Mihai Ghimpu şi Ambasadorul SUA William H. Moser au discutat situaţia din AIE

img

Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

Discuţiile s-au referit la situaţia politică şi social-economică din Republica Moldova. Interlocutorii au abordat în special subiectul ce se referă la criza existentă în Alianţa pentru Integrare Europeană, principalele motive care au condus la apariţia acesteia, precum şi situaţia de la Banca de Economii.

Mihai Ghimpu a menţionat că există o criză de comunicare la nivelul liderilor AIE, din acest considerent a propus public, în interesul cetăţenilor, ca cei doi colegi ai săi – Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc să se împace sau să-şi prezinte demisia. „Ar mai fi şi o altă soluţie. Ne retragem noi cei trei lideri din Consiliul AIE – Filat, Lupu, Ghimpu, dar şi Plahotniuc, iar în locul nostru delegăm alţi colegi care ar putea discuta şi ar găsi soluţiii pentru depăşirea situaţiei de criză ca să începem a rezolva problemele cetăţenilor”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul întrevederii.

Totodată, Preşedintele PL şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu criza din AIE şi faptul că existenţa alianţei de guvernare este pusă în pericol de unele componente ale acesteia. „Mă deranjează faptul că în loc să folosesc toate eforturile, energia şi priceperea pentru desfăşurarea reformelor în Republica Moldova şi asigurarea unei bunăstări pentru cetăţenii noştri, eu, împreună cu colegii din PL, trebuie să găsim soluţii de împăcare a celor doi lideri ai AIE”, a precizat Mihai Ghimpu.

În cadrul întrevederii Mihai Ghimpu a menţionat că este de neînţeles circumstanţele în care a apărut criza din AIE şi care amintesc de situaţia din 1999, când s-a destrămat Alianţa pentru Democraţie şi Reforme, în preajma summitului UE de la Helsinki atunci când urma să fie semnat documentul prin care Republica Moldova trebuia să fie aprobată ca ţară eligibilă pentru procesul de eurointegrare. “Este de neînţeles pentru mulţi de ce în anul în care urmează a fi semnate acordurile foarte importante pentru viitorul european al Republicii Moldova, alianţa de guvernare a intrat în criză. Nu există altă şansă pentru viitorul european al Republicii Moldova decât Alianţa pentru Integrare Europeană. AIE va exista pentru că viitorul cetăţenilor este legat de AIE, iar cetăţenii şi-au pus speranţa în cele 3 partide componente ale acesteia”, a subliniat Mihai Ghimpu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a avut o întrevedere şi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Dirk Schuebel, în cadrul căreia a fost abordat subiectul crizei din AIE.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

3 răspunsuri to “Mihai Ghimpu şi Ambasadorul SUA William H. Moser au discutat situaţia din AIE”

 1. gafinavetei Says:

  http://cbb2009.wordpress.com/
  Sperietoarea Domneasca-gate poate alunga investitorii straini

  Recent am aflat despre dorinta unei mari multinationale de a investi in Moldova. CFO-ul acestei companii a evocat extinderea grupului peste granitele UE si interesul pentru piata moldoveneasca, unde, spera el si co. conditiile sunt favorabile. Era tocmai dupa izbucnirea Domneasca-gate-ului si a atacului contra presei. Ma intreb acum ce-i voi explica eu CFO-ului respectiv despre situatia politica in Moldova. Sa-i mint si eu? Sa tac si eu, cum au facut toti cei care erau la curent de cele intamplate in Padurea Domneasca? Ce e mai bine sa fac? Sa tac, sa mint, sa le zic adevarul sau sa refuz sa comunic pentru ca « nu e momentul »? Pentru comunicare? Pentru investitii? Sa minimalizez, spunand ca presa e manipulata si ca ceea ce EI vor citi in presa din Modlova tradusa in engleza sunt verzi si uscate? Vad ca cei din AIE au mare experienta in ale comunicarii de criza, poate ma invata si pe mine.

  Voi omiteti, acoperiti, huzuriti…Intre timp, am un exemplu viu de ezitare, eventuala, pentru ca inca nu este cazul, a investitorilor straini de a veni in Moldova, unde investiile straine sunt extrem de necesare pentru a indeplini cel putin un gram din acel program de prosperitate promis de AIE.

  Cine poate emite un mesaj capabil sa le dea incredere investitorilor straini in stabilitatea politica si climatul de afaceri favorabil din Moldova?

  Ludmila Bulgar, IEM Bruxelles

 2. Ilarion Misnei Says:

  Buna poveste a scris cindva Crilov:Racul ,lebada si stiuca.E cazul nostru din AIE.Asa e psihologia barbatului-fiecare mascul isi doreste in trib sa fie masculul alfa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: