Ori trăim, ori murim

Nu mor caii, când vor câinii, nu mor săracii, când vor bogaţii, nu mor naţiunile, când vor imperiile, scriam mai eri. Astăzi, ieşind la balcon, la o ţigară, am observat un lucru foarte interesant, de la un balcon se vede sediul PPCD, iar dacă ies la alt balcon se vede,  sediulPCRM. Bun loc de trăit, bună aşezare. Ce să însemne oare asta? Eu ţinta lor, nu cred, e puţin, Alianţa, destrămarea AIE, iată ţinta. Şi dacă continuăm şirul cu moartea, vă răspund şi aici. Nu moare Alianţa, când vrea Iura, Vova şi cu Filea. Bună dimineaţa moldoveni!

22 răspunsuri to “Ori trăim, ori murim”

 1. Ilarion Misnei Says:

  Filea ,ca orice politician ,doreste sa aiba 100 de deputati in parlament dintr-o suta.In primul an ,folosindu-se de resursul administrativ,folosindu-se de metodele lui Voronin(cine nu-i verde nu primeste bani),a inverzit repede tara.De la 18 deputati a ajuns in urmatorul legislativ cu 32.Cu asa temp-uri la urmatoarele alegeri va veni cu 52.Aceasta e problema care il supara cel mai tare pe Ghimpu si8 PL.Si e o reactie normala si sanatoasa.Dar modul de exprimare lasa de dorit.Cum a sugerat cineva mai sus ,ar trebui o persoana ,care iar ajuta domnului Ghimpu sa-si formeze gindurile si sa le exprime coerent.Daca dumnealui isi doreste ca partidul sa nu moara la urmatoarele alegeri,trebuie sa inmine el ,personal pirghiile lui Chirtoaca.Ea dumnelui sa ramana presedinte de onoare.Chirtoaca de 2 ori l-a batut la alegeri pe Filat.Si il va bate si a 3 oara ,daca i se va permite.Dumneavoastra spuneti ca PL e partidul tinerilor? E corect .Fiicele mele mau influentat in 2009 sa va ajut ,ca multi altii ,inainte de scrutinul din 29 iulie 2009.Tot tineretul proroman si proeuropean si-a pus miza pe PL atunci ,ca pe urma sa fie dezamagite asteptarile sale.Dar cel mai mult a deceptionat votantii PL si pe mine personal cum dumneavoastra ati comercializat postul de prim-vicespiker celui mai mare bandit al vremurilor noatre si cu toata purtarea dumneavoastra la-ti sustinut cu spuma la gura in tot acest timp.Si purtarea dumneavoastra in cazul Paciu a fost ca al unui las ,care s-a ascuns in Romania si discutati cu Decebal ,diferiti primari din transilvania in loc sa luati atitudine si sa luptati pentru dreptate ,cum ati anuntat de nenumarate ori.Si asta pentru a salva alianta?Nu cred ca va adus dividente acest comportament.Dupa cum au evoluat lucrurile ,nu cred.

 2. MISHA POLONEZU Says:

  Buna dimineata, te iubesc! Zi de zi de tine ma indragostesc! (da-mi o pupa, Misha)

 3. XXX Says:

  GHIMPU E UN PREZ***** FOLOSIT

 4. Osav Says:

  Forţile sunt inegale. V-a apăraţi singur, dar Filat atacă prin jurnalişti, blogheri, comentatori politici, forumişti. Pilda. Astăzi seara la Vocea Basarabiei jurnalistul A. Gherasim a folosit emisiunea „Forum” de atac asupra Dstră

 5. graf Says:

  Singura greseala facuta de Ghimpu a fost alianta cu PLDM si PD. Si oamenii promovati in functii de PL nu sunt dintre cei mai buni tot din garda veche si corupta.
  Ar fi mai bine sa promovati incet dar sigur si cat mai deschis cu alegatorii.
  Eu as fi votat un alt partid daca era unul mai bun ca PL, dar nu este un altul mai bun -> astfel la urmatoarele alegeri sunt nevoit sa votez tot cu PL, sa fie clar nu cu Ghimpu nu cu Chirtoaca dar cu PL. Sunt constient ca PL e plin de capuse care vin doar sa suga nu sa faca ceva pentru cetateni, si astfel trebuie sa fie constienti cu totii si sa nu viseze cai verzi pe pereti.
  Noi trebuie ori sa construim un partid mai bun ori sa il curatim pe cel care exista.

 6. marcus Says:

  cred ca e timpul sa promovati personalitati in patidul Dv. va lipsesc oameni care se bucura de respect in randurile populatiei…

 7. 42044764 Says:

  libertatea sau moartea

 8. Vasile Says:

  D-le Ghimpu, să ști-ti că nu var strica un pic de reținere si diplomație in exprimări, dar totuși rămân surpins cănd aud că unii care se declară susținător-votanți ai PL-ului, se dezic de el (de partid) doar din cauza ultimelor dvs ieșiri. Cred că-i vorba de ”coloana a V-a”, sau cei slabi de credință. Am auzit de dvs si de partid cu puțin timp înainte de primele alegeri parlamentare din 2009. De la inceput nu mi-au placut discursurile dvs, si anume forma lor. Corect spun mulți acuma, vă exprima-ți ca un bădăran, cu toate că ave-ți facultate. Forma de exprimare, cuvintele alese contează mult. Ele pot unge urechea astfel încât discursul dvs poate părea mai frumos. Dar până la urmă, nu vă aleg pentru cuvinte dulci și frumoase, dacă ar fi așa l-aș alege pe Lupu, care vorbește mult si frumos, dar nu exprima nimic.(acesta vorbește o româna mai frumoasă decat mulți țerani de ai noștri, dar se declară vorbitor al limbii de stat- pampalau fricos de 2 metri).
  Rămân un susținător al PL-ului. Și cum v-am spus, ar fi bine-venită din partea dvs: un pic mai multă reținere și diplomație. Și cu siguranță: mai multă explicitate, multe din spusele dvs lasă foarte mult spațiu de manevră în interpretare, de asta se folosesc concurenții dvs politici, ei au o mare parte din presa moldovenească în buzunar.
  Vă mulțumesc și Succes!

 9. Victor Tabuci Says:

  Nu se potrivesc lucrurile d-le Ghimpu, reieşind din logica Dvs. Că doresc „Iura” şi cu „Vova” destrămarea alianţei, păi ei nici nu ascund acest fapt, dar cu „Filea” nu prea merge. La ce bun iar trebui, poate ne explicaţi Dvs.
  Şi în acest caz, dacă Dvs. doriţi păstrarea AIE, apoi iarăşi după logica Dvs., de ce loviţi doar în Filat, el tot e parte componentă a AIE. Sau poate Dvs. ştiţi ce nu ştim noi, alegătorii PL. Posibil sunteţi sigur că Filat nu va rupe rândurile AIE.
  Dacă e să fii obiectiv, apoi toţi trei lideri meritaţi critici dure. Apropo, nu Filat va băgat în buzunarul lui Plahotniuc, el doar a preluat ceia ce se vorbeşte demult. Iar jurnaliştii…, apoi de unde să se ea la noi mai buni, că tot nouă tuturor ne seamănă. Sunt şi mai buni şi mai răi, mai echidistanţi şi mai puţin, dar plătiţi sunt toţi, unii prin salarii, alţii prin onorarii, că şi ei sunt oameni şi vor să trăiască cumva. De ce să ne supărăm pe dânşii, or nu libertatea presei ne dorim? Or nu cu ajutorul presei noi putem afla ce se face pe la noi? Înţelegem şi noi care şi al cui joc îl face şi fără explicaţiile politicienilor, că nu mai suntem noi chiar atât de proşti cum îşi imagineză unii!
  Succese în lupta Dvs. politică de mai departe!

 10. Andrei Says:

  îseamnă că se tem, alt fel n-ar ataca, e bine sunteţi pe drumu bun 😉

 11. neamul Says:

  indiferent de aceia ce sa scris despre DVS-incontinuare ramineti acel pe care nu-l poate corupe sistemul.Pacat ca i-a corupt deja pe multi.Dar lichelele intotdeauna nu au vazut esenta mesajelor-ei au substras ceia ce le convine lor.

 12. Politov Vasya Says:

  Buna dimineata

 13. Liolic Says:

  subscriu la postarea lui Lucian Voloh.
  iesirile Dstra la TV in felul cum v-ati prezentat la ultimele doua; Pro TV si Euro TV,cu regret trebuie sa constat, ca inafara de daune n-veti nimic de castigat…fie ca aceste doua „iesiri” pierdute(ca in sah) sa fie jertfele aduse in nimele unei izbanzi, tragand concluziile impuse…

 14. Nicu Says:

  del Gimpu , proveniti dint-ro familie de gospodari, aveti si o facultate, sunteti deputat, ati avut functie de Presedinte a unei tari (mare,mica, dar TARA!), sunteti liderul unui partid, LIBERAL, sunteti barbat, sot, tata, bunel. DE CE VA PERMITETI UN COMPORTAMENT SI LIMBAJ ATAT DE NEECHILIBRAT, URAT, BADARANESC? DVS ar trebui sa fiti un exemplu pentru societate, mai ales pentru generatia tanara! Una din problemele foarte grave a societatii noastre este comportamentul needucat, necivilizat, incultura , agresiunea, lipsa de toleranta…, cum sa avem o societate cat de cat civilizata, atunci cand FRISCA SOCIETAIII, CARE AR TREBUI SA FIE DREPT EXEMPLU, SE INTRECE IN PROSTIE? Nu incercati sa spuneti, ca ‘n-am mai putu rabda”, nu este o explicatie, pentru un domn si cetatean, care , venind in politica si promitind in campani electorala bunastarea si schimbarea VATI ASUMAT RESPONSABILITATEA!

 15. ,,Nu moare Alianţa când vrea Iura, Vova şi cu Filea” | Says:

  […] Partidului Liberal Mihai Ghimpu a precizat astăzi pe blogul său că Alianţa pentru Integrare Europeană nu se va destrăma, aşa cum îşi doresc Iurie Roşca, […]

 16. ,,Nu moare Alianţa când vrea Iura, Vova şi cu Filea” | 24Moldova.Info Says:

  […] Partidului Liberal Mihai Ghimpu a precizat astăzi pe blogul său că Alianţa pentru Integrare Europeană nu se va destrăma, aşa cum îşi doresc Iurie Roşca, […]

 17. ,,Nu moare Alianţa când vrea Iura, Vova şi cu Filea” | Info Prut Says:

  […] Partidului Liberal Mihai Ghimpu a precizat astăzi pe blogul său că Alianţa pentru Integrare Europeană nu se va destrăma, aşa cum îşi doresc Iurie Roşca, […]

 18. vespia Says:

  Ba da,Filea vrea moartea AIE si mai doreste sa-si extinda dictatura sa bage frica in oameni.

 19. Lucian Voloh Says:

  D-le Ghimpu, buna ziua, va rog sa n-o luati ca pe un afront sau la modul personal, dar nu veti avea de castigat deloc cu atitudinea si afirmatiile din ultima luna si asta v-o spun la ce vorbesc tinerii care va apreciaza sau mai bine zis v-au apreciat.
  De ce nu delagati un membru/a a partidului ca putator de cuvant la relatii cu presa. Sau luati niste PR-isti care sa va aduca un plus de imagine.
  Numai bine si sanatate va doresc si din nou punctez nu luati ca pe o critica sau afront personal la cele scrise de mai sus.

 20. Tatiana Draghici Says:

  Buna dimineata dle Ghimpu!!!! Noi nu ne gatim de moarte, noi suntem gata pentru lupta si Victorie!!!!!

 21. Radu Bradu Says:

  Filea nu vrea moartea AIE ci reducerea ei la PLDM…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: