Mihai Ghimpu despre realizările AIE în 2012

 

img.php.jpeggggNegocierele pentru Acordul de liber schimb aprofundat şi cuprinzător, alegerea preşedintelui şi condamnarea regimului totalitar comunist în Republica Moldova, sunt cele mai importante realizări a Guvernării AIE în 2012, în viziunea preşedintelui Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. Acestea au fost exprimate în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.

Potrivit preşedintelui PL, în acest an s-a făcut puţină dreptate pentru cei deportaţi în Siberia. În 20 de ani nimeni nu a discutat despre crimele comuniste şi suferinţele îndurate de mii de moldoveni în deportare. Chiar dacă această lege nu le poate întoarce familiilor sănătatea pierdută, este o mângâiere.

„Nu ar fi corect să nu menţionez drumurile reparate, majorarea salariilor în anumite sfere sociale. Reieşind din criza prin care trece întreaga Europă, cu toate disensiunile din cadrul alianţei, împreună am reuşit să ţinem piept provocărilor şi să ne menţinem, nu să scădem nivelul de trai prin reduceri de pensii şi salarii” a punctat Mihai Ghimpu.

La capitolul restanţe, liberalul a enumerat: combaterea corupţiei, contrabanda şi economia tenebră, care presupune evaziunile fiscale. Ghimpu a explicat că nerezolvarea acestor probleme afectează salariile bugetarilor, pensiile, reformarea învăţământului.

Invitat în aceiaşi ediţie, analistul politic, Viorel Ciubotaru, susține că în mare parte este de acord cu Mihai Ghimpu, dar trebuie de evidenţiat faptul că AIE a reuşit să ocolească criza şi să menţină economia şi sistemul financiar la acelaşi nivel care a fost. ”Totodată, de la instaurarea actualului Guvern şi Legislativ, Republica Moldova şi-a consolidat imaginea externă. Trebuie apreciat eforturile alianţei în Parlament şi a depăşit criza politică creată de opoziţie, care a făcut mari presiuni”, a conchis Ciubotaru.

Emisiunea poate fi urmărită accesând următorul link http://trm.md/ro/moldova-in-direct/moldova-in-direct-din-19-decembrie-2012/ 

www.trm.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: