Mihai Ghimpu: Dacă Vama şi Fiscul erau la PL, era cu totul altă situaţie economică

Dacă era Vama şi Fiscul la partidul Liberal (PL) era cu totul alta situaţia la noi, financiară şi economică. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii Viaţa Publică de la Radio Moldova. ”Poate o să se supere pe mine unii colegi, dar eu știu ce spun. La noi oamenii nu au înțeles că nu prin muncă se poate de făcut bani, dar prin funcții și trebuie de pus punct acestor fărădelegi”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL a declarat în cadrul emisiunii că a avut o întâlnire cu șeful misiunii FMI pentru R. Moldova, Nikolay Gueorguiev, în cadrul căreia i-a spus că R. Moldova nu poate mări costul vinietei, pentru că nu se poate tot timpul de acumulat bani în buget pe spatele cetățenilor.

”La noi sunt rezerve unde putem aduce bani în buget nu pe spatele oamenilor, da din contul instituțiilor care nu-și îndeplinesc bine datoria: Vama, Fiscul, Ministere – acolo sunt bani”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii.
 
Mihai Ghimpu a mai spus în emisiune că legislația care prevede pedeapsă pentru o infracțiune nu trebuie să urmărească acumularea de bani în buget, dar să preîntâmpine această infracțiune, să aibă rolul de a educa omul, iar legea trebuie să fie dură, în dependență de gravitatea infracțiunii și a prejudiciului adus statului.

Sursa: trm.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: