Mihai Ghimpu: Dodon poate federaliza doar bidoanele, mai mult nimic

news10_big

Mihai Ghimpu este categoric împotriva propunerii socialistului Igor Dodon de a federaliza Republica Moldova. Mai mult, acesta este sigur că niciunul din colegii săi de Alianţă nu vor susţine această idee. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la EuroTV.

„Dodon poate federaliza doar bidoanele, atât de pe malul stâng cat şi cel drept, mai mult nimic”, a spus Mihai Ghimpu.

De asemenea, liderul PL este sigur că cetăţenii “nu îşi vor lega piatra de gât” pentru federalizare. „Constituţia arată clar, schimbarea se poate face prin referendum. Nu cred că eu, cetăţenii îşi vor lega piatra de gât pentru federalizare. Nici Filat, nici Lupu nu vor susţine aşa ceva”, a declarat Ghimpu.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Mihai Ghimpu a recunoscut că a greşit un pic cu candidatura lui Anatolie Donciu la funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). „Accept că au fost unele scăpări la propunerea noastră. Dar, am vorbit cu multă lume care-l cunoaşte şi au spus că e un om cinstit, profesionist. Ce a scos presa la iveală nu totul este corect. Încă nimeni nu a demonstrat că el nu-i curat”, a menţionat liderul liberal.

În cele din urmă, liberalul i-a dat un ultimatum lui Anatolie Donciu. „Îi dăm 100 de zile, dacă nu va face ce trebuie, înseamnă că va pleca. Din punct de vedere al profesionalismului şi că e cinstit nu am dubii, faptul că am nimerit într-o situaţie… un pic de comandă… e adevărat”, a conchis politicianul.

Sursa: epresa.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: