul AIE prin care se încearcă, în general, compromiterea obiectivului de integrare europeană. “În această situaţie este compromis şi sprijinul partenerilor externi de dezvoltare, inclusiv sprijinul acordat de Letonia. Noi avem nevoie de AIE, dar una fără corupţie. Lupta ineficientă cu corupţia, contrabanda, însușirea ilegală a banului public va împiedica realizarea obiectivului de integrare europeană ”, a spus Mihai Ghimpu.

Totodată, Mihai Ghimpu a precizat că demisia de onoare a tuturor funcționarilor, inclusiv a prim-ministrului, implicați în fenomene de corupție, trafic de influență, abuz în serviciu, hărțuire a mediului de afaceri, tendințe de instaurare a monopolului administrativ de stat, șantajul și alte scheme frauduloase care au intrat în vizorul organelor  de drept, este iminentă în asemenea cazuri, iar PLDM în situația creată sa înainteze altă candidatură.

Preşedintele PL s-a referit şi la situaţia de la Banca de Economii. Potrivit lui Mihai Ghimpu, BEM se află într-o situaţie îngrijorătoare din cauza creditelor neperformante acordate în ultima perioadă.

Preşedintele Grupului de Prietenie interparlamentară Letonia – Republica Moldova Karlis Engelis a menţionat că Letonia va urmări în continuare desfăşurarea evenimentelor politice din Republica Moldova, exprimându-şi speranţa că deciziile clasei politice de la Chişinău nu vor afecta realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova .

Departamentul Comunicare și Imagine al PL

3 răspunsuri to “Mihai Ghimpu, în discuţii cu oficialii din Letonia”

  1. Continuă ofensiva lui Mihai Ghimpu | Ion Petrescu Says:

    […] Read more/Citiți mai mult apăsând aici. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: