Mihai Ghimpu merge la Sângerei: Va participa la un marş de comemorare a victimelor regimului comunist

ghimpu.wordpress.com 2012-12-09 Mihai Ghimpu merge la SangereiLiderul PL, Mihai Ghimpu, merge la Sângerei. Şeful liberalilor va pleca duminică, 9 decembrie, în satul Chişcăreni din acest raion, pentru „a comemora victimele regimului ocupaţiei sovietice şi a regimului totalitar comunist„, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Mitingul de comemorare a victimelor represiunilor sovietice va începe la ora 11.00. Ulterior, vor fi dezvelite două plăci comemorative, pe care vor fi inscripţionate numele tuturor persoanelor care au avut de suferit din cauza regimului totalitar comunist.

De asemenea, va fi organizat şi un marş al tăcerii. Participanţii, cu lumânări aprinse, vor merge spre Biserica „Sfântul Nicolae” din localitate, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire, în memoria deportaţilor.

În aceeaşi zi, va fi prezentat spectacolul „Ne vom întoarce într-o zi”, regizat în baza mărturiilor deportaţilor din Chişcăreni. În rolurile principale evoluează şi o victimă a regimului ocupaţiei sovietice, alături de actorii Teatrului dramatic-model din satul Chişcăreni.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: