Ghimpu sugerează că PLDM şi Vlad Filat ar stimula comiterea infracţiunilor

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, declară că formaţiunea pe care o conduce nu va vota pentru proiectul susţinut de PLDM, care prevede înlocuirea răspunderii penale cu cea contravențională, pentru contrabandă. Mihai Ghimpu consideră că astfel liberal-democraţii ar stimula infracţiunile.

„Nu vom susţine acest proiect. Era corect dacă era discutat în Alianţă. Argumentele că nu avem dosare penale pentru contrabandă şi dacă excludem răspunderea penală, atunci vor fi mai mulţi bani la buget, sunt nişte bomboane pentru copii. Acumulările la buget pot fi efectuate doar în baza unei economii funcţionale, noi nu trebuie să stimulăm infracţiunile, pentru a aduce bani la buget”, a declarat preşedintele liberal, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mihai Ghimpu a mai declarat că n-ar vrea să creadă că PLDM are intenţii ascunse sau vrea să tensioneze situaţia din AIE. „Poate este doar un punct de vedere, dar acest proiect trebuia discutat, ţinând cont de faptul că în Europa furturile în proporţii deosebit de mari şi contrabanda se pedepseşte penal, dar nu contravenţional. Dacă PLDM crede că procedura este complicată, atunci trebui să simplifice, dar nu să excludă pedepsirea penală pentru contrabandă „, a mai spus liderul PL. 

Publika.md menţionează că proiectul de lege susţinut de Partidul Liberal Democrat, ce prevede substituirea răspunderii penale cu cea contravențională, pentru contrabandă, a stârnit discuţii în Parlament. Documentul a fost propus pentru includerea pe ordinea de zi a şedinţei din săptămâna curentă. Atunci liberalii s-au opus dezbaterii în Legislativ, deoarece, potrivit lor, proiectul nu ar corespunde normelor europene.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: