Mihai Ghimpu face dezvăluiri din bucătăria AIE: Plahotniuc s-a înţeles cu Filat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului

img (3)

Filat s-a înţeles cu Plahotniuc pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Cel puţin asta susţine liderul PL, Mihai Ghimpu. Mai mult, liberalul a declarat că pe drept această funcţie îi revine PL-ului, însă a renunţat pentru binele Alianţei.

Liberalul a deschis secrete din bucătăria Consiliului AIE şi a spus că funcţia care i-a revenit lui Vlad Plahotniuc trebuia să aparţină Partidului Liberal. Acesta a explicat în detalii că după dezbateri lungi în Consiliul Alianţei, cei doi colegi de coaliţie au decis fără el şi au pus funcţia la vot în Parlament.

“În regulamentul Parlamentului este scris că există doi sau trei vicepreşedinţi şi nu există funcţia de prim-vicepreşedinte. Ca atare, funcţia de vicepreşedinte trebuia să revină PL-ului. La şedinţa Consiliului AIE a apărut că Plahotniuc vrea funcţia de vicepreşedinte. A început să pretindă şi PLDM-ul. Nu am mai găsit limbă comună. Apoi, unul dintre ei îmi zice: „Ne daţi voie să discutăm în doi?” Am zis: “Discutaţi şi luaţi-vă tot. Vorba ceea cu Ardealul. În Parlament când am ajuns s-a pus la vot. Şi eu aud: se pune la vot nu candidatura de vicepreşedinte, dar de prim-vicepreşedinte. Şi nici n-am reuşit să deschid gura, că s-a şi votat. Ce mai trebuia să spun? Am votat pentru binele Alianţei şi pentru binele omului”, a specificat Ghimpu.

Săptămâna aceasta, PLDM a înregistrat la secretariatul Parlamentului o iniţiativă privind modificarea procedurii de demitere a prim-vicepreşedintelui Parlamentului.

www.inprofunzime.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: