Mihai Ghimpu: „Suntem români, vorbim româna, dar trăim în două state românești diferite”

„Suntem români. Vorbim româna. Avem aceeași istorie. Nu există nicio diferență – nici în cântece, nici în dansuri, dar suntem două state românești diferite. Frontierele în Europa au fost demarcate”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru EastBook.eu.

„Ideea este de a oferi măcar câteva zile de bunăstare. Nu contează în ce țară trăiești. Chiar dacă majoritatea moldovenilor încă mai gândesc sovietic, iar noi am ieșit din regim totalitar, totuși învățăm să percepem valorile europene”, a spus Ghimpu, accentuând că la etapa actuală cel mai important este de schimbat mentalitatea oamenilor. În opinia sa, reforma eficientă a mentalității stă în „securitatea energetică, precum și cooperarea economico-comercială”.

„Când un om este liber, dar nu trăiește în prosperitate, el nu vrea libertate. Iată de ce oamenii noștri sunt nostalgici pentru trecutul sovietic. Este adevărat că libertatea atunci nu a existat, dar toată lumea a avut garantat un loc de muncă, pensie și locuință. Toți au avut câte ceva și le-a fost de ajuns. Problema noastră este că în ultimii douăzeci de ani noi așa și nu am reușit să înțelegem ce înseamnă valorile democrației, ce este independența, libertatea și bunăstarea”, a mai spus Ghimpu.

Precizăm că liberalii pledează pentru adevărul istoric, integrarea țării în Uniunea Europeană și consfințirea limbii române în Constituția Republicii Moldova.

Sursa: unimedia.md

Varianta integrală a interviului poate fi citită accesând următorul link http://eastbook.eu/ru/2012/11/topic-ru/politics-ru/intervyu-s-mihaem-gimpu-bylo-by-nehorosho-esli-by-moldova-zatonula-nedaleko-ot-berega/

Un răspuns to “Mihai Ghimpu: „Suntem români, vorbim româna, dar trăim în două state românești diferite””

  1. sanea Says:

    pai dmnule ghimpu daca tot va simtiti roman si in suflet si in portofel, de ce n uva-ti duce dvs. sa fiti deputat in parlamentul Romaniei, or daca nu va considerati molodovan de ce mai stat intr–o tara straina? bun. stiu raspunsurile… dar odata ce va preocupa soarta acestui popor de nu a-ti face macvar ceva pentru ac oamenii sa troiasca mai bine? or cetatenii RM indiferent de cum se autoidentifica ua dreptul la un trai mai bun, nu doar de laitmotive politice.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: