Ghimpu ia apărarea comuniștilor: la conducerea instituțiilor BNM trebuie să fie și opoziția

ghimpu.wordpress.com 2012-11-30 Ghimpu ia apărarea comuniștilorLiderul PL, Mihai Ghimpu, a venit astăzi cu o propunere șoc pentru Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei. Liberalul a propus astăzi, 30 noiembrie, în cadrul ședinței Parlamentului, ca în cadrul celor două instituții noi, care urmează a fi create în cadrul BNM să fie incluși și membri ai PCRM.

„Aici trebuie să includem și membri ai opoziției. Pentru că astăzi suntem la guvernare, dar mâine putem să fim în opoziție, așa că trebuie să luăm în calcul și acest fapt”, a menționat Mihai Ghimpu.
 
Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță s-a declarat nemulțumit de faptul că proiectul de lege în cauză a fost examinat în cadrul comisiei, dar „a fost votat nu precum se votează în Alianță”. În rezultat deputatul PL, Valeriu Munteanu a solicitat o pauză pentru a discuta acest subiect în cadrul Alianței.

Menționăm, că divergențele au apărut pe marginea proiectului de lege ce ține de crearea a două structuri de control în cadrul BNM. Este vorba despre Comitetul Executiv și Consiliul de Supraveghere al instituției.

Sursa: politik.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: