Cu cine va dansa Mihai Ghimpu de Crăciun?

ghimpu.wordpress.com 2012-12-01 Cu cine va dansa Mihai Ghimpu de CrăciunConferinţa de presă susţinută de liderul PL a fost înţesată, aşa cum ne-a obişnuit, de replici „marca Ghimpu”.

„Am să mă duc să dansez cu Alba ca Zăpada în jurul bradului Guvernului, nu în jurul bradului primăriei”, a declarat liberalul Mihai Ghimpu, miercuri, într-o conferinţă de presă. Solicitat să se pronunţe pe marginea decoraţiunii din faţa Guvernului în care luminiţele agăţate de suportul de metal al drapelului gigant au luat forma unui brad şi este situată în imediata apropiere a pomului de Crăciun instalat de primăria capitalei, Ghimpu a declarat că nu a văzut-o.

„Este cineva de la Parlament aici? Vă rog să-i transmiteţi domnului Lupu să pună şi în faţa Parlamentului un brad. De ce nu? Să punem şi la CNA, şi la Procuratură, şi la toate ministerele… Glumesc. Dar e ridicol când stau două braduri (corect doi brazi – n.r.) alături. Dacă erau în diferite locuri, mai înţelegeam, dar aşa… unul în Piaţă şi altul la marginea Pieţei. Dacă avem bani, de ce să nu ridicăm braduri?”, a „înghimpat” Ghimpu.

Conferinţa de presă susţinută miercuri de liderul Partidului Liberal (PL) cu ocazia împlinirii a doi ani de la ultimele alegeri parlamentare a fost înţesată, aşa cum ne-a obişnuit, de replici „marca Ghimpu”.

„Şi noi suntem la guvernare”

„Parcă-s Katiuşa, cu microfoanele astea ridicate. Măcar se văd ochelarii?”, a întrebat Mihai Ghimpu imediat ce s-a apropiat de tribună să înceapă evenimentul şi a observat microfoanele televiziunilor postate acolo. Apoi a vorbit „ca fost judecător şi ca jurist” despre faptul că liberalii nu vor vota nici în ruptul capului proiectul liberal-democraţilor de a exclude pedepsele penale pentru cei prinşi cu contrabandă la vamă şi în ce condiţii vor susţine instituirea Corpului de control al premierului. „Este important ce vrem noi să obţinem prin constituirea acestui Corp de control. O să fie o bâtă politică? Sau vrem să fie eficient? Poate trebuie un Corp de control al Guvernului, nu al prim-ministrului. Nu o să votăm până nu o să vedem regulamentul de funcţionare a acestuia. Ar accepta premierul ca şeful acestui corp de control să fie de la PD sau PL? Că şi noi suntem la guvernare”, şi-a cerut drepturile liberalul care zice că şi-ar dori mai degrabă un corp de control la Fisc şi la Vamă.

Alianţa şi „betonul armat”

Problemele care apar în AIE Ghimpu le pune pe seama procesului democratic. „Este Alianţa? E beton? Alianţa este şi va fi! Îşi va duce la bun sfârşit mandatul! Ar fi bine să fie din beton armat”, a zis Ghimpu. Acesta a trecut în revistă succesele celor trei ani de guvernare AIE, printre care majorarea salariilor profesorilor şi medicilor, crearea de apeducte la sate, dar a adăugat că mai sunt probleme „cu corupţia şi cu economia tenebră”. „Construim drumuri. În doi ani, toate drumurile naţionale de la sud la nord vor fi construite şi nu o să mai vreţi să vă duceţi în Antalia, ci la Cahul”, a exemplificat liberalul. „Vrem să avem un stat în care nu se fură, nu se ia mită, nu se face contrabandă”, şi-a expus doleanţele Mihai Ghimpu. În cazul în care mai multe proiecte de legi vor fi votate de colegii de alianţă cu grupul foştilor comunişti, Ghimpu susţine că liberalii urmează să decidă cum vor proceda. „Din 24 de ani de activitate politică, numai de trei ani sunt la guvernare. Restul am fost în opoziţie. Nu e o problemă pentru PL să fie în opoziţie. Aş putea spune chiar mai multe decât acum, aflat într-o alianţă la guvernare”, susţine Ghimpu.

Răspuns lui Rogozin

„Nici pe mine nu mă interesează părerea lui Rogozin”, a ţinut să-i transmită oficialul de la Chişinău celui care l-a ofensat pe preşedintele Nicolae Timofti când a spus că nu îl interesează părerea acestuia în problema deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol, ci numai părerea premierului Vlad Filat. Ghimpu i-a sugerat preşedintelui Timofti să iniţieze discuţii cu fracţiunile parlamentare în ce priveşte intenţia Rusiei de a deschide un consulat la Tiraspol şi să anunţe el poziţia Republicii Moldova referitoare la subiect. Cât despre medierea conflictelor dintre cei trei lideri ai AIE, Ghimpu spune că „problemele nu-s atât de grave încât să intervină preşedintele”.

Sursa: jurnal.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: