PL nu va susţine proiectul privind excluderea răspunderii penale pentru contrabandă

Deputații liberali nu vor susține inițiativa Serviciului Vamal de modificare a sistemului de sancţionare a fraudelor vamale. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că argumentele pro ale acestei inițiative sunt „bombonele” și că vameșii sunt vinovați de situația creată, nu legea.

„PL nu va susține această inițiativă. A fost inclusă pe ordinea de zi a Parlamentului fără acceptul liberalilor. Era corect să discutăm mai întâi în Alianță, pentru că astfel de proiecte sensibile trebuie discutate în AIE. Argumentele precum că aceste modificări vor aduce adaos în buget sunt bombonele. Banii nu trebuie aduși în buget prin stimularea infracțiunilor”, susține Ghimpu.

Or, în situația în care pedeapsa penală va fi exclusă în cazul contrabandiștilor, atunci la fel trebuie de procedat și în cazul furtului, luării de mită etc, afirmă liderul PL.

Totodată, Ghimpu a adăugat că „nu vrea să creadă că PLDM are intenții rele sau vrea să tensioneze lucrurile în AIE prin susținerea acestui proiect”.

Liberal-democraţii nu au comentat deocamdată declaraţiile liderului PL. Solicitat de Jurnal TV, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a motivat că este ocupat.

Anterior, Streleț a declarat că va retrage de pe ordinea de zi a Parlamentului proiectele pe care liberalii vor refuza să le susţină.

Iniţiativa legislativă privind contrabanda a fost introdus săptămâna trecută pe agenda sedinţei de mâine a Parlamentului, cu votul PLDM şi PDM. Liberalii au refuzat categoric să voteze, acuzând liberal-democraţii că merg „ca un tanc verde peste tot”.

www.jurnal.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: