Mihai Ghimpu a renunţat la afacerile cu produse petroliere

Fostul preşedinte interimar al Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu a renunţat la afacerile de pe piaţa produselor petroliere. Benzinăria Eurosim la care avea o treime din acţiuni a fost dată în arendă companiei Petrom.

Compania Eurosim, la care fostul preşedinte interimar al ţării, liberalul Mihai Ghimpu deţine o treime din acţiuni, a renunţat la afacerile de pe piaţa produselor petroliere. Astfel aceasta nu şi-a mai prelungit licenţa de activitate pe această piaţă.
Singura benzinărie Eurosim, amplasată la ieşirea din Capitala Republicii Moldova pe bulevardul Dacia a fost dată în arendă companiei Petrom.

„Am considerat că aşa e mai bine”, a explicat preşedintele PL. Vădit iritat de întrebările noastre, deputatul ne-a tăiat-o: „Nu trebuie să vă intereseze banii mei. Nu mă mai sunaţi cu asemenea chestii. La revedere!”.

La fel a renunţat la prelungirea licenţei de activitate la importul produselor petroliere şi compania Parstar-Petrol din Cimişlia, al cărei manager, Veaceslav Ceban, administrează firma Eurosim, unde este şi acţionar. „Am renunţat la aceste afaceri pentru că pe piaţă este imposibil să concurăm cu firmele mari. În plus, am livrat combustibil unor întreprinderi ale statului, care nu se grăbesc să-l plătească”, a precizat Veaceslav Ceban.

Anul trecut s-a vehiculat că toate întreprinderile municipale din Chişinău ar cumpăra carburanţi doar de la Parstar-Petrol, fără licitaţii.

De asemenea, Parstar-Petrol era furnizor de motorină şi la Calea Ferată din Moldova. Datele ANRE arată că în 2011 compania a ajuns a fi al cincilea operator pe piaţa petrolieră, cu o cotă de 6% la importul de motorină şi de 3,2% la benzină.

Sursa: adevărui.ro/md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: