Ghimpu: Nu vom accepta ca PLDM să ne bage proiectele de lege pe gât!

Fracțiunea Partidului Liberal nu va susține proiectul de lege propus de PLDM cu privire la excluderea contrabandei din Codul Penal. Liberalii sunt categoric împotriva acestei inițiative, transmite UNIMEDIA.

„PL nu va susține acest proiect, inclus pe ordinea de zi fără acceptul nostru. Să excluzi pedeapsa penală și să aplici amenzi pentru a acumula bani la buget? Astea sunt niște bomboane pentru copii. Noi nu o să stimulăm infracțiunile, ca să acumulăm bani la buget. În asemenea cazuri, noi trebuie să abrogăm Codul Penal și să aplicăm amenzi ca să acumulăm bani”, a spus președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unui briefing de presă.

„Nu vreau să cred că PLDM are intenții rele și vine cu asemene a inițiative ca să tensioneze relațiile în Alianță. Însă, mai întâi trebuia să se discute în Alianță, să nu ne le bage nouă pe gât aceste lucruri”, a adăugat sursa citată.

Totodată, liberalii afirmă că vor susține crearea Corpului de control al prim-ministrului, însă cu condiția că vor fi prezentate competențele și cu ce se va ocupa acest organ. „Noi vom vota acest proiect de lege pentru că suntem pentru ordine și drepate. Ordine înseamnă și control. Este inclus și în programul de guvernare al Alianței. Da, într-adevăr, a fost inclus tot cu forța. Am acceptat ca acest punct să facă parte din programul AIE2. Noi nu vrem ca acest Corp de Control să fie cum era cândva CCCEC – era într-adevăr o bâtă politică. Vrem un Corp de Control care să ajute prim-ministrul și Guvernul”, a menționat liderul PL.

Totodată, Ghimpu se îngtreabă dacă Filat ar accepta ca în fruntea Corpului de Control să fie un reprezentat PL sau PD. „Nu doar prim-ministrul este la guvernare. Poate mai corect ar fi ca Corpul de Control să fie al Guvernului? Trebuia mai întâi să discutăm aceste subiecte, nu să ni le bage pe gât”, a mai spus acesta.

UNIMEDIA amintește că aceste două proiecte au fost incluse pe ordinea de zi a ședințelor din această săptămână ale Parlamentului, la insistența PLDM.

Sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: