Mihai Ghimpu a cerut în Parlament crearea unei comisii de investigare a situaţiei companiilor străine

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus astăzi, în Parlament, crearea unei comisii ce urmează să stabilească motivul exact al refuzului companiilor străine de a mai activa în ţara noastră. Intenţia a fost enunţată încă aseară, în cadrul emisiunii Fabrika.

„Eu o să propun în Parlament crearea unei comisii să verificăm cine are dreptate, investitorul străin sau FISC-ul. Noi nu putem pierde investitorii străini, noi şi aşa nu-i avem”, a spus preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. 

Liderilor PL a mai spus că, săptămâna viitoare, formaţiunea sa politică va iniţia audierile miniştrilor liberali.

„Am stabilit la şedinţa Biroului Politic că marţia viitoare ascultăm raportul fiecărui ministru, şef de agenţie, ce a făcut şi ce are de gând să facă în viitor şi vom lua o decizie. Aş dori să schimb pe toţi şi eu să ies din Alianţă, dar fără Alianţă nu are viitor RM”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu a dezminţit şi informaţia că şefia SIS ar fi revenit Partidului Liberal.

„A fost director Mihai ştiţi de cine a fost înaintată candidatura, după Mihai a fost interimar domnul Dediu. Candidatura domnului Dediu a fost prezentată de PLDM. Şi interimatul l-a dus PLDM, nu PL. Mihai Balan are o lună şi nu este PL-ist”, a mai adăugat Mihai Ghimpu. 

Cât priveşte textul noii Constituţii, Ghimpu a precizat că liberalii vor insista ca discuţiile să înceapă cu articolul despre denumirea limbii şi cel privind regimul politic.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: