Mihai Ghimpu: „Vrem un organ de control care să ajute nu doar prim-ministrul, ci Guvernul, în întregime”

Corpul de control pe lângă premier dă bătăi de cap liberalilor. După ce săptămâna trecută, în Parlament, s-au opus vehement proiectului privind crearea acestui corp de control, astăzi liberalii sunt gata să-și schimbe poziția, însă pun condiții.

„Este important să știm ce urmărim noi prin crearea acestui corp de control. O bâtă politică? Sau totuși un organ de control? A mai rămas un an de zile și începe campania electorală. Și atunci cu ce se va ocupa acest corp de control? Noi nu vrem să avem un nou CCCEC, care chiar era o bâtă politică”, a declarat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși liberalii ar fi dispuși să susțină proiectul Guvernului, dar cu o condiție.

„Trebuie să ni se spună clar care sunt competențele exacte, cu se anume se va ocupa acest corp de control. Dacă ni se va spune tot-tot, care sunt competențele, votăm. Dacă suntem puși în fața faptului, noi nu susținem proiectul”, a adăugat Ghimpu.

Mai mult, liderul PL a venit și cu o propunere. „Poate ar trebui să fie corpul de control al Guvernului, nu al premierului? Vrem un organ de control care să ajute nu doar prim-ministrul, ci Guvernul, în întregime”, a mai spus liderul PL.

Proiectul de lege care prevede crearea, pe lângă premier, a unui corp de control care să verifice activitatea administraţiei publice centrale, a fost înaintat de Guvern și urmează să fie examinat la Parlament la una dintre ședințele viitoare. Proiectul a stârnit un adevărat scandal săptămâna trecută în Legislativ, după ce liberalii s-au supărat că subiectul nu a fost discutat în AIE mai întâi.

Sursa:  jurnal.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: